Guide til garderoben: Analysen

 

Velkommen til næste del af den guidede garderoberejse! Hvis du har holdt de 20 dage med dagbog, er jeg stolt af dig! Dét i sig selv kan være rigtig svært at overholde.  Hvis ikke du ved hvad jeg snakker om, kan du læse mere om hele garderoberejsen her. Hvis du bare leder efter første trin I denne guide, finder du den her.  

Men nu er du her på den anden side. Med minimum 20 dages garderobe-dagbog. Hvad så nu? Jo, nu skal du til at analysere og reflektere over det tøj som du har haft på de seneste 20 dage. Det er nu du skal finde din kerne, hvad du synes klæder dig, men samtidig også føler dig godt tilpas I – ofte går disse også hånd I hånd. 

Denne del kan også være rigtig svær, for det handler meget om følelser og især mavefornemmelser. Det svære bliver, at du skal sætte ord på disse mavefornemmelser og følelser. Her er mit bud på, hvordan du kan analysere dig.  

 

Andet trin: Analysen  

  • Her skal du se alle billeder igennem – du skal dele dem ind i 2 kategorier: 

  • Alle som har score 1-5 i én bunke og alle der har score fra 6-10 i en anden. Denne score finder du I din dagbog, hvor du har noteret hvor tilpas du har følt dig hver dag. 

  • I første omgang skal du kun se på dem med en score på 6-10.  

  • Her skal du se om der er en sammenhæng mellem den score et outfit har fået og den følelse tøjet fik dig til at føle. Følelsen er vigtigt for det er den vi jagter når vi klæder os på. Du skal læse din dagbog igennem; hvad går igen I dine beskrivelser ps scoren 6-10? 

  • Lav en liste med de følelser som du ser i dine noter. Højst sandsynligt vil der være en overvægt af gode følelser: Det er disse følelser du gerne skulle have om dig selv og dit tøj, hver dag du tager tøj på.  

  • Vælg nu 3 til 5 billeder ud fra din top som var de dage du havde det allerdejligst.  

  • Disse billeder danner ramme for dit alter ego. Prøv at finde frem til hvilken af de 4 typer du er på baggrund af dine billeder. Det handler om dine følelser og hvordan du har lyst til at gå klædt, når du tager tøj på for din egen skyld og ikke andre. Du læser om dem her: 1: Graphic glamour, 2: casual chic, 3: sensual classic og 4: playful elegance. Du kan sagtens være en blanding af 2, det er jeg for eksempel. Du kan læse min analyse af mig selv og min garderobe her.  

 

Når du har din analyse, hvor du har udvalgt det vigtigste i din dagbog, er næste skridt at reflektere over, hvorfor netop disse er dine yndlings. Her kommer vi bl.a. til at snakke om farver og snit og tilbehør. Analysen og reflektionen hænger tæt sammen, så husk at bruge det, som du allerede har lært i analysen om din alter ego. Reflektionen er næste skridt og kommer snart her på bloggen.