FABRIC COVERED SHOULDER PADS

A jacket without shoulder pads do not feel like a jacket to me but more like a cardigan. However sometimes I like the feeling of a jacket that is not fully lined. Sometimes I sew a jacket in a pale color like this white one. If I do so, I think that the shoulder pads looks ugly on the inside or you can see the color of the shoulder pad through the pale fabric. Therefore, I cover my shoulder pads with fabric. In this post, I will show how I do it.

For mig er en jakke uden skulderpuder ikke en jakke men mere en cardigan. Men af og til synes jeg det er dejligt ikke at fuld foer en jakke, eller også syr jeg i en sart farve som for eksempel denne hvide sag. Hvis jeg gør det så synes jeg at skulderpuderne enten bliver grimme at se på eller de slår igennem stoffet. Derfor beklæder jeg dem i enten foer eller noget fint stof.Her vil jeg dele med dig, hvordan du selv kan pimpe de skulderpuder du sætter i dit tøj.

Cut two pieces of fabric with the measurement 25 cm x 25 cm. in jacket without a full lining I like to use fabric with a fun print. In jackets made in a pale color, where there is a risk of the shoulder pads to be visible, I use the same lining as for the jacket.

Klip 2 stykker stof der er 25x25 cm. I jakker som ikke har foer bruger jeg altid noget fint og sjovt foer eller stof. I jakker i sarte farver hvor der er risiko for at farven på skulderpuden slår igennem bruger jeg altid det for jeg også bruger i jakken.

Place the shoulder pad diagonally on the wrong side on fabric. Then the grainline will be on bias.

Placer skulderpuden diagonalt på stoffet vrangside så trådretningen ligger på skrå

Fold the fabric around the shoulder pad and pin

Fold stoffet rundt on skulderpuden og nål det fast.

Cut away the extra fabric and finish the raw edges.

Klip det overskydende stof af og overlock rundt i kanten.