JEG SÆTTER MIN HAT SOM JEG VIL!

Dette indlæg har ligget mig på sinde længe, faktisk i flere år. Men det har ikke rigtig ville ud igennem mine finger. Det omhandler et spørgsmål, jeg ofte får stillet, men som jeg ikke kan svare kort på.

Når jeg møder nye mennesker, opdager jeg tit at de gerne vil have defineret min stil, den måde jeg ser ud og lever på. Jeg ved godt at jeg ikke ligner andre, og jeg har stor forståelse for, at når man skiller sig lidt ud, kan der være en vis nysgerrighed. Gennem årende er jeg bliver overrasket over hvor fastlåst folks billede er af noget, der bare ser lidt anderledes ud. Jeg vil dog sige at jeg altid bliver mødt med søde ord og masser af komplimenter. Jeg har dog haft svært ved at svare på spørgsmålet omkring min stil, og den opfattelse der er om hvordan jeg lever, fordi jeg ser ud som jeg gør. Mit eneste svar er at jeg godt kan lide vintage, men det svar giver anledning til endnu flere spørgsmål.

Hvis jeg nu stiller dig spørgsmålet, ”hvad er vintagemode for dig” hvad ville du så svare?

Tænk lige et øjeblik for jeg vil rigtig gerne høre dit svar

Selv ville jeg svare på følgende måde: ”Vintage mode er et mix af tider sat sammen på en ny måde. Det er leg, kreativitet og en tilgang til din garderobe og tøj, som gør at du kan gøre din stil mere personlig, og bruge den aktivt til at vise hvem du er”

Min tilgang til denne stil er selvfølgelig med hjemmesyet tøj. Jeg bruger masser af farver, smukke snit og sjove detaljer. For mig er det vigtigt at jeg ikke ligner en der leger gamle dage. Jeg bruger de detaljer jeg er vild med fra forskellige årtier og mixe dem på ny. Jeg lave min egen fortolkning af dem, så de får et mere nutidigt og moderne udtryk.

Jeg vil ikke ligne en der er taget ud af et katalog fra 40érne.  Jeg elsker at lave mad, bage og sylte men jeg er så langt fra 50érne husmor man kan komme. Jeg er vild med 30érnes glamour, men der er ikke meget i min hverdag der er glamourøst, andet end mine farverige outfits. Jeg pynter mig hver dag. Som oftest går jeg i høje hæle og ”upraktisk” tøj, men der gør mig ikke til det svage køn, tvært i mod. Jeg tror på min egen styrke, mit tøj er med til at giver mig mod og den styrke der skal til for at jeg tør vise hvem jeg. Det er ikke en udklædning eller facade, lige det modsatte, du får hvad du ser. En farverig, sammensat, sjov, følsom og skør kvinde som hader at blive sat i bås.

For dig er vintagemode måske noget helt andet. Måske dyrker du et årti til perfektion, Det kan også være at en perfekt langt rød løbestift, er dit daglige vintagefix. En mulighed kunne også være, at du kun leger med stilen når du skal til fest, eller bruger små elementer fra 20érne eller 30érnes mode sammen med et casual outfit fra H&M.

Uanset hvad så kan vintage noget helt særligt – det kan give dig en frihed til selv at definere hvordan du vil se ud, hvordan du vil skabe din stil og ikke lade dig diktere af nogen eller noget.

Jeg elsker at moden fra svunden tider er så gennemført, at kvinderne virkelig gjorde sig umage, selvom der var krig eller få penge. Jeg elsker de moderne tider, med alle de muligheder, bekvemmeligheder og rettigheder der er. For det giver mig mulighed for at definere mit eget liv som det passer mig.

På billedet ser du mig i et outfit der definere mig meget godt. Det er en god blanding af vintage, nyt , gammelt, designervarer, hjemmesyet og hjemmelavet.

cbd9f-IMG_9988-2.jpg