BOUDOIR

Jeg er vild med Boudior, det er super feminint og sexet på en ikke vulgær måde.

Boudior var oprindelig kvindens privat soveværelse eller påklædnings værelse. Derfor var det også i disse rum at kvinden var lettest påklædt og mest privat. I dag tænker de fleste nok på boudior som sensuelle billeder af kvinder.

For mig er boudior de smukke billeder fra 20erne, 30erne og 40erne af ”læt” påklædte kvinder. Det er silke undertøj i fine farver med bånd, blonder og sløjfer. Og så er det drømmen om et soveværelse med stort sminke bord, åben garderobe, bløde puder og polsteret hovedgærde.

Det er med udgangspunkt i disse billeder jeg tager spring i mit næste tema som bliver Boudior.

English summary:

I love boudior, it's super feminine and sexy in a non-vulgar way. Boudior was originally a woman's private bedroom ore dressing room. In these spaces the woman was dressed easiest and more private. Today most people think of Boudior as sensual images of women.

For me Boudior is beautiful pictures from the 20s, 30s and 40s of "light dressed” women. It's silk underwear in delicate colors with ribbons, lace and bows. And then, the dream of a bedroom with a large dressing table, open wardrobe, soft pillows and upholstered headboard.


BYE BYE FRUIT LOVE

Sommeren er ved at gå på held. Her i København kan det mærkes, solen står lavt på himlen og morgnerne er kolde. Jeg er begyndt at tænke på strømpebukser, varme trøjer og skal til at have taget vinter tøjet frem og gjort klar. Men inden sæsonen slutter helt så skal jeg have afsluttet sommerens tema, fruit love. Du kan se nogle af de andre indlæg i det tema her , her og her.

 

Jeg har hen over sommeren printet dette print, og nu er jeg endelig blevet færdig. Det er blevet en fin nederdel med masser af sving i skørterne. Lige som jeg kan li det. Den er blevet rigtig sommerlig så jeg får den nok først rigtig i brug næste år. Eller måske hvis jeg er heldig, at der kan blive en ferie til de varme lande hen over den kolde og mørke vinter.

Håber i alle har haft en skøn sommer

English summary:

it is beginning to be cold here in copenhagen. there is autumn in the air. I have had a theme all summer called, fruit love, and now it is time to end it. you can see some of the post here, here and here
finally i'm done with a skirt made of a fabric i have printet myself. see how it is done here.

i hope you all have had a magnificent summer

HOW TO DO FRUIT LOVE PRINT

Jeg vil her vise jer hvordan jeg har lavet vandmelon printet. Det er ikke særlig svært og det er rigtig sjovt.

Du skal bruge:

 • viskelæder
 • Tekstilfarve kan købes her
 • linoleums skære sæt. Kan købes i de fleste tegne centre
 • sort tekstil pen kan købes her
 • stof til at printe på, jeg bruger 100% bomuld. Jeg vasker det inden jeg starter.
 • plexiglas eller træ til at klister stemplet på. Mine blade er skåret på 3 stykker viskelæder som jeg har samlet på en plade.
 • lim til at klister stemplet fast på plexiglas eller træ
2.jpg
 • Tegn enten i hånden eller på computer det motiv du gerne vil trykke
 • Når du er tilfreds skal det klippes ud.
 • Læg dine dele over på viskelæderet. kan det hele ikke ligge på et, så brug flere. Dem kan du samle på en plade senere.

OBS! del aldrig dine print midt i en trykflade, det kan ses når du skal til at trykke på stof.

Untitled-1 copy.jpg
 • Tegn dit print over på viskelæderet
 • Nu kan du begynde at skære i dit viskelæder.
 • lav et prøve print under vejs, så du kan se om du har skåret nok væk og om det er som du vil have det. 
DSC_4606 copy.jpg
 • Når du er tilfreds skal du sætte det på en plade. Det er kun de dele af printet som er fordelt over flere viskelæder du sætter på plade. det andet fungere fint bare som det er
DSC_4607 copy.jpg

Her kan du se stemplet i 3 dele.

english summary:

This is a DIY on how to make print with eraser stamps.

FRUIT LOVE PRINT

Jeg er vild med print, det er en rigtig dejlig måde at få lidt farver uden at det bliver color blocking. Som barn kan jeg huske at jeg lavede kartoffel tryk på mit fritidshjem, jeg må dog sige at det ikke var den store succes dengang. Men jeg har gjort mig et nyt forsøg.

For år tilbage da jeg gik på skole, havde jeg et modul med undervisning i print. Det forgik på computer, i programmet Illustrator. Det meste har jeg glemt, men husker dog, at min lære sagde det var en god ide at se om ens print fungerede i rapport. Altså om det også var pænt når det blev gentaget mange gange. Så derfor har jeg lavet en fil på min computer med mit print.

Faktisk viste jeg at det virkede for motivet er tyv stjålet fra pinterest. Men det var sjovt lige at prøve af.

her kan i se både mit digetale print og det jeg har lavet i hånden. jeg skal nok vise jer hvordan jeg har lavet det senere.

english summary:

I love print. It is a nice way to get some color without using color blocking. As a child I try to print with potatoes without success. I have made a second Try but this time I did not use potatoes.
Here you can see mit digital print and the one I have made on fabric by hand

later I'll show you how I made it

 

IMG_5338 copy.jpg
IMG_5340 copy.jpg