Guide til garderoberejsen: reflektion


 

Så er vi nået til tredje kapitel af garderoberejsen. Jeg har aldrig sagt at det ville være en nem og hurtig løsning at starte denne rejse. Det kræver hårdt arbejde – til tider blod, sved og tårer - og man skal virkelig ville forstå sig selv og sin garderobe. Så hvis du stadig er her, så er jeg dybt taknemmelig over, at du vil bruge så meget tid med mig og min snak om garderobe.  

Vi har allerede ført dagbog i 20 dage, som du kan læse en guide til her. Det vi gjorde sidst var at analysere, det kan du læse en guide til her. Vores tredje punkt vi skal igennem er refleksion.  

Denne reflektion består af to dele: følelser og facts, om man vil. Samtidig med, at du skal mærke efter hvad det får dig til at føle, skal du også kunne kigge på dig selv objektivt. Du skal se hvad du synes klæder dig UDEN at skælde dig selv ud over, at du synes dine arme er for store eller dine hofter for bredde. Dette skal være en kærlig process hvor du også skal lære dig selv bedre at kende. Hvis du kan love mig, at snakke pænt til dig selv undervejs, går vi nu videre til tredje del af denne guide: 

 

Tredje 3: Refleksion 

  • Se på alle dine billeder igen, som har en score på 6-10 fra din analyse. Reflekter over følgende: 

  • Er der nogen farver, som du synes klæder dig, din hudfarve og som du føler dig ekstra tilpas i og som får dig til at udstråle det du gerne vil? 

  • Er der en farve som du føler dig ekstra tryg i? Både bevidst og ubevidst? For mit vedkommende, går jeg helt bevidst efter lilla , da jeg elsker farven og ved at den klæder mig. Men jeg blev overrasket over hvor meget grøn jeg havde haft på, da jeg så på alle billederne igen. Det er en farve, som jeg tit har glemt fordi jeg er blevet fascineret af mange andre farver, men jeg synes grøn klæder min hud, hår og øjenfarve. Den farve kan jeg nu kalde en “basisfarve” i min garderobe på baggrund af denne analyse. 

  • Er der nogle snit, udskæringer mm. Som jeg synes klæder mig rigtig godt? Det er her hvor du skal være objektiv og ikke får hård ved dig selv og din krop(sform). Når jeg kigger på mine egne billeder, så kan jeg se, at mine 4 udvalgte billeder alle er kjoler, har v-udskæring og indsnit eller et bælte i taljen.  

  • Reflekter over de snit og udskæringer du nu har opdaget på dine billeder: hvorfor er netop disse en favorit modsat de billeder som har en score på 1-5? Her opdagede jeg fx at jeg har en kort hals, så derfor bliver den forlænget af at jeg har en V-udskæring på. Jeg har også en kort overkrop, derfor klæder det mig at få defineret min talje. Her skal du også være objektiv og ikke skælde din krop ud, men finde ud af hvordan du kan fremhæve dine gode sider og hjælpe andre på vej. Husk at det er tøjet der skal passe til dig og ikke dig som skal passe til tøjet. 

  • Er der nogen accessories som går igen på dine favoritbilleder? Her har jeg også mere pynt på, på de dage hvor jeg føler mig bedst tilpas fx store øreringe, noget i håret, en taske eller et bælte. 

 Disse ting du lærer her I reflektionen, er det du skal gå efter I alle dine fremtidige outfits, men også når du I fremtiden skal sy og købe tøj. Dette vil være dine retningslinjer og guidelines til fremtiden. Med det ikke sagt, at det bliver nemt, det er noget man skal øve sig på altid, men det er godt at have en bevidsthed omkring sin garderobe.  

Hvad kan du så bruge dette til? De tre forrige steps leder alt sammen op til, at vi skal finde frem til vores ideelle garderobe. Og hvordan gør man så det? Næste gang skal vil til at planlægge vores garderobe og hvordan vi i fremtiden undgår at have passive stykker tøj og hvordan vi sikre os at det tøj vi syr i fremover vil blive brugt. Meget mere om det senere! Endnu en gang tak fordi i har lyst til at lytte med.