Find din farve!

 

Tro det eller ej, men for 8 år siden var jeg angst for at gå i farver. Min garderobe bestod primært af sort, mørkeblå, og grå. Det har taget noget af en drejning siden, og i dag er min garderobe fyldt med farver. Men jeg kan ikke gå i alle farver, selvom jeg ville ønske det. Jeg har, som alle andre også ”mine” farver. Men hvordan finder man ”sine” farver. Godt spørgsmål!

 Jeg har aldrig fået taget hverken farvetest eller været hos stylist, men det handler om hudtone og øjenfarve. Dette er ikke en eksakt videnskab, men for mig har det været min guide til ikke, at få lavet de der fejlkøb af farvede metervarer, som jeg elsker, men som ikke klæder mig.

Hudtonen sætter tonen for nuancen – du kan have en kold og varm nuancer men også neutral. Det har intet med hudfarve at gøre, men det der kaldes undertone.

Øjenfarven sætter tonen for hvilke farver, som du ser allerbedst ud i.

  1.  Start med at finde ud af hvilke undertone din hun har

  1. Derefter find din øjenfarve

 Eksempel:

Min hud er lidt rødlig/pink i undertonen– altså skal jeg holde mig til kolde farver.

Mine øjne er grågrønne – og derfor er mine topfarver de grønne og grå farver.

 Når jeg kombinerer min undertone med min øjenfarve, får jeg min top farve, som er klare og kolde grønne farver.

nanna+farver.jpg

Men jeg går jo ikke kun i grøn, jeg kan sagtens både gå i farver som blå, violet og pasteller – så længe jeg bare holder mig til de kolde farver.  

 
colorwheel300 DAN.png
 

Her ses to grønne farver den kolde er god til mig den varme skal jeg holde mig fra.

 
 
kond grøn.jpg
varm grøn.jpg
 
 

Her ses to klare farver, men jeg skal holde mig fra den røde da den ligger på den varme skala hvorimod den

violette er rigtg god

kold pink.jpg
varm pink.jpg
 

Min Go-to farve kombination

 
Pinna_pink_1.jpg
 

Har din hud den mere gullig/oliven eller gylden undertone, så skal du gå efter varme farver.

Er du den heldige med en neutral undertone, så har du frit valg på alle hylder.

 Men husk - leg med farver og vær ikke bange for at skille dig ud.

Hav en dejlig weekend

Nanna