UNDERNEATH IT ALL

Mit første indlæg om BOURDIOR skal handle lidt om det vi har på inderst inde. Det som kun vi selv og vores elskede/elsker ser. Det kommer i mange afskygninger, materialer former og farver.

Selv går jeg rimelig meget op i mit undertøj. Jeg elsker at være klædt godt på fra inderst til yderst. Noget af det jeg elsker at iføre mig er en girdle, jeg ved ikke hvad det hedder på Dansk . En girdle er med til at give min krop den helt rigtige form, når jeg tager en vintagekjole på, og så giver det en rigtig flot holdning.

En girdle er et stykke undertøj som sidder i livet eller lige under barmen og som oftest går til hoften eller til lige under. Den former og strammer ind. I bunden har den spænder til at sætte sine strømper fast i. En girdle består både af fast stof og elastisk stof, på den måde strammer og holder det ind de helt rigtige steder.

Girdlen begyndte at erstatte corsettet i slutningen af 10ér og var en fast del af kvinders garderobe indtil 60érne. I slutningen af 60érne kom strømpebukserne på marked og det gjorde at girdlen på mange måder blev overflødelig, da mange kvinder brugte den til at holde deres strømper på plads.

I dag er der flere udenlandske undertøjsmærker som laver girdles. Mine ynglings er fra Rago shapeware, Kiss me deadly og what katie did og de fås alle for omkring 500 kr

Jeg går og drømmer om selv at lave en girdles en dag. Det er meget svært at finde dem i farver de fleste er i sort eller hvid, så jeg drømmer om at lave en i nogle fine pasteller. Her er lidt af de mange fine vintage girdles som jeg vil lade mig inspirer af.

Alle billeder er fra pnterest

English version:

My first post about boudoir is about what we have closest to our body. It comes in many different shapes, materials and colors.

I take a great pride of dress myself, something nice from inside out. One of the things I love to wear is a girdle. It helps to give me the right shape, when I am warring a vintage dress, and then it gives my body a nice position.

A girdle is a piece of underwear sitting in waist or just below the bust. It’s usually goes to the hips or just below. At the bottom there is suspender buckles to hold up the stockings. A girdle consists of both solid and elastic material.

Many underwear brands makes girdles, among my favorites is Rago shapewear, Kiss me deadly and what katie did.

I dream about making a girdles one day. It is very hard to find them in color, most are black or white, so I'm dreaming about making one in some delicate colors. I will let me inspire of some of the many fine vintage girdles.

htdf1234boudoirComment