MIX & MATCH, THE PERFECT SUMMER DRESS!

The beautiful dress I showed you in this post, is a combination of the sewing pattern No. 1 Dragør and No. 5 Århus. When I develop a new sewing pattern, I always try to make a pattern that can be combined with other HTDF sewing patterns. I love when you can mix a sewing pattern with others, because it gives you so many possibilities. In this blog post I will show how you can make a dress like this yourself. I have also made a FREE printable pattern piece for the bow. That, you also get here.

in the web shop, I have made a bundle with both patterns for a special price.

 

 

Den smukke Kjolen som jeg viste i dette indlæg, er en kombination af No. 1 Dragør og No.5 Århus. Når jeg udvikler Mine symønstre så prøver jeg at indtænke at mønstrene kan kombineres. Det giver så mange muligheder for at få mere ud af sine symønstre og jeg elsker at se alle de kombinationer der kan laves. På mine syhold og workshops kan men arbejde helt frit med alle kombinationerne. Men dig der hjemme skal også have den mulighed. I denne blogpost vil jeg give dig en vejledning på hvordan du laver denne kjolen. Og så får du også mønsterdelen på sløjfen som PDF du selv kan printe ud.

På webshoppen har jeg lavet en bundt med begge mønstre i til en særlig pris.

Husk at dele dine kreationer på enten Facebook eller instagram og skriv #howtodofashion så er du med i konkurrencen om at vinde et af mine printede snitmønstre efter eget valg.

Remember to share your creations on Instagram or Facebook and make a #howtodofashion. Every month I pick a winner of a HTDF sewing pattern

5.jpg

How to do it

Choose the right size for the skirt

When you choose the size for the skirt, go up a size. If you fit a size 42 with the blouse, use a size 44 for the skirt. If you fit a size 48, take the skirt from size 48 and add 1.5 cm to each side seam.

Vælg det det rigtige skørt størrelse!

Når du vælger skørtet, skal du vælge én størrelse større end toppen. Bruger du en str. 42 top skal du vælge en 44 underdel. Bruger du en 48 top skal du tage skørtet fra 48 og lægge 1,5 cm til i hver side.

Fitting and adjustments:

I recommend that you always make a muslin before you cut the fashion fabric, to make sure your finished dress will fit you perfectly. Find the fitting guide  here

Tilretning:

Jeg anbefaler, at man altid laver en prøvemodel, før man klipper ud i det rigtige stof, så kjolen kommer til at sidde helt perfekt. Specielt med en model som denne, der sidder relativt tæt. Se tilretningsguide her. 

Cutting

Klippevejledning

You will need

Du skal bruge

 • Fabric
  • width 140 cm
   • EU 34-40/ UK 6-12 /US 2-8 2.1 Mtr.
   • EU 42-48/ UK 14-20 /US 10-16 3.5 Mtr.
  • width 110 cm
   • EU 34-48/ UK 6-20/ US 2-16 4.3 Mtr.
 • Zipper 30 cm
 • Lining 60 cm all sizes
 • Thread
 • Stof
  • bredde 140 cm
   • EU 34-40/ UK 6-12 /US 2-8 2.1 Mtr.
   • EU 42-48/ UK 14-20 /US 10-16 3.5 Mtr.
  • bredde 110 cm
   • EU 34-48/ UK 6-20/ US 2-16 4.3 Mtr.
 • Lynlås 30 cm
 • for 60 cm alle størrelser
 • tråd

Sewing

Sew the skirt

Sew the bodice

Syvejledning

Start med underdelen

Sy overdelen