DEN SMARTE MÅDE AT LÆGGE EN JAKKE MED FOER OP PÅ!

Vidste du at du kan lave din egen dobbelt klæbende vlieseline! Det kan du og det vil jeg vise dig her. Denne teknik bruger jeg altid i jakke og frakker som er foret. Det er en teknik jeg lærte for mange år siden men nu vil jeg dele den mad dig.

Jeg synes at en tynd vlieseline fungere bedst men ellers er der ingen krav til typen.

Start med at klippe lange baner der har samme bredde som din oplægning. En oplægning på en jakke med for er ofte på 4 til 5 cm

1.  Klip derfor lange baner af vlieselinen i en bredde på 4 cm. Du kan med fordel klippe mange så kan du lave et lille lager.

2. Placer nu to lange baner oven på hinanden med limsiden ud af.

3. Sy på symaskine de to strimler sammen i midten på langs, med store sting og en løs trådspænding.

Nu sidder de to stykker vlieseline sammen.

4. Placer nu vlieselinebåndet på jakken der hvor du ønsker at lægge den op

5-6. Løft vlieselinen så du stryger mellem lagende der hvor der ikke er lim og stryg det fast.

7. Fold your hemline and press again.

8. Now you have made the hem and you still have seam allowance to work with so you can sew the lining into the jacket.

ÆRMER MED HOLD; HVORDAN DE SYES.

 • Sy med store sting på din symaskine to ritråde på ærmekuplen, fra hvor dit hold starter til der hvor det slutter. Den ene ligger 0,5 cm inde, dan anden 1,5 cm inde fra den rå kant. Lad tråden være lang i begge ender og lad vær med at hæfte ende.
 • Træk stille og roligt i den ene ende af trådene, så det begynder at rynke let. Fordel rynket jevnt over det stykke der skal holdes til ærmegabet

Ærmet sys i 

 

 • Placer ærmet i ærmegabet, ret mod ret. Husk at overholde dine samle mærker. Nål ærmet fast
 • Sy nu ærmet i med 1 cm fra ærmesiden, hvor du bedst kan holde øje med at du ikke får nogle uønskede folder. Sy stille og roligt og løft evt. trykfoden en gang i mellem med nålen nede i stoffet, så du beder kan styre stoffet.
 • Fjern nu den rynketråd der ligger 1,5 cm fra den rå kant
  • Nu er du klar til at isætte ærmefisk og skulderpude

  DO NOT CUT CORNERS

  Hvis du har et hjørne på 90 grader eller derover klipper jeg aldrig hjørner, jeg synes at man får et mere skarpt hjørne hvis man gør det på flg. Måde.

   

  When you have a corner with an angel of 90 degrees or more it is not necessary to cut corners. I thing you get a more sharp corner if you do not cut them. I do like thin instead.

  Sew one side

  Sy den ene side           

  When sewing the other side of the corner, I make a fold in the first stitch and then I sew. Now it is easy to turn the corner.

  Når du syr den anden side af hjørnet, folder jeg lige oven i den først stikning og så syr jeg. Nu er det nemt at vende hjørnet.

   

   

  OPLÆGNING I HÅNDEN

  Jeg bliver ofte spurgt om hvordan jeg lægger mine kjoler op, og til det har jeg ikke et endeligt svar. Det det kommer meget an på metervaren.

  Bomuld kan jeg godt lide at lægge op på symaskinen og gerne med blonder eller bånd indvendig.

  Silke er jo sart, så ofte i hånden men af og til også på symaskinen, hvis det er en vare der egner sig, er du i tvivl så lave altid en prøve på et lille stykke, stikningen skal være flot.

  Uld lægger jeg ofte op i hånden, det synes jeg er pænest. Her bruger jeg altid heksesting og jeg skjuler dem i min oplægning. Her er en lille billede serie af hvordan jeg gør. 

  • Start med at presse din oplægning. Derefter folder jeg den øverste cm ned og nåler fast som på billedet.
  • Du syr nærmest trekanter I zig-zag. nålen skal kn lige ned og fange stoffet, så tråden er usynlig fra forsiden

  No.8 SVANEKE NEDERDEL MED LÆG - HOW TO DO IT!

  Skal du lave No. 8 Svaneke nederdelen med læg og 6 baner så har jeg her lave en lille how to

  • Start med at lave de 4 første trin I din syvejledning på version 3

   

  • Lav små markeringer på bade linning og nederdel, se illustration under. Du skal bruge markeringerne til når du skal til at samle nederdelen og lave læg. 

   

  • Placer hakkerne på skørtet og linningen over hinanden og nål
  • Fold læggene som vist på billederne under.
  • husk at stoppe det sidste læg 1 cm fra kanten.
  • Forsæt fra punkt 6 i syvejledningen

  HVORDAN DU SYR KANTEBÅND!

  Jeg elsker at forkæle mig selv, og en af de måder jeg gør det bedst på, er når jeg syr noget rigtig fint til mig selv. Noget som er lige så pænt inden i, som uden på. Det kræver ofte kantebånd og her vil jeg vise jer hvordan i laver jeres eget. Jeg bruger ingen kantebåndsfolder.

  • Fold stoffet på skrå 45 grader, så du får en lang foldKlip op i foldekanten
  • Jeg skære altid mine kantebånd med en rulleskære og en lineal, men de kan også klippes. Min kantebåndsbredde regner jeg ud således (færdig bredde X 4 + 0,4 cm) de 0,4 cm er til ombuk
  • For at få længde på kantebåndet, kan du sy dem sammen.
  • Det er vigtigt at de ender du syr sammen også er skrå. Det bliver de automatisk når du klipper så lad vær med at klippe dem til
  • Når du syr dine strimler sammen skal de ligge som på billedet.
  • Stryg kantebåndet og split sømmen
  • Kantebåndet syes på den kant du ønsker. jeg syr altid kantebåndets retside på kantens vrangside
  • pres kandebåndet rundt
  • Fold kantebåndet i hånden
  • Fold kantebåndet rundt om kanten og pres. Kanten skal akkurat dække den første stikning. For så rammer du kanten på begge sider og så bliver for- og bagside lige pæne.
  • Stik langt den foldede kant

  HOW TO GET A BRA STRAP TO STAY IN PLACE!

  Når man som jeg syr rigtig meget, og udvikler snitmønstre så er noget af det jeg virkelig lægger hovedet i blød over, pasform og anvendelighed. I kender det sikkert godt, i har købt en kjole hvor BH stroppen hele tiden kravler ud på skulderen, eller nederdelen der hele tiden skal rettes for ikke at lave de der irriterende folder.

  Personligt er noget af det værste jeg ved at gå og rette på mit tøj. Jeg har ikke noget imod at bruge 10 min. mere om morgenen på at gøre dét ekstra for at jeg føler mig på toppen hele dagen. Men skal jeg gå og blive irriterede på en vildfaren BH strop eller opdage at det tøj jeg har på faktisk kun sidder godt når jeg står helt stille foran spejlet hjemme i soveværelset, i lidt dunkel belysning og men siden lidt til, så føler jeg mig klodset, tyk og kikset. Jeg tror alle vi kender det, og det der med tøj der sidder dårligt kunne jeg skrive spalter op og spalter ned med. Det er dog ikke det som dette indlæg skal handle om.

  Jeg elsker smukke halsudskæringer men ofte synes jeg at de kollapser med BH stroppen. Så er det jo at man bare kan købe en stropløs BH, helt sikkert. Jeg ved ikke med jer, men personligt bliver mine bryster ikke holdt særlig meget oppe af en bh af den type. På en eller anden måde bliver tyngdepunktet ikke ændret men bare understreget og det er jeg ikke fan af. Men de stropløse BHér med aftagelige stropper, de er anvendelige. Simpelthen fordi man kan lave små tricks inde i sit tøj som gør en verden til forskel for hvordan det sidder.

  På stort set alle mine kjolestropper syr jeg en lille lykke eller et bånd i som jeg kan trække min bh strop gennem så den bliver hvor den skal, og det samme gør tøjet.

  Her på billedet kan i se No. 5 århus som har en meget smuk halsudskæring, her trækker jeg stropperne gennem de små bånd, for så sidder både top og strop som de skal, det er smart ikke!

  When you, as I, sew and develops patterns, you really put a lot of thought into fit and usability. you have properly tried to buy a dress, and when wearing it you bra strap constantly make a peek show on the shoulder. Maby you have a skirt skirt where you have to smoothing out fabric and pull down all the time to make it look good. Personally, I hate that

  I do not mind spending 10 min. more in the morning to do that extra just to make myself feel on top of the world all day. I don´t like to be annoyed about a bra strap or find out that the clothes I have on actually only sit well when I stand completely still in front of the mirror, at home in the bedroom, in some obscure lighting and in an odd angel. That makes me feel clumsy, a bit too heavy and insecure. I think we all know the feeling with bad fitted clothes and I could right columns up and down about NOT wearing bad fitted clothes but that is not what this post is about.

  I love beautiful necklines but I often think they collapse with the bra strap. The simply solution to that is to buy a strapless bra, or not. I do not know about you, but personally my breasts dos not get the support they need from that kind of bra. At somehow the center of gravity is not changed but only emphasizes and the only thing that makes me feel is depressed. However, the strapless bras with removable straps, they are useful. Simply because it allows you to make small tricks inside the clothes and that makes a world of difference to how it fits.

  In all of my dresses, homemade and vintage I sew a little strap or band in. Then I can pull my bra strap through so it stays where it belongs and the same does the neckline.

  On this picture, you can see No. 5 Aarhus with the beautiful neckline, here I pull the bra straps through the small band to keep both bar and neckline in place, I think that's pretty smart!

   

  DEN PERFEKTE SMALLE OPLÆGNING

  Det kan være svært at få en rigtig flot small oplægning, men der er et trick til på en nem måde at få et professionelt look. Jeg stryger aldrig min oplægning før jeg syr. I stedet syr jeg den op. Her er hvordan jeg gør.

   

  • Først folder du 0,5 cm pg sticker langs kanten.
  2.jpg
  • Derefter folder du igen 0,5 cm og så syr du en stinking pracin oven I den første stinking. Først nu præsser jeg.