INSIDE OUT – HEM WITH LACES

Noget af det bedste ved at sy sit eget tøj, er den store portion personlighed man kan lægge i det. Noget af det jeg elsker ved at lave mit eget tøj er, når jeg stikker benet ned i en af mine kjoler, så er den lige så smuk inden i som uden på. Det er lidt det samme med undertøj, der er ikke mange der ser det, men for mig gør det mig glad og giver mig en skøn selvfølelse at have noget fint på inderst inde. Det er det tøj skal kunne, give en god selvfølelse.

Derfor går jeg rigtig meget op i at lave smukke oplægninger når jeg syr. Her vil jeg dele 2 oplægninger med blonde, oplægninger som jeg ofte bruger.

English summery: The absolute best thing about sewing your own clothes is the amount of personality you can put in your clothes. For me all the small details is one of the thing that makes me feel special. I always do that extra in the hemline. Here I am sharing to hem with lace I do very often.

Jeg laver kun denne oplægning hvis jeg har mindst 4 cm sømrum.

This hemline I only use if I have a minimum of 4 cm hem.

PÅ bagsiden syr jeg en blonde på inden jeg lægger op. // On the backside i sew a lace on the bottom of the fold up before i hem it. 

PÅ bagsiden syr jeg en blonde på inden jeg lægger op. // On the backside i sew a lace on the bottom of the fold up before i hem it. 

Retsiden ser helt almindelig ud, dog med en stikning // Right side has only a topstitc

Retsiden ser helt almindelig ud, dog med en stikning // Right side has only a topstitc

denne oplægning er rigtig god der hvor der er form på din bundlinje og hvor du kun har 1 cm sømrum.

this hemline is nice ti use when you have a curved bottom and  only have 1 cm of seam allowance.

Jeg lægger min blonde helt i bunden ret mod ret, og syr den  med 0,5 cm sømrum, og stryger den om på vrangsiden // with right side together i place lace on fabric and sew with 0,5 cm

Jeg lægger min blonde helt i bunden ret mod ret, og syr den  med 0,5 cm sømrum, og stryger den om på vrangsiden // with right side together i place lace on fabric and sew with 0,5 cm

for at holde blonden på plads stikker jeg sømrummet fast men en stikning ca. 0,2-0,4 cm fra kant, på den måde folder sømrummet ikke ud og oplægningen bliver hvor den er // to keep the lace in place i make a top stitch aprox. 0,2-0,4 cm from edge.

for at holde blonden på plads stikker jeg sømrummet fast men en stikning ca. 0,2-0,4 cm fra kant, på den måde folder sømrummet ikke ud og oplægningen bliver hvor den er // to keep the lace in place i make a top stitch aprox. 0,2-0,4 cm from edge.