HOT SUMMER OUTFIT

Det selvstændige liv er til tider ensomt. Man har lange dage hvor som man ofte tilbringer helt alene i selskab med sin computer og sin symaskine. Jeg klager ikke jeg er ganske tilfreds med mit eget selskab, men jeg savner af og til nogle at dele min passion med. Nogle der forstår min kærlighed til farver, stil og ikke mindst sætter pris på smukt tøj. Sådan selskab har jeg fundet i Pia storm, skønt vores tilgang til tøj er fra to forskellige vinkler så har vi en kæmpe passion for stil og mode og når vi mødes så bliver der snakket om mangt og meget men meget om vores fælles lidenskab vintage, mode og stil. Der ud over så synes vi begge at det er sjovt at lege med kameraet og vi tager altid lidt billeder på vores dates of vore outfits.

Dette er fra en varm sommerdag hvor vi var på modemuseet i København og baggrunden er en af Københavns mange smukke og rustikke baggårde

The life as an independent patternmaker is sometimes lonesome. The days is often spend alone with my computer and sewing machine.I am not complaining I enjoy my own company, however sometimes I miss some to share my passion with. Someone who understand my love for colors, style and some who gets my love for beautiful clothes. I have found that in the company of Pia Storm.Although our approach are from two different angles, we both have a huge passion for style and fashion. Beside that; we like to play with the camera and we always take some pictures of our outfits.

This pictures was taken on a hot summer day in Copenhagen. In one of the many beautiful and rustic backyards.

  • The dress is a 40s vintage dress with a lovely print
  • The bag is a French basket bag, and it is a present from my husband
  • The shoes is my favorite pair of clogs from Swedish hasbeens
  • Clips from true vintage birds

SHOW YOUR ASSETS!

When I dress myself I am very aware on how I make focus on my body shape. We as women has a tendency to hide the things on our body we hate instead of focusing on the things we love.

I always dress myself with the principle to make focus on my assets. I have spent too much time to focus on the opposite and I am done with that!

I have learned that if I emphasizes my waist and chest, the thigh and bum issue I have seems to be irrelevant.

Sometimes I buy a dress that do not do it for me, a dress that is so pretty that I couldn't help it. It is often a dress with beautiful print and no waist. However, I have made a decision. I will not have a dress hanging in my wardrobe waiting for me to lose 5 kg. A dress that just hangs there, bullying me and make me feel bad about myself. Therefore, I make it work, and if that is not possible, I will return it.

This dress is one of those dresses, but with a belt in the waist, it works.

 

 

 

 

 

 

Når jeg klæder mig på så er jeg altid meget bevidst om hvor jeg skaber fokus på min krop. Som kvinder har vi tit tendens til hellere at ville skjule det som vi er kede af ved vores krop, frem for at fremhæve det som vi er glade for.

Jeg klæder mig efter princippet, at fremhæve det jeg er glad for, det andet gider jeg ikke bruge mere tid på!

Jeg har nemlig erfaret at når jeg skaber fokus på at fremhæve min talje og bryst så er det ikke mine lår og numse der får helt så meget opmærksomhed. Her tænker jeg ikke på opmærksomhed fra andre, men fra mig selv. For ærlig talt, så tror jeg ikke at andre ser helt den samme numse og de samme lår som jeg ser. 

Af og til så falder jeg for en kjole som faktisk ikke klæder mig, simpelthen fordi der ikke er nogen talje i modellen. Men jeg gider ikke vente med at bruge den, til at jeg enten taber mig 5 kg. eller min krop på magisk vis ændre statur. Hvis jeg køber en sådan kjole så får jeg den til at virke ellers ryger den tilbage til butikken. For sådanne kjoler har en tendens til at hænge der og håne en og få en til at føle man er forkert eller for tyk.

Denne kjole er på ingen måde lavet til min figur, men jeg elsker den. Printet er så smukt. Så for at jeg kan bruge den uden at ligne en sæk kartofler, får en et bælte i taljen, og så fungere den. 

A NEW WINTER COAT

Selvom sommeren er ved at gå på hæld så er vejret uden for skønt. Jeg elsker denne tid på året, man kan mærke den mere klare og kølige luft som varsler et kommende efterår, men stadig få varmen fra sommerens sol. Det er også nu at jeg begynder at tænke over hvad jeg mangler i vinterens garderobe, og hvad jeg drømmer om, og det er nu jeg planlægger hvad der skal syes og hvad jeg skal ud og købe.

Det ville være løgn hvis jeg skrev at jeg virkelig manglede noget for det gør jeg ikke, ud over strømpebukser og cardigans, som man på en eller anden måde altid har for lidt af. Men skulle jeg skrive om det, så ville det være et temmelig kedeligt et, forstiller jeg mig.

Men jeg har masser af drømme og en af dem er en frakke. For 2 uger siden var jeg i Århus og besøge stofbutikken stof shop som forhandler mine mønstre, waow en skøn butik. Her faldt jeg pladask over en blå frakke und med korte hår, så lækker kvalitet og meget 60er argtig. Foeret er helt skønt med kys og hjerter, noget af det fineste jeg længe har set. Så hov endnu en vinterfrakke på vej.

Jeg har faktisk en del frakker og jakker, men jeg bruger alle og en, og har dem i mange år. Dette skønne stykke stof skal bruges til en NO.4 London, jeg modificere dog modellen lidt i forhold til længder. Den røde frakke/jakke på billedet er noget af det jeg går efter. Jeg håber det bliver en drøm.

English version: Here in Denmark you can feel the autumn in the air. I love this season when the summer is still here, with the feel of season changing. It is also time of the year I am planning my winter wardrobe, what I need and what I wish. To be honest I do not really need anything, but I have many dreams. One of them is a new winter coat. For a couple of week ago I bought a piece of blue fabric, it is a wool in a fantastic quality, and it has just the right 60s feel. The lining will be sweet with lips on. 

For this fabric, I will make a coat like the orange one on the picture. I will use the pattern N0.4 London and make some small changes on the length. I think it will be at dream

BOUDOIR

Jeg er vild med Boudior, det er super feminint og sexet på en ikke vulgær måde.

Boudior var oprindelig kvindens privat soveværelse eller påklædnings værelse. Derfor var det også i disse rum at kvinden var lettest påklædt og mest privat. I dag tænker de fleste nok på boudior som sensuelle billeder af kvinder.

For mig er boudior de smukke billeder fra 20erne, 30erne og 40erne af ”læt” påklædte kvinder. Det er silke undertøj i fine farver med bånd, blonder og sløjfer. Og så er det drømmen om et soveværelse med stort sminke bord, åben garderobe, bløde puder og polsteret hovedgærde.

Det er med udgangspunkt i disse billeder jeg tager spring i mit næste tema som bliver Boudior.

English summary:

I love boudior, it's super feminine and sexy in a non-vulgar way. Boudior was originally a woman's private bedroom ore dressing room. In these spaces the woman was dressed easiest and more private. Today most people think of Boudior as sensual images of women.

For me Boudior is beautiful pictures from the 20s, 30s and 40s of "light dressed” women. It's silk underwear in delicate colors with ribbons, lace and bows. And then, the dream of a bedroom with a large dressing table, open wardrobe, soft pillows and upholstered headboard.


VINTAGE LOVER

Jeg må vise jer julegaven fra min mand. Det er en kjole som jeg længe har haft ønsket mig. men så var den lige pludselig solgt. Da det er en ”one of a kind”, blev det ikke min, øv. Men køberen var min mand og han havde købt den til mig.

Jeg synes simpelthen det er den smukkeste kjole. Applikationen på skulderen med de broderede perler, er så smukt lavet. Jeg glæder mig meget, til at skulle have den på første gang.

4.jpg
DSC_2379.JPG
1.jpg

Jeg har over de seneste måneder været igennem et rimeligt stort stilskifte. Jeg er simpelthen sprunget ud som vintage lover. Jeg har altid været det, sådan i det skjulte. Har jeg haft muligheden for at ”klæde mig ud” har jeg gjort det. Jeg har dog aldrig ture at gøre det til hverdag. Altså, klæde mig som jeg mest af alt, har haft lyst til. Med røde læber, bølger i håret, kjoler med sving i og masser af pynt. Jeg er som flest, bange for hvad andre tænker om mig, og det har jeg ladet mig styre af.

Egentlig ved jeg jo ikke hvad andre tænker, jeg jo ikke er tankelæser. Det er kun når folk kommer og er direkte, man får det at høre. Mest af alt har jeg fået positive tilkendegivelser, og det er dejligt. Men der har da også været et par negative. Det lader jeg mig nu ikke gå på. Af den grund at jeg for første gang i mit liv klæder mig på for min skyld, ikke andres. Lidt glamour i min hverdag gør mig glad.

Noget af det jeg elsker aller mest ved vintage er alle de smukke detaljer, det gode håndværk og muligheden for at være rigtig feminin. Jeg glæder mig til at vise jer nogle af de smukke vintage skatte der er der ude. Vise jeg nogle af alle de smukke detaljer.

Om man er vild med vintage eller ej, så handler det om godt håndværk og smukt forarbejdet tøj, og det kan ingen da have noget imod.

Her er et weekend kys fra mig

2.jpg