I AM BLACK VELVET

For snart to uger siden var jeg på dansk design museum sammen med Pia fra Storms magasin. Hende og jeg har en fælles passion for mode og modehistorie, selvom vi anskuer det fra to forskellige vinkler. Vi var inde og se udstillingen med Erik Mortensen ”I am Black Velvet” en meget velvalgt titel.

Jeg har set mange textil og design udstillinger, og jeg rejser også gerne ud til Europas store designmuseer for at komme til at se en udstilling. Her I Danmark er de textile design udstillinger sjælen og ofte meget små, og da jeg denne tirsdag i juni drog mod store kongens gade for at se Black Velvet glædet jeg mig, men jeg havde ikke de store forventninger. Men jeg må sige, at mine manglende forventninger blev gjort til skamme. Det var en KÆMPE udstilling, ikke nok med at den var stor så var den så smukt tilrettelagt, med videoer fra mode shows og små displays med design udviklinger. Udstillingen var ikke placeret bag glas eller snore så man kunne komme helt tæt på og det er noget af det bedste, for på den måde kan man virkelig se håndværket og detaljerne. Jeg vil varmt anbefale denne udstilling. Den køre indtil 31. januar og jeg skal helt sikkert ind og se den igen.

 

English version: About two weeks ago I went to Danish design museum with Pia from Storms Magasin. She and I both have a passion for fashion and fashion history. That day we went to see the exhibition about the Danish designer Erik Mortensen called “I am black velvet”

I have seen many textile and design exhibitions. I like to travel to many of Europe’s great museums to see a textile exhibition because here in Denmark we do not have that many. The one we have are not that big However, this one was one of the greatest I have ever seen. There was no glass in front of all the pieces so you could get close and see all the details and the great artisanship. There was many interesting displays with fashion shows and design developments and the dresses was to die for. I would highly recommend this exhibition. I will certainly see it again. The exhibition ends the 31 of January

htdf1234Comment