Palmeblads brodderi

 

Der er flere på Instagram som gerne ville se hvordan jeg lavede et palmeblads broderi til en pude. Jeg vil starte med at sige, det ikke er noget jeg har lært nogen steder, så sidder der nogen der ude og tænker, dét dér er helt forkert, så beklager jeg. Men den måde jeg gør det på fungere for mig.

Det første man skal gøre er at finde et mønster man vil lave. Jeg bruger ternet papir til at lave skabelonen. Det er meget vigtigt at tælle, for tæller man bare lidt forkert så ødelægger det mønsteret og så er der er en masse at pille op.

 

 Jeg bruger en blyant, en farvet kuglepen og en lineal

 Så tegner jeg op på papiret. Jeg tæller alle linjer op og giver dem tal. her er det vigtigt at bruge linealen. linjen behøver ikke at gå gemmen alle krydspunkterne på papiret, men start og slut punkt skal ende i et kryds.

 Sådan ser mit færdige diagram ud. De grønne kryds er der hvor jeg stikker nålen ned i mit stof.

 jeg prøver mit mønster af for at se om den tråd jeg har valgt at arbejde med, kommer til at ligge tæt nok, så man ikke kan se stoffet igennem når broderiet er færdigt. hvis man arbejder men tykkere tråd kan det være at man kun skal bruge hvert andet hul.

Man kan både bruge "rigtig" uld broderi garn og almindelig uld strikkegarn. det "Rigtige" garn svare ca. til pind 4,5. Det stramaj stof jeg bruger her, har 6 tråde pr. cm.

 Når man laver sine sting, så må man ikke sy op og med i samme sting, så bliver det færdige resultat skævt at se på.

 Man syr først ned   

 og så op

 på bagsiden ser det sådan ud, på denne måde bruger du mindst garn

 Man arbejder rimelig længe på sådan et broderi, så for at stoffet ikke travler helt sæt tape på i kanten

 Husk at når man starter på et nyt palmeblad så stikker man ned i det samme huld som det sidste palmeblad sluttede. dvs. at alle palmeblades kanter bliver syet i de samme huller.

Jeg har til denne pude valgt at arbejde med mange nuancer, så derfor arbejder jeg med det "rigtige" uld broderi garn. Jeg har tidligere lavet en ensfarvet og der brugte jeg almindelig uld strikke garn. til pint 5.

Jeg er ikke færdigt med det endnu, men jeg synes det ser lovende ud.

Jeg har købt alle mine materialer i den garnbutik der hedder Sommerfuglen i københavn.

hvis i synes det er sjovt at broderer så følg med på denne blog der finder jeg rigtig meget inspiration