No_16__gruppe_cover.jpg

Vi er heldigvis ikke ens, og det hylder vi hos How to do Fashion.


Vi møder hele tiden de standardiserede størrelser i den konventionelle detailhandel, hvor beklædningen er produceret til én bestemt kropstype. Denne afviger fra den krop mange af os møder, når vi ser os selv i spejlet. Det resulterer i, at vi føler os forkerte - fordi ingen har en stereotyp krop. Hos os er målet at forandre dette mindset!

Beklædningen skal tvært imod tilpasses og konstrueres ud fra den individuelle krop. For når man arbejder med en personlig tilretning af silhuet og pasform, oplever man en kvinde føle sig smuk, tilpas og ikke mindst hjemme i sin egen krop.

Med viden om, hvilke facetter der skal i fokus, vil man opnå en større kropsforståelse og derigennem skabe en unik garderobe, der er med til at forstærke og udvide selvbilledet. Alle kroppe er nemlig smukke.


”I dag er jeg ingen størrelse, jeg er min egen. Jeg klæder mig ikke efter en trend eller mode, men efter min personlighed hvor elegance og håndværk er i fokus og så er alt mit tøj små kærlighedsgaver til mig selv, og jeg fortjener hvert et stykke.”

Nanna Martinusen, Grundlægger af How to do Fashion

 
 


AFTEN- OG DAGSHOLD
– I syning og konstruktion –

Aftenhold er til dig der vil gå fast hver, eller hver anden uge. ét hold er hver anden uge,
så vil du gå hver uge, skal du tilmelde dig to hold.

Alle hold er på 5 til 7 gange afhængig af sæson. Varigheden er 3 timer pr. gang og der er maksimum 8 på et hold.

På et aftenhold kan du sy og konstruere det som du har lyst til. Der er ingen fællesundervisning men individuel hjælp og vejledning. Det er en fordel at beslutte sig for ét projekt du arbejder med, så får du mest ud af din tid på kurset.

 

Du kan være nybegynder eller øvet.

Nybegynder/begynder: Alle underviser har en stor faglighed og mestre både syning og konstruktion. Vi kan guide dig igennem de første svære skridt til at komme i gang med dit syeventyr. Usikkerheden og nervøsiteten er en naturlig del af at starte på noget nyt. Men hos HOW TO DO FASHION er der rum til det.

Øvet/erfaren: Hos os lægger vi meget vægt på faglighed og udvikling. Er du øvet og har syet i mange år kan vi uden tvivl lærer dig mange fifs og triks du ikke kendte. Vi kan guide og hjælpe dig, til at gå i dybden med dit projekt og give dig de erfaringer der skal til for at få dit tøj til at blive velsiddende og smukt syet.


FYRAFTENS KURSER
– introduktion til et håndværk –

Fyraftensworkshop er for dig, der gerne vil introduceres til en ny teknik inden for håndarbejde. Vi dykker ned i forskellige teknikker – det kan være alt fra at broderer med perler, lave hatte eller filte brocher. Det eneste krav er at du vil hygge dig og lærer noget håndarbejde. Kurserne kan varierer meget fra sæson til sæson.

Det bliver altid holdt en fredag eftermiddag/aften, fordi vi synes, det er en fantastisk måde at begynde weekenden på.

Vi serverer en fredagsdrink og lidt snacks.

WEEKEND KURSER
– Sy og tilret til dig krop –

På Dette weekendkursus har du mulighed for at fordybe dig en hel weekend med et projekt til dig selv. Her har vi fokus på kroppens forskelligheder og arbejder altid ud fra den individuelle krop.

 Vi starter kurset med en gennemgang af basis tilretningsteknikker, dette er fælles undervisning. Herefter arbejdes der vider med de individuelle projekter. Vi guider, vejleder og hjælper dig gennem dit projekt.

Et ofte stillet spørgsmål er, ”hvad kan jeg nå på en weekend” til dette er der ikke noget entydigt svar. Det kommer meget an på projektets størrelse og din erfaring. Vi bestræber os på at guide dig til at finde det rette projekt i forhold til din erfaring inden kurset start. Men udkommet kommer meget an på dit fokus. Her er tre måder at arbejde på:

 

  • Fokus på tilretning: Du kan sy i forvejen og vil blive bedre til at tilrette og forstå hvad der skal til for at få dit hjemmesyet tøj til at sidde bedre.

  • Du kan enten arbejde med at lave en personlig grundform.

  • Eller, du kan hjemmefra have syet 2-4 forskellige modeller op i stout (prøvestof) dem tilretter vi og arbejder med, så får du mønstre med hjem der er klar til at klippe og sy efter.

 

Fokus på at sy: Du er enten nybegynder eller øvet og vil blive bedre til at sy. Du vil lærer syteknikker som giver dig mulighed for at lave tøj der ser professionelt ud. Her er der ikke hovedfokus på tilretning med vi tilretter stadig for at få det bedste resultat. Du arbejder med sy et stykke tøj på kurset.

  • Som begynder kan du tage udgangspunkt i en simpel bluse eller kjole

  • Som øvet kan du udfordre dig med en kompliceret model som har mange detaljer.

 

Fokus på mønsterudvikling: Du har en designer inde i maven, og vil gerne kunne omsætte dine ideer til tøj. Her er fokus at forstå mønsterudviklingens magiske verden og at give dig teknikker til at omsætte ideer til virkelighed. Du skal være let øvet til at sy, og have en grundforståelse for mønstre. Det er en fordel at have en personlig grundform.

  • Du skal arbejde efter konstruktions opskrifter.

  • Du skal have tålmodighed og være pertentlig med dine mønstre.

  • Du ender ikke nødvendigvis med et færdigt stykke tøj efter weekenden, men en masse viden du kan arbejde vider med hjemme.


SYNING FOR BØRN
– lær at sy –

Alle børnehold er korte hold af 2 til 5 gange. Alle hold ligger i dagtimerne efter skole. På disse hold er det kun for børn – Forældrene er velkommen til at komme og få en kop kaffe når de henter, men selve workshoppen er forældrefrit område.

På alle hold er der planlagt forskellige projekter, som børnene kan vælge imellem – men gode ideer er altid velkomne. Børnehold er for alle mellem 7 og 10 år, der vil lære og blive trygge ved at sy på maskine, klippe med saks, bruge nåle og andet der skal til for at sy som barn.

Se under de forskellige workshops hvad temaet for den aktuelle workshop er.


 
 

Alle kurserVenteliste

Vi er så heldige at vores kurser og workshops ofte bliver udsolgt - så ønsker du at komme på eb venteliste så kan du skrive her. hvis vi har mange på venteliste opretter vi gerne et nyt hold.


Spørgsmål og svar


Hvordan tilmelder og betaler jeg?

Du kan købe din plads i webshoppen. 

 weekend kurser kan betales i op til 2 rater.

Betaling i én rate – det fulde beløb betales ved tilmelding.

Betaling i 2 rater - første betaling sker ved tilmelding 2. rater betales 14 dage før kurset
og kan betales med Mobilepay eller via webshoppen

Tilmeldingen er Bindende.

Hvad skal jeg kunne for at deltage?

Se kursus beskrivelse

Hvornår er det?

Se kalenderen her

Papir, saks og pen

Du låner alt tegnegrej på kurset. Det består af blyant, tape, viskelæder,, fransk kurve, papirsaks.

Papir er inkl. i prisen.

Du kan efterfølgende købe linealer.
 

Symaskine og sy grej

Du skal selv medbringe symaskine, sy grej og knappenåle. Der er overlocker og dampanlæg til rådighed.

Stof, stout og papir

Du skal selv medbringe det ”rigtige stof” Stout må du også meget gerne selv medbringe.
Men det kan købes på kurset for 25 kr. meteren

Der er 2 meter stout med i prisen på weekend kurser.

 

Grundmodeller og mønstre (kun til eget forbrug)

Du er velkommen til at bruge alle vores mønstre og grundmodeller.
Grundmodellerne er syet op i forskellige størelse. Der er kjole, bukser og nederdelsgrundform. 
Du er meget velkommen til at medbringe et mønstre du har købt, og som du ikke kan få til at passe.
Vi viser dig hvordan du retter mønsteret til.

Undervisere

Nanna Martinussen

Louise Mortensen

Maria Hekla Nielsen