Start din garderoberejse!

 

Har du fulgt med på Instagram den seneste tid? Jeg har haft en lille udfordring kørende med mig selv omhandlende, at jeg i januar vil bruge mere varieret fra min garderobe. Du kan læse meget mere om den I min sidste blogpost. Men altså, jeg har prøvet at se mit tøj på nye måder og finde ud af hvad jeg ikke bruger og hvorfor.

Det har været en rigtig god udfordring for mig. Det har fået mig til at tænke over en masse ting. Jeg kan mærke, at jeg har haft brug for, at finde ind til kærnen i min stil og hvad jeg synes der fungere for mig og min krop.

Tilbage i december præsenterede jeg de fire alter ego’er for dig i et blogpost. Med denne udfordring er det min egen alter ego jeg prøver at finde frem til og finpudse. Det er en måde hvorpå jeg kan se min garderobe i øjnene og lære noget om mig selv, min stil og de følelser et outfit giver mig – eller jeg ønsker at de skal give mig, men som det måske ikke gør alligevel, og om jeg så skal skille mig af med tingene?

Garderoben er en rejse der aldrig stopper, og det synes jeg er en af de bedste ting. Jeg glæder mig rigtig meget til at tage dig med på en guidet tur i hvordan du også kan bruge din garderobe og se på den med nye øjne.

Personligt lærer jeg så meget omkring mig selv igennem min garderobe. Den er et billede på hvem jeg er og den fortæller så meget om mig, derfor tager jeg den temmelig seriøst og bruger så meget tid på det som jeg gør. Vores outfit er et øjebliksbillede på hvem vi er og det er en måde vi kan fortælle omverden hvem vi er uden at bruge ord – det er da smukt, ikke?

Hvad har jeg gjort og hvordan har jeg gjort det?

Jeg har fået mange spørgsmål i min indbakke den seneste tid, omkring min #wearyourwardrobe udfordring til mig selv på Instagram. Nogen af dem vil jeg prøve at besvare her, for at holde det hele samlet. Jeg kommer også til, på et senere tidspunkt, at lave en rigtig guide, som du kan følge. Hold øje her på bloggen og Instagram.

Har det været svært?: Ja og nej. Jeg elsker at lege med min garderobe men jeg er i en brydningstid sådan rent stilmæssigt og jeg afsøger nye områder af min stil men også i mig selv. Igennem livet ændrer vi stil, det sker helt naturligt med nye livsfaser og sådan noget, men jeg tror også på at vi har en kærne som altid vare ved og som er den vi skal være tro mod for, at føle os bedst tilpas i vores tøj. Det er nemt at komme på afveje, det gør vi hele tiden, specielt i de perioder hvor vi er i en brydningstid. Livsfaser, familieomstændigheder og kropsændringer er nogen af de ting der gør at vi af og til må stoppe op og se vores garderobe dybt i øjnene og det er det januar har været for mig. Så det har været svært følelsmæssigt, da der er mange følelser i mit tøj. jeg bruger mange timer på at sy det og at indse, at jeg faktisk ikke bruger det, at det er for småt eller noget helt tredje har været hårdt. Men det har været sjovt at tage tøj på om morgenen igen, jeg er blevet tvunget til at være kreativ og har efter lang tid følt mig meget inspireret når jeg har taget tøj på.

Hvordan har du grebet det an?: Hver dag har jeg taget et billede af det tøj jeg har haft på. Når dagen så var omme har jeg kigget på billedet og reflekteret lidt over hvad det outfit har fået mig til at føle, hvordan jeg har haft det i løbet af dagen og så videre. Jeg har lavet en slags billeddagbog i min kamerarulle med alle mine outfits, gemt dem alle så jeg her til sidst på måneden har kunnet se på dem samlet og se om der er nogle fællesnævnere - mere om det senere!

Husk, at det handler om at eksperimentere! Så jeg har for eksempel både testet ouftits af med kjoler, nederdele, bukser, store striktrøjere - you name it. Testet forskellige snit af, farver, tætsiddende, løstsiddende. Det hele skal afprøves og gerne en hel dag, således du virkelig får følelserne i gang og mærker efter hvordan dette tøj føles at have på for DIG. Du er hovedpersonen, ikke hvordan andre ser dig.

Har du så lært noget?: Åh ja! Det har jeg! Det blev meget hurtigt tydeligt for mig hvilke vaner jeg har i forhold til at klæde mig på og hvad jeg skal gøre for at føle mig, som mig. Når jeg sidder her og kigger på alle billederne igen, så kan jeg tydeligt se et mønster og nogle “dårlige vaner”. De dage hvor jeg havde det bedst med mig selv var dage hvor jeg dyrker mindst to af nedestående:

  • Har fokus på min talje og brystparti

  • Dyrker accecories og detaljer

  • Har farver på der får min hud til at gløde, som for eksempel: grøn, pink, blå.

  • V-udskæring/ åben i halsen

  • Sidder til i overkroppen

  • Store print

De dage hvor jeg ikke har følt mig helt som mig selv, har været de dage hvor jeg har været lidt mere “doven” eller afslappet i tøjet. Dage hvor jeg har løse bukser på og en strikbluse eller hvor jeg mister mine kurver i noget der sidder for løst. Jeg ser også mere træt ud, når jeg har de forkerte farver på.

Så i fremtiden er det de oplistede ting jeg skal have fokus på, når jeg klæder mig på om morgenen, men i særdeleshed også når jeg syr. Jeg får jen bedere dag når jeg lader mit alter ego skinne igennem og så føler jeg mig som mig selv. Så er jeg Nanna som ikke går på kompromis.

Hvad kan du bruge det til?: Helt simpelt: at få den perfekte garderobe. Men det at få den perfekte garderobe handler jo om en kombination af mange ting såsom stil, pasform, kropsform og farver. Og dét er ikke helt simpelt.

Jeg er af den overbevisning, at hvis vi mærker efter, føler og analysere på dagens outfit så kan vi komme rigtig langt mod denne ideelle garderobe. Vi skal bare huske, at når alt kommer til alt så er stil personligt og det handler om hvad du føler dig godt tilpas i uagtet hvad andre siger eller synes. Jeg kan for eksempel se, at det tøj som jeg ikke følte mig tilpas i, er ting som jeg har syet når jeg har været i en “periode” hvor jeg har været meget inspireret af et eller andet; så har jeg prøvet at sy noget der minder om det og integrerer det i min egen garderobe. Men når sandheden skal frem, så er det jo ikke sikkert at det klæder mig eller passer til hvordan jeg vil have det når jeg tager tøj på. Ofte så ender sådan nogle ting, altså dem hvor jeg har “kopiret” en andens stil, med at jeg ikke bruger dem, fordi de ikke passer ind i min kerne. Det ser jeg nu efter min analyse. Ikke at vi ikke godt må lytte og lade os inspirere, men du kender dig selv bedst og dit tøj skal få dig til at føle dig flyvende og som den bedste version af dig selv. I mit tilfælde, er det I hvert fald sådan, at ikke alt som jeg synes er pænt og inspirerer mig, klæder mig. Det var en lang forklaring, men helt kort, så kan du bruge det som værktøj til at reflekterer over din garderobe og hvad der er DIN stil og ikke nogen andens.

Når jeg ser tilbage på december, hvor jeg præsenterede de fire alter ego’s og jeg selv siger og tror, at jeg ligger mellem playful elegance og sensual classic - Så kan jeg se nu, når jeg kigger på mine billeder, at der hvor jeg føler mig bedst tilpas er de dage hvor jeg er 100% playful elegance. Dog kan jeg også se, at jeg måske har mere af graphic glamour i mig end sensuel classic. Jeg er bare enormt inspireret af sensual classic, men når jeg så selv prøver at gøre kunsten efter, så føler jeg mig ikke hjemme. Det samme gør sig gældende med casual chic og mig. Jeg har nok mere brug for “at larme” end jeg først lige troede, men på en cool og sofistikeret måde; Jeg har det bedst i store print eller blok farver, noget feminint men også cool og grafisk i valg af metervare, noget med store og larmende smykker og de peger mere hen mod et mix af graphic glamour og playful elegance. Jeg lærer hele tidne noget nyt om min garderobe og min stil – og det viser sig, at jeg faktisk ikke havde den stil jeg troede; jeg fortalte om den stil som inspirerer mig, ikke den som jeg har og føler mig godt tilpas i.

Fremadrettet, hvad så der? Jo, jeg kan også bruge denne analyse til at se fremad og undgå de forkerte valg i både snit og metervare, jeg kan bruge det til at planlægge hvad min garderobe mangler for at få flere af de outfits der gør at jeg føler mig flyvende. Jeg kommer nærmere den perfekte garderobe – for mig selv. Min personlige capsule wardrobe, på min egen måde!

Jeg skal nok gå nærmere ind i hvordan jeg gør sådan rent praktisk så stay tuned! Der kommer både fif til hvordan du kan gøre og hvordan jeg så planlægger mine nye garderobeindsigter til fremtidige syprojekter.

To outfit fra måneden - et elsker jeg og føler jeg mig helt hjemme i. Et andet ramte jeg ikke lige og det kommer ikke på igen.