CHECKMATE, HOW TO WIN

Som jeg skrev tidligere i dette indlæg, ville jeg fortælle lidt om hvordan jeg arbejder med tern og får mine linjer til at passe sammen. Her kommer mine 10 råd til dig

 1.  Når jeg køber ternet stof køber jeg altid 0,5 m mere end jeg skal bruge, når man arbejder med tern og skal have dem til at passe, så er det vigtigt at man kan placere mønsteret på stoffet så ternene passer og højre og venstre side bliver symmetriske, og det kræver mere stof.
 2.  Vælg altid en sytråd som passer til bundfarven i det ternede stykke stof
 3. Vælg aldrig at lave en model med alt for mange skæringer, tern er bedst når det har en relativ stor flade. Jo flere skæringer jo flere steder skal det passe.
 4. Tern kan ikke komme til at passe i ALLE sømme. Derfor skal du inden du går i gang med at klippe beslutte dig for hvor det er vigtigt for dig det passer. Som udgangspunkt er alle de lodrette sømme de vigtigste, men også kraver og lommer er meget flot når det passer. For det er disse ting der får det til at se sjusket ud, hvis det ikke er placeret med omhu.
 5. Når du klipper tern så er det bedst at klippe et lag af gangen, altså ikke at klippe dobbelt/ til fold. Når man klipper dobbelt eller til fold kan man ikke styre det nederste lag og så ender det med at sømmene ikke kan komme til at passe.
 6. Et rigtig godt råd er at lægge alle mønsterdele op på stoffet før du klipper, så er du sikker på det hele kan være på dit stof
 7. For at få ternene til at passe skal du måle og lave markeringere på dit mønster. Husk altid at mål fra din sy linje ikke sømrummet, for det er i sy linjen det skal passe, og har du linjer med kurver så har det stor betydning.
 8. Overhold altid din tråd retning, og lad vær med at vinkle den anderledes for at få din tern til at passe flere steder. For i tern bliver det meget tydeligt hvis du har været sjusket med trådretningen.
 9. Jeg vælger som oftest at lave lynlås i siden hvis jeg laver en kjole, for jeg synes det er svært at få tern til at passe perfekt i en søm med lynlås. Og man ser det mindre under armen.
 10. Vær præcis, grundig og stolt af dig selv når dine tern kommer til at passe.

 Her måler jeg op til første stribe på mit mønster på alle mønsterdele. jeg laver en markering på mit mønster på selve sylinjen og placere mine mønsterdele efter den  English summary:  This is my 10 advice for how to sew in check

htdf12341 Comment