GET A FREE SEWING PATTERN!

The newsletter is done and I am so happy! I am very proud of what I have made and I think it is a great newsletter I have made for you. Full with many great tips and knowledge, all you need to get the most out of your new sewing pattern. Here you can see some pictures of the different styles I will help you to make out of the free pattern.

Så er det et nyhedsbrev der er helt klar. Jeg siger Juhuuu. Jeg er blevet meget stolt af det, jeg synes at det er blevet rigtig godt og jeg har spækket det med en masse viden til jer. Her er lidt billeder af de forskellige udviklinger som man for med i nyhedsbrevet.

 Mønsteret til blusen får du dag 1 /you will get the pattern for this blouse on day 1

Mønsteret til blusen får du dag 1 /you will get the pattern for this blouse on day 1

 på dag 3 vil du få vejledning til hvordan du laver denne bluse med et lille ærme / day 3 I have made a guide on how to make the blouse with a cute sleeve

på dag 3 vil du få vejledning til hvordan du laver denne bluse med et lille ærme / day 3 I have made a guide on how to make the blouse with a cute sleeve

 på dag 4 vil jeg vise dig hvordan du laver denne glamurøse bluse/ Day 4 I will show you how to make a more glamorous version 

på dag 4 vil jeg vise dig hvordan du laver denne glamurøse bluse/ Day 4 I will show you how to make a more glamorous version 

V5-2.jpg

og to fine kjoler gemmer der sig også / I have also made two cute dresses

Sign up and let me guide you in to my world

tilmeld dig og lad mig føre dig ind i mit univers

MIX AND MATCH - MY FAVORITE DRESS

Det bedste jeg ved at lave mit eget tøj er at jeg kan lave noget som sidder lige I skabet og får det bedste frem. Min mønster samling er ikke vanvittig stor men det jeg har kan mixes på krys og tværs og det gør at jeg kan lave mange versioner af bare 3 kjoler. Her har jeg mixet 2 af mine mønstre no. 1 Dragør og No.6 København. Jeg er vild med den og det er lige nu min ynglings kjole.

Hvis du tænker at sådan en kjole må jeg også have så har jeg lavet et specialtilbud på disse mønstre i en sampak. Det kan købes her.

Men hvordan laver man så sådan en kjole, jo se det deler jeg med jer her.

Tilretning:

Jeg anbefaler, at man altid laver en prøvemodel, før man klipper ud i det rigtige stof, så kjolen kommer til at sidde helt perfekt. Specielt med en model som denne, der sidder relativt tæt. Se tilretningsguide her. 

Klippevejledning:

På mønsterdelene finder du markeringer med store bogstaver. Det finder du ligeledes på klippevejledningen. På den måde kan du se, hvilke dele du skal bruge til din version.

OBS! tillæg 1 cm på top bagstykket MB

OBS! Mønsterdel B no.1 skal også klippes i foer

 • Stof: bredde 140 cm
  • EU 34-48/ UK 6-20/US 2-16 2,3  Mtr.
 • Stof: bredde110 cm
  • EU 34-48/ UK 6-20/ US 2-16 3,1 Mtr.
 • Foer 0,5 mtr.
 • Usynlig lynlås 45 cm
 • tråd

 

 

 

 

Write here...

No.1 DRAGØR INSPIRATION

 

Her ses en inspiration til en lidt anden version af No.1 Dragør. Denne model har fået to fine lommer som jeg har placeret lidt skrå. For at de fungere skal skørtet rynkes og ikke laves med læg, men med rynk i stedet. Mine lommer måler 16 x 16 cm færdigt mål. Jeg har valgt at pynte dem med en blonde

 

 

På det øverste for stykke har jeg lavet et lille snyde læg så det ser ud som om den kan knappes. For at det skal virke så skal du, når du klipper yderstoffet ud lægge lidt ekstra til midt for ca 1,5 cm, som du så kan folde. Husk at det kun er på yderstoffet ikke foeret.

 

OPLÆGNING MED INDVENDIG BLONDEKANT

Her er en meget nem og hurtig oplægning, som bliver SÅ fin. Jeg har brugt en bomuldsblonde, der er 1 cm. bred. Den kan købes her.

 • Jeg starter med at stryge min oplægning. Her er det 4 cm.
 • Derefter nåler jeg blonden på. 
 • Når jeg syr blonden fast, så syr jeg ca. i midten. Det vigtige er, at du også rammer din oplægningskant. Hvis du synes, at det er svært at gøre af én omgang, så sy først blonden på og sy derefter selve oplægningen.

NO.1 DRAGØR WORKSHOP

For snart to uger siden afholdte jeg min første workshop med mønsteret NO.1 DRAGØR, jeg havde i dagene op til, knoklet for at få lokalet klar, og det blev det. På selve dagen kom 5 skønne kvinder Maiken, Pia, Anne Sofie Anne og Karen, for at prøve mønsteret af. De havde deres symaskiner under armen og var så klar til at komme i gang. Det var en af de der rigtig gode dage, Hvor der både var hygge, produktivitet, grin og sjov. Planen var at de alle skulle sy en Dragør kjole til sig selv på den dag. Jeg var nysgerrig efter om det kunne lade sig gøre, at sy en hel kjole, når man skulle lave en lille prøve først for at få den til at sidde perfekt. Ikke alle blev helt færdige, men det tror jeg mest skyldes den store mængde af rå hygge, og det skal der jo være plads til.

Jeg er ikke så god til at tage billeder når jeg holder workshops, for jeg har som ofte travlt med at hjælpe og dele ud af min erfaring, men i kan se mange flere billeder hos Maiken, Pia, Anne Sofie, Anne og Karen og her kan i også læse lidt om deres oplevelse.

Lørdag og søndag den 17-18 maj holder jeg workshop igen med Dragør kjolen. På disse to dage kan du nå at lave mindst én kjole, nå at udvikle på dit mønster og så får du selvfølgelig dit eget Dragør mønster med hjem. Prisen for både lørdag og søndag er 2000 kr. hvis du kun kan enten lørdag eller søndag er prisen 1100 kr. for en dag. Skriv mig en mail hvis du vil deltage nanna@nimp.dk

 alt er klar til kursisterne

alt er klar til kursisterne

6.JPG
 mønsteret blev udleveret ved morgenkaffen

mønsteret blev udleveret ved morgenkaffen

3.jpg
4.jpg
2.jpg

NO.1 DRAGØR MED VANDFALD

Denne model bygger over kjolen NO.1 DRAGØR tag udgangspunkt i dit tilrettede mønster

Her finder du en fuld gennemgang, fra snitudviklingen, klippevejledning til sy vejledning

Her vil jeg vise, hvordan man laver kjolen med et vandfald. Det kan varieres på mange måder alt efter, hvor stor vinkel du laver, og hvor højt op du skubber din halskant. Jeg vil her vise teknikken, men prøv selv at lege med det.

Husk, at hvis du vil have et blødt fald, skal du vælge at lave kjolen i et blødt stof, der falder tungt.

Du skal bruge

 • linial
 • tape
 • mønsterpapir
 • blyant
 • papirsaks

Når man arbejder med et tungt fald som på denne version, så skal man have en trådretning, der ligger 45 grader på MF.

1. Start med at tegne dit øverste forstykke over. Ændrer du ikke på skulderen, så skal du ikke ændre på bagstykket. Dit taljestykke er også det samme.

 • Du starter med at lave din MF-linje højere. Højden afhænger af, hvor dyb du vil have din udringning. Høj MF = lidt udringning. Lav MF = dyb udringning. Jeg har valgt 10 cm., og det er en relativ dyb udringning. Jeg har kaldt punktet, hvor min streg slutter (b).
 • Derefter ændrer du på vinklen af din MF-linje. Jo større vinkel, jo mere fald. Jeg har lavet en vinkel på 30 grader. Det er medium fald.
 • Tegn en lang streg.
 • Nu lægger du din lineal, så den både rammer punkt a (skulderpunkt) og punkt (b). Så tegner du din streg. Dette er din nye halsudskæring.

2. Mønsterdelen skal have den rigtige vinkel samt en ny trådretning

 • Din MF skal stadig ligge til fold.
 • Du skal have tegnet din nye trådretning på, så den ligger i en vinkel på 45 grader på din MF. DENNE TRÅDRETNING ER MEGET VIGTIG!
1-2.png

3. Foldelinjen skal laves, så det bliver et rigtigt vandfald

 • Spejl din mønsterdel ud i din halslinje. Det er den lyseblå del, der er den spejlede del.
 • Forlæng din MF-linje. Tegn ligeledes en ny linje fra dit udspejlede skulderpunkt ned til bundlinjen. Forbind de to streger. Dette er den røde streg på tegningen.

4. Færdiggør dit mønster

 • Lav en stiblet linje der, hvor du spejlede dit mønster ud. Denne del skal også foldes, når din kjole er færdig for, at vandfaldet bliver pænt.
 • Giv mønsterdelen navn og regntegn.

 • Denne mønsterdel skal kun klippes 1 gang.

 

OBS! På den kjole, som jeg har lavet, har jeg sat lynlås i ryggen. Hvis du vil det, så HUSK at lægge 1 cm. sømrum på din MB samt at dele dit skørt i to midt bag.

SYVEJLEDNING VANDFALD

Du skal bruge

Til denne kjole bruger du lidt mere stof end til originalkjolen.

 • En lynlås (40 cm.). Jeg foretrækker en kjolelynlås, men en skjult lynlås kan også bruges.
 • Stof, kjolen er ikke egnet til jersey. 
  • str. 34 - 36 - 38 325 cm., hvis 140 cm. bred.
  • str. 40- 42- 44 -  46 350 cm., hvis 140 cm. bred.

Klippe vejledning

Følg tegningen. 

Syvejledning

 1. Klip mønsteret ud i det rigtige stof. 
 2. Lav rynk på det øverste forstykke. Dette gøres mellem hakkerne. Det skal rynkes til, så det passer mellem taljestykkernes hakker.
 3. Læg derefter de to taljestykker oven på hinanden, vrang mod vrang. sy dem derefter på det øverste forstykke. 
 4. Sy indsnit på bagstykkerne.
 5. Placér de to bagstykker ret mod ret og sy halskant.
 6. Lav en kantstikning, så dit sømrum bliver syet fast på foret. Dette gøres på halsen både for og bag.
 7. Nu skal du sy ærmegabene på bagstykkerne. Du vender derfor dine bagstykker om, så de ligger ret mod ret igen, og så syr du ærmegabsåbningerne.
 8. Lav den samme slags kantstikning i ærmegabene, som du gjorde i halsen. Her skal du bare sy så langt op, som du kan - ca. 5-7 cm.

 9. Klip hakker i både halskant og ærmegab.

 10. Nu skal du kante ærmegab på forstykket. Jeg har overlocket/zig zagget og derefter sat en blonde på for at afsluttte.

 ærmekant på forstykke

ærmekant på forstykke

 1. Stryg dit bagstykke fint i både hals og ærmegab.
 2. Nu skal du sy skuldersømmen. Fold skulderen (der, hvor den har det sjove hak) på forstykket ret mod ret rundt om skulderen på bagstykket og sy. Derefter skal du vende retten ud, og din skulder er syet.

 3. Overlock/zig zag sidesømmene og MB-sømmen på overdelen.

 4. Overlock/zig zag sidesømmene og MB-sømmen på underdelen. 

 5. Sy sidesømmene sammen på overdelen og split sømmen.

 6. Sy sidesømmene sammen på underdelen og split sømmen.

 7. Lav læg på underdelen og ret den til, hvis det er nødvendigt. Fold efter de hakker og pile, der er på mønsteret.
 8. Sy overdel og underdel sammen ret mod ret. Nu er din taljeskæring syet.

 9. Overlock/zig zag din taljeskæring sammen (alle stoflag).

OBS! Nu har du en kjole, der er syet sammen, men som står åben i ryggen.

 1. Nu skal du sy lynlås i. Jeg har brugt en alm. lynlås med metal tænder, men en usynlig lynlås kan også bruges.
 2. Sy resten af din MB-søm.
 3. Læg kjolen op. Se fif og triks til oplægninger her.

KONFIRMATIONS KJOLE

Min kusines datter bliver konfirmeret i dag, Emma hedder hun og hun er den sødeste teenager jeg kender. I slutningen af marts var hun inde og besøge mig en weekend, så jeg kunne lave hendes Konfirmations kjole. Faktisk er det en Dragør kjole med et lag af blonde. Jeg har lavet et ærme til kjolen og hævet halsen både for og bag så blonden er transparent på brystkassen. Jeg lover at tage en masse billeder, så i også kan se den på.

4.jpg

AFSLUTNING MED BLONDE

Kan bruges til både oplægninger, kantninger i ærmegab og halsudskæringer, det skal være en smal blonde på max. 1,2 cm.

 

 • Overlock den rå kant som blonden skal side på

 • Nål blonden på langs kanten

2.jpg
 • Stik blonden på langs kanten

3.jpg
 • Sy endnu en stikning. Denne ligger det hvor kanten på blonden skal titte frem på forsiden

4.jpg
 • Vend blonde om og lave en stikning der holder blonden på plads

DONE

6.jpg

VELKOMMEN

Så sker det. Mit første snitmønster ser idag dagens lys for alvor. Tak for alt støtten undervejs, og alle de søde ord. Det varmer så utrolig meget, i er alle fantastiske.

kunne du tænke dig at få fingerne i det, så kan det købes her der er 20 % til og med søndag med koden howtodofashion

VANDFALDS TEASER

Jeg har lavet en version af DRAGØR kjolen med et vandfald. Den er blevet fantastisk og jeg er vild med den. Den er lavet i en helt urtroelig storblomstret metervare, som jeg er fuldstendig forelsket i. Kjolen skal luftes første gang den i næste weekend hvor jeg skal til konfirmation. Den unge pige som skal konfirmeres skal også have en DRAGØR kjole på men dog noget helt andet. 

Jeg glæder mig til at få taget nogle rigtig gode billeder af den. I må, til at starte med nøjes med lidt detaljer.

5.jpg

SYVEJLEDNING - NO.1 DRAGØR

Du skal bruge

 • En lynlås (30 cm.). Jeg foretrækker en kjolelynlås, men en skjult lynlås kan også bruges.
 • Stof, kjolen er ikke egnet til jersey. Kjolen er foret på overdelen. Vælger du at bruge for i stedet for yderstoffet, skal du bruge 60 cm. for og 60 cm. mindre yderstof.
  • str. 34 - 36 - 38 260 cm. hvis 140 cm bred
  • str. 40- 42- 44 -  46 280 cm. hvis 140 cm bred

Klippe vejledning

For at bruge mindst muligt stof, skal du dele stoffet i to dele som foldes forskelligt, følg tegningen. DENNE KLIPPE VEJLEDNING ER TIL FORRING MED YDERSTOF

Syvejledning

 1. Klip mønsteret ud.
 2. Klip og sy en prøve op i det medfølgende staut. . Du skal ikke sy en færdig model. Den skal bare sys sammen, så den kan prøves. Husk, at der er sømrum på ærmekant og halskant. Du skal kun sy overdelen Hvis der er noget, som du ikke er helt tilfreds med, skal det tilrettes. Se i tilretningsguiden. 

 3. Lav eventuelle tilretninger og tegn dit mønster rent, så du har en base, du kan bruge igen og igen. I tilretningsguiden kan du se, hvordan du tilretter mønsteret.

OBS! Husk, at der er 1 cm. sømrum på mønsteret. Vil du have mere, skal du selv lægge det til på dit mønster.

 1. Klip mønsteret ud i det rigtige stof. Hele overdelen er dobbelt, det inderste laves enten i yderstof eller for.
 2. Lav rynk på alle de øverste forstykker. Dette gøres mellem hakkerne. De skal rynkes til, så de passer mellem taljestykkets hakker.
 3. Sy derefter taljestykket på det øverste forstykke. Sy ret mod ret. Dette gøres på både det inderste og det yderste forstykke. Nu har du to ens forstykker.
 4. Sy indsnit på begge bagstykker.
 5. Placér de to forstykker ret mod ret og sy halskant.
 6. Placér de to bagstykker ret mod ret og sy halskant.
 7. Lav en kantstikning, så dit sømrum bliver syet fast på foret. Dette gøres på halsen både for og bag.
 8. Nu skal du sy ærmegabene på forstykket. du vender derfor dine forstykker om, så de ligger ret mod ret igen og så syr du ærmegabsåbningerne.
 9. Det samme gør du med dit bagstykke.
 10. Lav den samme slags kantstikning i ærmegabene, som du gjorde i halsen. Her skal du bare sy så langt op, som du kan - ca. 5-7 cm.

 11. Klip hakker i både halskant og ærmegab.

 12. Stryg dit øverste for- og bagstykke fint i både hals og ærmegab.

 13. Nu skal du sy skuldersømmen. overlocke/zig zag skulderen og sy dem sammen. 

 14. Overlock/zig zag sidesømmene på overdelen.

 15. Overlock/zig zag sidesømmene på underdelen. 

 16. Sy højre sidesøm sammen på overdelen og split sømmen.

 17. Sy højre sidesøm sammen på underdelen og split sømmen.

 Splittet søm

Splittet søm

OBS! Nu har du en overdel og en underdel.

 1. Lav læg på underdelen og ret den til hvis nødvendigt. Fold efter de hakker og pile, der er på mønsteret.
 2. Sy overdel og underdel sammen ret mod ret. Nu er din taljeskæring syet.

 3. Overlock/zig zag din taljeskæring sammen (alle stoflag).

0BS! Nu skal du have en kjole, som er syet sammen, men som står åben i venstre side.

 1. Nu skal du sy lynlås i. samtidig med at du syr din venstre sidesøm. Din lynlås starter 5 cm under din arm. du kan lave en alm. kjolelynlås. eller en skjult lynlås
 2. Overlock/zig zag din oplægning.
 3. Stryg din oplægning op med 4 cm. sømrum.
 4. Sy din oplægning hele vejen rundt.

WEB SHOP BILLEDER

Når man ikke har millioner af kr. til at starte en virksomhed op, så må man klare sig med det man har og man må takke, kysse og kramme de søde mennesker der vil hjælpe en. Min søde mand er en stor hjælp, han klare det meste af det tekniske, som han ved noget om. Det er også ham der tager billeder når jeg selv er på dem. 

Men ellers så er jeg selvlært i det meste som skal gøre for at alt dette kan blive til virkelighed. Der er meget, rigtig meget. Jeg håber en dag jeg kan ansætte nogle dygtige og passioneret folk som kan gøre det de er gode til, så jeg kan koncentrere mig om mine mønstre.

3.jpg
2.jpg

INSPIRATION

Inspiration kan kommer rigtig mange steder fra. Naturen, byen, de bygninger vi går rundt mellem, en følelse, jeg kunne blive ved.

Men for mig kommer det ofte af noget helt konkret, en kjole eller en detalje jeg har set. Derfor kan det til tider godt være svært at "designe" fordi jeg føler at jeg koppier.

Jeg er uddannet modelsyer og konstruktør og den baggrund giver mig så meget, fordi den har lært mig håndværket. Men når man lige pludselig har muligheden for at lave alt i verden, fordi man kan, så går klappen ned. Inderst inde er jeg tekniker og ikke designer, ikke fordi jeg ikke kan lide at skabe noget på idé plan. Men når man tænker teknisk så bliver alt hurtigt til mønsterdele, sy tekniske finesser og pasform. 

Derfor tror jeg, at jeg for første gang i mit liv  har fundet mig selv i det jeg laver. Mine snitmønstre. Her har jeg mulighed for at skabe noget, som meget hurtigt kommer til at handle om den tekniske del og hvordan jeg får det formidlet videre til andre som elsker at skabe.

Selvom det første mønster ikke er sat til salg endnu, så er jeg allerede igang med de næste mønstre. Det er Bloggeren Dorte Bak som er designer. Det er en anden stil end min egen, men det er lige så fint og poetisk som Dortes stil. Det glæder jeg mig til at vise jer lidt mere af.

Dragør kjolen er inspireret af denne kjole, som var den første vintage kjole jeg købte. Den er lavet i uld og har lange ærmer, så den er ikke just sommer venlig. Derfor tænkte jeg at jeg ville lave en mere sommervenlig version.

4.jpg
5.jpg
3.jpg
2.jpg

NAVNET BLIVER....

Først vil jeg sige tak. Tak for alle de gode forslag.

Min egen umildbare tanke var at kjolen skulle have pigenavne, men hvilke? Der var forslag til både historiske navne, der var søde, forslag med mindet om en kær person, kreative forslag med reference til materialer, blomster og mange flere.

Det har været rigtig svært at vælge, samtidig med at alle jeres forslag tikkede ind, blev jeg mindet om at mine navne også kunne have et tema. Men jeg blev hurtig enig med mig selv, at jeg ikke ville have pigenavne som tema, så det udelukkede jo en del :(

Jeg har valgt at Mit tema skal være byer, byer med en bestemt betydning for mig og som jeg har gode minder fra. Derfor er vinderen af denne give away Stine. Jeg synes at det er originalt og sød tanke at ”dedikere” et mønster til en by.

Derfor kommer det første mønster til at hedde Dragør. Dragør er den by jeg er vokset op i. Den ligger på den yderste del af amager lige ved lufthavnen. Det er en havneby og fra havnen kan man se Sverige. Om sommeren er den noget af det skønneste. Jeg elsker stranden og det lave vand, is boden NAM NAM hvor man får hjemmebagte vafler. Den gamle by hvor jeg elskede at gå på opdagelse og haveforeningen Maglebylund, hvor jeg både fik mit første kys og hvor mit hjerte blev knust for første gang. Dragør er den by jeg har tilbragt hele min barndom, ungdom, ja de første 20 år af mit liv i. Meget af min familie bor der stadig. Selv kommer jeg aldrig til at flytte tilbage men den fortjener bestemt at få den første model opkaldt efter sig.

N0.1 - Dragør

 billeder af peter falborg olsen www.pero.dk/billeder_dragoer.htm

billeder af peter falborg olsen www.pero.dk/billeder_dragoer.htm

MØNSTER NR. 1

Så blev første model færdig udviklet. Nu er den som den skal være. jeg har fået skrevet sy vejledning, har næsten alle videoer klar og den er syet rigtig op. Men synes stadig der mangler meget. Rigtig meget, men sådan er det nok med første model, alt er ligesom første gang.

her er et lille kik, i må vente med at se den på til alt er klar. men så skal i nok få det hele at se.

foto 3 (1).jpg
foto 5.jpg
foto 2 (3).jpg