30ernes bukser

I 1930erne var bukser til kvinder blevet en del af moden, det var ikke kun noget der blev brugt når der skulle dyrkes sport, men som en del af den daglige beklædning. Tidligere var det ikke nødvendigt for de mere velhavende kvinder at have praktisk tøj. De havde tjenestefolk til det grove. Men i 30erne blev kvinderne mere aktive. De lavede udendørs aktiviteter, og begyndte at få et arbejdsliv. 30rens kvinde vil føle sig fri og selvstendig, dette betyder at dele af mandens beklædning kommer ind i kvindens garderobe.

Bukserne har høj talje og er meget vidde i benene. De er ofte lukket med knapper, da man først i 1933 begynder at bruge lynlås i beklædning.

Jeg er vild med bukse-looket fra 30érne, jeg synes det er så feminint med de vidde bukseben og den høje talje. Så er det også en dejlig kontrast til hvad modebilledet byder på i dag.

Jeg er i gang med at lave et par til mig selv som jeg glæder mig ti at vise jer.