DEN SMARTE MÅDE AT LÆGGE EN JAKKE MED FOER OP PÅ!

Vidste du at du kan lave din egen dobbelt klæbende vlieseline! Det kan du og det vil jeg vise dig her. Denne teknik bruger jeg altid i jakke og frakker som er foret. Det er en teknik jeg lærte for mange år siden men nu vil jeg dele den mad dig.

Jeg synes at en tynd vlieseline fungere bedst men ellers er der ingen krav til typen.

Start med at klippe lange baner der har samme bredde som din oplægning. En oplægning på en jakke med for er ofte på 4 til 5 cm

1.  Klip derfor lange baner af vlieselinen i en bredde på 4 cm. Du kan med fordel klippe mange så kan du lave et lille lager.

2. Placer nu to lange baner oven på hinanden med limsiden ud af.

3. Sy på symaskine de to strimler sammen i midten på langs, med store sting og en løs trådspænding.

Nu sidder de to stykker vlieseline sammen.

4. Placer nu vlieselinebåndet på jakken der hvor du ønsker at lægge den op

5-6. Løft vlieselinen så du stryger mellem lagende der hvor der ikke er lim og stryg det fast.

7. Fold your hemline and press again.

8. Now you have made the hem and you still have seam allowance to work with so you can sew the lining into the jacket.

GREAT ACCESSORIES IS A MUST HAVE!

Good craftsmanship is fantastic. For me the craftsmanship is the foundation of a great wardrobe. That is why I almost sew all my clothes myself. I do it because I can make something that fits my body and personality and I can choose materials in great quality and fun colors.

I my world, a wardrobe is not complete without great accessories. Also here I like to celebrate my love for great craftsmanship and find accessories that is made with love and personality. I will share 3 of my must have accessories, brooches, bag and shooes. what are you must have accessories ?

Godt håndværk er intet mindre end fantastisk. For mig er det hele fundamentet af en fuldendt garderobe. Det er blandt andet derfor jeg syr det meste af mit tøj selv. På den måde kan jeg stå inde for det tøj jeg klæder mig i. Jeg ved at det sidder godt, er i en god kvalitet og at det passer til min personlighed.

I min verden handler en garderobe også om at have accessoires der passer ti hvem du er, og ligesom min garderobe så elsker jeg når også accessories hylder det gode og personlige håndværk. Her er mine tre must haves til garderoben, broche, taske og sko. Hvad er dine must haves?

The first is a broche like this one. It is handmade in Latvia by Malvine and I love all she makes with beads I am in love with. Go check out her web page

Det første er en broche som denne. De er håndlavet I Letland af Malvine og alt hun laver med perler er jeg VILD med. se alle de smukke ting hun laver her.

A new bag I love all the bags from the leather satchel company. I am crazy about the possibility that you can customize your bag it makes it more personal.

Jeg ønsker mig sådan en ny taske I en fin og sjov farve. Jeg elsker alle taskerne fra the leather satchel company. Det at man kan customize sin egen taske er jeg vild med, det gør at den ligesom bliver helt ens egen.

Do not forget about the shoes. I love the shoes from Miss L fire. They fit so well, and then they are available in so many colors. This I already have in green, but a pale pink for my collection are on my wish list.

Sko må vi ikke glemme. Jeg elsker skoene fra miss L fire. De er gode at have på og så findes de i så mange farver. Disse har jeg i grønne og de er vanvittige gode at have på. et par lyserøde til samlingen står også på ønskelisten

TIE A TURBAN

Jeg har vist denne video før, men jeg får så mangespørgsmål som går på hvordan jeg binder mine tørklæder så her er videoen igen

I have shown this video before, however I get so many questions about how I tie my Turban. Therefore, here is the video again.

DO NOT CUT CORNERS

Hvis du har et hjørne på 90 grader eller derover klipper jeg aldrig hjørner, jeg synes at man får et mere skarpt hjørne hvis man gør det på flg. Måde.

 

When you have a corner with an angel of 90 degrees or more it is not necessary to cut corners. I thing you get a more sharp corner if you do not cut them. I do like thin instead.

Sew one side

Sy den ene side           

When sewing the other side of the corner, I make a fold in the first stitch and then I sew. Now it is easy to turn the corner.

Når du syr den anden side af hjørnet, folder jeg lige oven i den først stikning og så syr jeg. Nu er det nemt at vende hjørnet.

 

 

OPLÆGNING I HÅNDEN

Jeg bliver ofte spurgt om hvordan jeg lægger mine kjoler op, og til det har jeg ikke et endeligt svar. Det det kommer meget an på metervaren.

Bomuld kan jeg godt lide at lægge op på symaskinen og gerne med blonder eller bånd indvendig.

Silke er jo sart, så ofte i hånden men af og til også på symaskinen, hvis det er en vare der egner sig, er du i tvivl så lave altid en prøve på et lille stykke, stikningen skal være flot.

Uld lægger jeg ofte op i hånden, det synes jeg er pænest. Her bruger jeg altid heksesting og jeg skjuler dem i min oplægning. Her er en lille billede serie af hvordan jeg gør. 

 • Start med at presse din oplægning. Derefter folder jeg den øverste cm ned og nåler fast som på billedet.
 • Du syr nærmest trekanter I zig-zag. nålen skal kn lige ned og fange stoffet, så tråden er usynlig fra forsiden

No.8 SVANEKE NEDERDEL MED LÆG - HOW TO DO IT!

Skal du lave No. 8 Svaneke nederdelen med læg og 6 baner så har jeg her lave en lille how to

 • Start med at lave de 4 første trin I din syvejledning på version 3

 

 • Lav små markeringer på bade linning og nederdel, se illustration under. Du skal bruge markeringerne til når du skal til at samle nederdelen og lave læg. 

 

 • Placer hakkerne på skørtet og linningen over hinanden og nål
 • Fold læggene som vist på billederne under.
 • husk at stoppe det sidste læg 1 cm fra kanten.
 • Forsæt fra punkt 6 i syvejledningen

HVORDAN DU LAVER NO. 7 VANLØSE SHORTS

HOW TO

Inddel bukserne i 3 dele

 • Afsæt længden fra skridtet og ned af indersømmen, her 23 cm, tegn en streg over som ligger vinkelret på trådretningen
 • Tegn en streg over buksen ved hoften, der hvor lynlås markeringen er. Den skal også ligge vinkelret på trådretningen
 • Du skal ikke bruge den nederste del

Inddel shortsene I 4 dele

 • Klip op lav en sprædning på 2 cm I hver af de lodrette opklip.
 • Tape nu delene sammen igen

HOW TO GET A BRA STRAP TO STAY IN PLACE!

Når man som jeg syr rigtig meget, og udvikler snitmønstre så er noget af det jeg virkelig lægger hovedet i blød over, pasform og anvendelighed. I kender det sikkert godt, i har købt en kjole hvor BH stroppen hele tiden kravler ud på skulderen, eller nederdelen der hele tiden skal rettes for ikke at lave de der irriterende folder.

Personligt er noget af det værste jeg ved at gå og rette på mit tøj. Jeg har ikke noget imod at bruge 10 min. mere om morgenen på at gøre dét ekstra for at jeg føler mig på toppen hele dagen. Men skal jeg gå og blive irriterede på en vildfaren BH strop eller opdage at det tøj jeg har på faktisk kun sidder godt når jeg står helt stille foran spejlet hjemme i soveværelset, i lidt dunkel belysning og men siden lidt til, så føler jeg mig klodset, tyk og kikset. Jeg tror alle vi kender det, og det der med tøj der sidder dårligt kunne jeg skrive spalter op og spalter ned med. Det er dog ikke det som dette indlæg skal handle om.

Jeg elsker smukke halsudskæringer men ofte synes jeg at de kollapser med BH stroppen. Så er det jo at man bare kan købe en stropløs BH, helt sikkert. Jeg ved ikke med jer, men personligt bliver mine bryster ikke holdt særlig meget oppe af en bh af den type. På en eller anden måde bliver tyngdepunktet ikke ændret men bare understreget og det er jeg ikke fan af. Men de stropløse BHér med aftagelige stropper, de er anvendelige. Simpelthen fordi man kan lave små tricks inde i sit tøj som gør en verden til forskel for hvordan det sidder.

På stort set alle mine kjolestropper syr jeg en lille lykke eller et bånd i som jeg kan trække min bh strop gennem så den bliver hvor den skal, og det samme gør tøjet.

Her på billedet kan i se No. 5 århus som har en meget smuk halsudskæring, her trækker jeg stropperne gennem de små bånd, for så sidder både top og strop som de skal, det er smart ikke!

When you, as I, sew and develops patterns, you really put a lot of thought into fit and usability. you have properly tried to buy a dress, and when wearing it you bra strap constantly make a peek show on the shoulder. Maby you have a skirt skirt where you have to smoothing out fabric and pull down all the time to make it look good. Personally, I hate that

I do not mind spending 10 min. more in the morning to do that extra just to make myself feel on top of the world all day. I don´t like to be annoyed about a bra strap or find out that the clothes I have on actually only sit well when I stand completely still in front of the mirror, at home in the bedroom, in some obscure lighting and in an odd angel. That makes me feel clumsy, a bit too heavy and insecure. I think we all know the feeling with bad fitted clothes and I could right columns up and down about NOT wearing bad fitted clothes but that is not what this post is about.

I love beautiful necklines but I often think they collapse with the bra strap. The simply solution to that is to buy a strapless bra, or not. I do not know about you, but personally my breasts dos not get the support they need from that kind of bra. At somehow the center of gravity is not changed but only emphasizes and the only thing that makes me feel is depressed. However, the strapless bras with removable straps, they are useful. Simply because it allows you to make small tricks inside the clothes and that makes a world of difference to how it fits.

In all of my dresses, homemade and vintage I sew a little strap or band in. Then I can pull my bra strap through so it stays where it belongs and the same does the neckline.

On this picture, you can see No. 5 Aarhus with the beautiful neckline, here I pull the bra straps through the small band to keep both bar and neckline in place, I think that's pretty smart!

 

DEN PERFEKTE SMALLE OPLÆGNING

Det kan være svært at få en rigtig flot small oplægning, men der er et trick til på en nem måde at få et professionelt look. Jeg stryger aldrig min oplægning før jeg syr. I stedet syr jeg den op. Her er hvordan jeg gør.

 

 • Først folder du 0,5 cm pg sticker langs kanten.
2.jpg
 • Derefter folder du igen 0,5 cm og så syr du en stinking pracin oven I den første stinking. Først nu præsser jeg.

A NEW WINTER COAT

Selvom sommeren er ved at gå på hæld så er vejret uden for skønt. Jeg elsker denne tid på året, man kan mærke den mere klare og kølige luft som varsler et kommende efterår, men stadig få varmen fra sommerens sol. Det er også nu at jeg begynder at tænke over hvad jeg mangler i vinterens garderobe, og hvad jeg drømmer om, og det er nu jeg planlægger hvad der skal syes og hvad jeg skal ud og købe.

Det ville være løgn hvis jeg skrev at jeg virkelig manglede noget for det gør jeg ikke, ud over strømpebukser og cardigans, som man på en eller anden måde altid har for lidt af. Men skulle jeg skrive om det, så ville det være et temmelig kedeligt et, forstiller jeg mig.

Men jeg har masser af drømme og en af dem er en frakke. For 2 uger siden var jeg i Århus og besøge stofbutikken stof shop som forhandler mine mønstre, waow en skøn butik. Her faldt jeg pladask over en blå frakke und med korte hår, så lækker kvalitet og meget 60er argtig. Foeret er helt skønt med kys og hjerter, noget af det fineste jeg længe har set. Så hov endnu en vinterfrakke på vej.

Jeg har faktisk en del frakker og jakker, men jeg bruger alle og en, og har dem i mange år. Dette skønne stykke stof skal bruges til en NO.4 London, jeg modificere dog modellen lidt i forhold til længder. Den røde frakke/jakke på billedet er noget af det jeg går efter. Jeg håber det bliver en drøm.

English version: Here in Denmark you can feel the autumn in the air. I love this season when the summer is still here, with the feel of season changing. It is also time of the year I am planning my winter wardrobe, what I need and what I wish. To be honest I do not really need anything, but I have many dreams. One of them is a new winter coat. For a couple of week ago I bought a piece of blue fabric, it is a wool in a fantastic quality, and it has just the right 60s feel. The lining will be sweet with lips on. 

For this fabric, I will make a coat like the orange one on the picture. I will use the pattern N0.4 London and make some small changes on the length. I think it will be at dream

MY RIBBON EMBROIDERY

Jeg har gjort mig et forsøg på at brodere med bånd, først vil jeg sige, at jeg ikke er Expert til det der med at brodere. Jeg elsker bare at give nogle af mine hjemmesyet stykker tøj lige det ekstra,  her er broderi rigtig godt. Min inspiration til dette broderi er fundet på pinterest se mere her.

Til dette broderi har jeg brugt tyl, sten, perler og lidt uld garnrester, og jeg er blevet ret så tilfreds.

 English: I have made a ribbon embroidery. One of the things I love by making my own clothes is to make something special. I think embroidery is such a pretty detail especially flowers, see my inspiration in this post. For this embroidery, I have used tulle, beads and some wool yarn. I may say that I am quite satisfied

 

 

 

NO RAW EDGES, PIPING

Nu har jeg både skrevet om at kante med zig-zag og med overlock. Nu kommer vi så det den jeg elsker aller mest nemlig kantebånd. Det er den absolutte luksus at sætte kantebånd på alle side sømme. Det ser smukt ud og det holder rigtig godt. Men det er også tids krævende og lidt besværligt, men det er også det hele værd. Når jeg kanter noget så gør jeg det i det tøj hvor jeg har købt noget lækkert stof, for når jeg tager et stykke tøj på som har sådanne indvendige detaljer så bliver jeg glad, gør i ikke det? Eller er det en arbejdsskade?

Hvis du vil kante dine sømme, så er mit råd altid selv at lave dit kantebånd af foer, hvis du køber færdigt kantebånd er der en risiko for at det bliver for tykt omkring dine sømme. Jeg laver altid kantebånd 2,5 cm i bredde så bliver det ca. 0,5 cm bredt når det er syet på

se her hvordan jeg laver skråbånd


NO RAW EDGE, OVERLOCK

Som jeg skrev tidlige i dette indlæg så kommer der her lidt om kantning med en overlocker, for igen her er der også lidt tricks til at gøre det så det ser mere prooft ud

Der er visse fordele ved at overlocke frem for at zig-zagge. Ud over at det går væsentligt hurtigere, så skær den også alle løse tråde af og det efterlader dig med en helt ren og afsluttet kant. Men en overlocker skal være indstillet rigtigt ellers bliver det meget grimt.

En helt almindelig overlocker har to funktioner den kan sy med 3 tråde og den kan sy med 4 tråde.

 • 3 tråde bruger du når du skal overlocke kanter i fast stof og kun skal bruge overlockeren som kantnin. her bruger du også kun en nål
 •  4 tråde bruger du når du syr jersey sammen. Den 4. tråd er selve ”sy tråden” her bruger du begge nåle

Hvis du kun bruger 3 tråde, når du kanter dit stof, så bliver det så meget mere delikat at se på. Jeg vælger altid at bruge den inderste nål for så bliver overlockeren smallest og det synes jeg er det flotteste

Der ud over så har en overlocker en ret og en vrang side, og igen, hvis man er opmærksom på at retsiden af overlockeren ligger på retsiden af stoffet så får man en meget finere resultat. Det er disse små detaljer der får tøjet til at se så meget mere lækkert og prooft ud

English summery:

when you use the overlocker you have to be aware of different things to get the best and most professional look.
and normal overlocker has two functions. you can sew with 3 or 4 threads

 • 3 threads is used for edging. i always use the needle on the right side. then you will get a thin overlock and i think that has the most delicate look.
 • 4 thread is when you sew in jersey.

Another thing you has to be aware of is that an overlocker has a right and wrong side. If you place the right side of the overlock seam on the right side of your fabric the look will be much more pro to look at

Retten på en overlock har bløde former. Det er den der vender opad når du syr.  The right side has round curves and a "soft" look

Retten på en overlock har bløde former. Det er den der vender opad når du syr.

The right side has round curves and a "soft" look

Vrangsiden er mere kantet og laver spidser i stedet for buer  The wrong side is very pointy to look at.

Vrangsiden er mere kantet og laver spidser i stedet for buer

The wrong side is very pointy to look at.

NO RAW EDGE

Det at kante og afslutte sine rå kanter inde i sit tøj er jo en nødvendighed, for ellers trævler det helt op. Jeg har mange kursister som aldrig har prøvet en overlocker og som zig-zagger alt. Det kan man sagtens. En overlocker er jo en rimelig ny opfindelse så hvis vi skal blive i vintage tanke gangen så er det faktisk rigtig fint at zig-zagge sine rå kanter. Et andet alternativ er at kante sine rå kanter med kantebånd. personligt elsker jeg det, det er tidskrøvende men så vanvittig fint. Når jeg har gjort det ved noget tøj jeg har syet, så bliver jeg SÅ meget mere glad for det,  jeg bliver glad af at tage det på. Jeg har lavet tre indlæg med kantning og her får i det første. Vi starter med zig-zag

Det at kante sit tøj med en zig-zag kan faktisk være rigtig fint. Men som med alt andet inde for syning så skal man lige kende fiffet. For jeg må sige at hvis man bare syr alle kanter med en bred zig-zag så ser det, for det første ikke særlig fint ud, men værre er, det holder ikke særlig godt.

Tricket et at få indstillet sin maskine til en smal og ikke alt for bred zig-zag. Når man så syr så skal nålen lige ud og remme uden for stoffet. Dette gør at kanten trækker sig lidt ind, og så får man en kant uden alt for mange løse tråde. Hvis indstillingen er for bred så bliver kanten alt for tyk. Så tricket er en lille smal zig-zag. Jeg har testet det af på nogle små stykker taget et billed af mine indstillinger med min telefon, så jeg kan huske det teil næste gang.

English summery: I have made tre post about ending your raw edges. the first is how to make a nice zig-zag edge. My trick to get it nice is to use a small not to wide zig-zag. It is important to let the needle go down outside the fabric. That will get the fabric to pull it self ind and then you won't get so many loose threads

Her har jeg lavet en smal zig-zag som jeg har lagt helt til kant så den blover fin, smal og uden for mange løse tråde  This it the way I like it to look

Her har jeg lavet en smal zig-zag som jeg har lagt helt til kant så den blover fin, smal og uden for mange løse tråde

This it the way I like it to look

Her ligger min zig-zag for langt inde på stoffet, hvilke gør at det travler og alle de her løse tråde skal klippes af  this is how it will look if you sew to far from the edge

Her ligger min zig-zag for langt inde på stoffet, hvilke gør at det travler og alle de her løse tråde skal klippes af

this is how it will look if you sew to far from the edge


DIY CLIP ON EARRINGS

Nogle af de smykker jeg går med hver dag er øreringe. Den slags jeg bruger mest, er dem med klips, for da jeg ofte vælger en lidt stor en af slagsen så sidder pænest på øret. Jeg er ret så vild med de øreklips i farver og sjove former. For en del måneder siden fandt jeg et par i en genbrugsbutik til kun en flad femmer, og de har siddet i mit øre lige siden. En dag skulle jeg ind og prøve kjoler, og for jer der køber vintage så ved i, at når man skal lirke en kjole med lynlås i siden over hovedet så sker der ofte ulykker i form af ødelagt hår, makeup eller tab af smykker. Jeg tabte så den ene af min billige, men meget elskede øreringe og har siden kun haft en. Men nu har jeg lavet et set selv, vil her vise jer hvordan det gøres.

One of my favorites jewelry is clip on earrings. I use them almost every day. I love them colorful and a bit big. A few months ago, I found a pair of very cheap ones in a second hand shop. They was my favorite. But one day I went out for trying vintage dresses. All who buys that kind of dresses know that it can be a struggle to get a dress with a short side zipper over the head. Often it mess up my hair and makeup and worse, sometime I lose my jewels. The last thing happened that day and I lost my clip on. Therefore, I have tried to make myself some new. Here is a DIY on what I will call my new favorite clip on

DIY

 • Lim pistol/ glue gun
 • Tynd ståltråd/ thin steel wires
 • Øre klips/ clip ons
 • Perler/ peals
 • perlerne sættes på stål tråden
 • Put peals on the wier
 • Lav 4 perle rækker a 20 cm./ Make 4 pearl strings of 20 cm.
 • Fold dem og sno den sammen to og to/ fold them and twist them together two by two
 • lave en knude og sørg for at det grimme er på bagsiden / make a knot and be sure that the ends is on the backside
 • lim klipsen fast på bagsiden/ glue the clip on to the back side

HJEMMELAVET KNAP

Dette er en DIY på hvordan man laver en stor smuk hjemmelavet knap. Denne knap er sat i en af versionerne af N0.4 LONDON som udkommer den 15. nov

1.JPG

Du skal bruge

 • Stof
 • Gardinring diameter 5 cm
 • Lidt pladevat
 • Foer
 • Tråd
 • Perler
2.jpg
 • Placer gardin ring og pladevat oven på stoffet.
 • Ri rundt i kanten og træk stoffet sammen om gardin ringen. Sy det godt sammen.
 • Klip det overskydende stof af.
 • Klip et rundt stykke foer som passer til bagsiden, fold det mens du syr i hånden
 • Sy perler på knappen.
4.jpg

No. 2 – KERTEMINDE ALTERNATIV OPLÆGNING

Jeg vil her vise jer et lille trick til hvordan man kan få No.2 Kerteminde nederdelen til at være en to i en nederdel.

Det eneste det kræver et lidt silkebånd og håndsyning. Når du har lavet denne lille tilføjelse til din nederdel så kan du nemt gå fra kort nederdel til lang.

1. Placer et foldet silkebånd ca. 20 cm bag og en i hver sidesøm.

2. Sy dem fast i hånden

3. lave en malle i bunden af nederdelen. En på hver side af slidsen og i sidesømmen.

2.jpg

4. Træk nu båndet bag gennem begge maller, dem ved slidsen.

5. Træk sidesøm båndet gennem mallen fra sidesømmen.

FRUIT LOVE PRINT

Jeg er vild med print, det er en rigtig dejlig måde at få lidt farver uden at det bliver color blocking. Som barn kan jeg huske at jeg lavede kartoffel tryk på mit fritidshjem, jeg må dog sige at det ikke var den store succes dengang. Men jeg har gjort mig et nyt forsøg.

For år tilbage da jeg gik på skole, havde jeg et modul med undervisning i print. Det forgik på computer, i programmet Illustrator. Det meste har jeg glemt, men husker dog, at min lære sagde det var en god ide at se om ens print fungerede i rapport. Altså om det også var pænt når det blev gentaget mange gange. Så derfor har jeg lavet en fil på min computer med mit print.

Faktisk viste jeg at det virkede for motivet er tyv stjålet fra pinterest. Men det var sjovt lige at prøve af.

her kan i se både mit digetale print og det jeg har lavet i hånden. jeg skal nok vise jer hvordan jeg har lavet det senere.

english summary:

I love print. It is a nice way to get some color without using color blocking. As a child I try to print with potatoes without success. I have made a second Try but this time I did not use potatoes.
Here you can see mit digital print and the one I have made on fabric by hand

later I'll show you how I made it

 

IMG_5338 copy.jpg
IMG_5340 copy.jpg

FRUIT LOVE DIY

En pige som mig der er vild med vintage, er også fuldstendig og helt skør med brocher. Jeg er vild med gamle sølv brocher, Trifari brocher og så dem i vilde farver og gerne med dyre eller frugt tema.

Nu har jeg jo et lille frugt tema her på bloggen så hvorfor ikke vise jer en hjemmelavet broche i det tema. Så den får i her.

English summary:

A girl like me who loves vintage is also completely and totally crazy about brooches. I love old silver brooches, Trifari brooches and, of course the wild one in colors and with animal or fruit.

I have a fruit theme going on here on the blog. So why not show you a homemade brooch in that theme. Here you go. The DIY is in Danish 

8.jpg

Du skal bruge:

 • Skrumpe papir kan købes i hobby forretninger
 • Røde perler jeg bruger plast perler men træ eller glas er lige så fint, det hele afhænger af hvad look du vil have.
 • Lille stykke filt
 • Sort fiske snøre, sort læder snor kan også bruges.
 • Sikkerheds nål, eller broche nål.
 • En slags lak, eller klar lim.
 • svamp til at duppe limen på med
 • Lim pistol
 • saks
 • leighter
 • hulmaskine
 • ovn
 • printer
123.jpg
 • Find et billed af et blad du synes om, på nettet og print det ud på dit krympeplastik.
 • Klip det ud og lav et hul i med den hulmaskine.
 • Bag det i ovnen efter de anvisninger der er på pakken med papir. her kan i se hvor. forskelligt de kommer ud, så jeg laver flere end jeg skal bruge for så kan jeg vælge.
3.jpg
 • For at forsegle farven, giver jeg bladet en gang mat lak.
 • Jeg dupper lakken på så får det den flotteste overflade. Dup også på kanterne for at overføre lidt af farven.
 • Så lægger jeg det til tørre.
45.jpg
 • Jeg fletter en stilk i fiske snøre.
 • binder en 3 eller 4 knuder oven i hinanden så knuden bliver stor.
 • så trækker jeg perlen ned over knuden. Den skal være stram at få på, så perlen sidder godt fast. 
 • Til sidst brænder jeg enderne.
9.jpg
 • Nu montere jeg perlerne med stilk på på selve bladet og limer dem fast på bagsiden
 • Nålen limer jeg også fast med jeg sætter den sammen med filten, se billed.
 • Og så er den klar.
7.jpg

KNYTTET MALLE

Når jeg syr hægter i noget, så køber jeg som så mange andre de små metal hægter man kan få i de fleste stof og hobby forretninger. Jeg er bare ikke så vild med at bruge mallen, det lille metaløje man stikker hægten ind i. Derfor så knytter jeg altid selv en Malle i en tråd der passer til det jeg har syet. Det tager ikke længere tid end at sidde og fedte med det lille metal øje og jeg synes det bliver lidt mere lækkert at se på.

Jeg har prøvet at lave en tegning af hvordan man gør, for det er ikke til at tage billeder af. Håber det kan bruges

først syr jeg 4-5 gange frem og tilbage, så jeg har noget at knytte om

først syr jeg 4-5 gange frem og tilbage, så jeg har noget at knytte om

Jeg bruger den samme tråd til at knytte med som jeg lavede løkken med, og her slår jeg knuder om min løkke. bliv ved til løkken er helt dækket med små knuder

Jeg bruger den samme tråd til at knytte med som jeg lavede løkken med, og her slår jeg knuder om min løkke. bliv ved til løkken er helt dækket med små knuder

Det færdige resultat

Det færdige resultat