NYE TIDER BETYDER FARVEL TIL GAMLE KENDINGER

Hvis du følger med hos mig, har du uden tvivl set mine illustrerede katte. De har nemlig været en del af mit univers i alle de år HOW TO DO FASHION har eksisteret -men nu er det tid til at tage afsked dem.

En virksomhed er som et menneske, den vokser og udvikler sig – den bliver ramt af børnesygdomme i mødet med omverdenen og i starten er den usikker på benene. Den bliver også teenager og gør rebelske ting, famler i blinde og skal lære sig selv at kende. Men så en dag falder det hele på plads!

HOW TO DO FASHION h  ar vaklet, har haft alle de børnesygdomme som et barn skal have, og den har haft en rebelsk periode med identitetskriser. Nu er mit ’lille barn’ blevet voksen og jeg føler mig stolt af, hvor min virksomhed er landet –og ikke mindst hvor den er på vej hen. 

Da jeg startede HOW TO DO FASHION f      ik jeg tegnet de tre katte. De har været mine muser og når jeg har designet, har jeg altid haft dem i tankerne. Hver kat har repræsenteret en kvindetype jeg har designet til. De har været en kæmpe hjælp i mit arbejde, fordi jeg altid har kunne forholde mig til dem visuelt. De har altså fungeret som mere end en figur på min hjemmesiden, de har været et konkret arbejdsredskab for mig. Jeg holder stadig meget af dem, men de taler ikke til mig på samme måde mere – de vækker minder, gode minder, og får mig til at tænke på, hvordan det hele startede.

Nu er jeg er blevet en voksen og har i de sidste fem år udviklet mig både som virksomhedsejer og som designer. Jeg bruger ikke længere mine katte. De har gjort hvad de skulle for mig og vil altid betyde noget helt særligt. Nu er jeg landet et sted, hvor jeg kan udtrykke mig mere nuanceret og jeg besidder et større visuelt sprog når jeg skal designe.

Kattene vil figurere på mit domæne lidt endnu men inden længe skal de pakkes væk. Jeg håber du har nyt deres selskab lige så meget som jeg har. Men jeg håber også, at du er klar til at træde ind i ’de voksne rækker’ sammen med mig og opleve mit nye univers? Det er jeg.

howtodofashion_ postkortA6_forside2.jpg
howtodofashion_postkortA6_forside3.jpg

MIX & MATCH, EFTERÅRSSTEMNING

Her kommer vejledningen på, hvordan du laver kjolen, som jeg viste  dig i sidste uge. Kjolen består af tre mønstre. Bunden er No. 6 København, overdelen er No. 1 Dragør, og ærmet er fra No. 12 Aalborg.

6.jpg

Jeg har lavet de tre mønstre som en sampak, den kan du finde her.

PDF

Tilretning:

Jeg anbefaler, at man altid laver en prøvemodel, før man klipper ud i det rigtige stof, så kjolen kommer til at sidde helt perfekt. Specielt med en model som denne, der sidder relativt tæt. Se tilretningsguide her. 

Klippevejledning:

På mønsterdelene finder du markeringer med store bogstaver. Det finder du ligeledes på klippevejledningen. På den måde kan du se, hvilke dele du skal bruge til din version.

 

OBS! Tillæg 1 cm. på top bagstykket MB

OBS! Mønsterdel A, B, C (no.1) skal også klippes i foer.

Du skal bruge:

 • Stof: bredde 140 cm.
  • EU 34-48/ UK 6-20/US 2-16 2 Mtr.
 • Stof: bredde 110 cm.
  • EU 34-48/ UK 6-20/ US 2-16 2,8 Mtr.
 • Foer 0,5 mtr.
 • Usynlig lynlås 45 cm.
 • Tråd
 • 0,2 Mtr. vlieseline

 

Syvejledning:

7.jpg

EFTERÅRSSTEMNING

Efteråret nærmer sig, man kan mærke det i luften. Det betyder også, at de lidt varmere kjoler må frem. Denne kjole syede jeg sidste år. Farverne er så utrolig smukke, og de sætter mig i den helt rigtige efterårsstemning.

Kjolen er en sammensætning af tre how to do fashion symønstre. No.1 Dragør, No. 6 København og No. 12 Aalborg. Jeg skal nok dele med dig, hvordan jeg har lavet den, men den må du lige vente med lidt endnu.

6.jpg
4.jpg
1.jpg
7.jpg

JEG KOMMER TIL JYLLAND - LÆR AT TILRETTE OG SY TØJ DER PASSER TIL DIG!

Jeg kommer til Aarhus og det gør jeg den sidste weekend i september, nemlig den 29-30 september.

Her tager jeg hele mit arsenal af grundforme og HOW TO DO FASHION mønstre med, så skal der tilrettes og sys tøj der passer!

Jeg har undervist I mange år men har kun været i Århus et par gange, nu sker det endelig igen. Jeg har to pladser tilbage, hvilke passer perfekt, hvis du skal af sted med en veninde, søster, mor eller datter.

Beløbet kan betales i to rater og du kan gøre denne workshop til din her eller du kan læse meget mere her.

Der er intet tema for denne workshop du kan lave hvad du vil.

IMG_2088.jpg

Frakke

Din nye vinterfrakke

2 copy.jpg

Jakke

Eller en jakke der bare spiller og passer dig perfekt til dig!

5.jpg

Glamour 

Du kan sy et glamourøst sæt til vinterens fester.

3.jpg

Kjole

Den perfekte tilrettede kjole.

static1.squarespace.jpg

Grundform

Din helt egen personlige grundform.

WEEKEND SYTIP: SÅDAN SYR DU EN LOMME I DIN SIDESØM

Weekend sytip: sådan syr du lommer i din sidesøm.

Skal du sy i denne weekend?

Hvis du skal, er det så noget med lommer?

Jeg spørger, fordi jeg har lavet en rigtig god video om, hvordan du syr lommer i sidesømmen på dine bukser, kjole eller nederdel.

Ikke alle symønstre har lommer, men jeg ved, at rigtig mange elsker at der er lommer i deres tøj. Så her er en video om, hvordan du syr disse skønne og nemme lommer.

OOPS I DID IT AGAIN

Hvert år laver jeg en masse regler for mig selv, angående min garderobe. Nogle regler er jeg rigtig god til at overholde, andre rigtig dårlig.

En af de ting jeg ikke er helt så god til at overholde, er at købe strik. Jeg har nemlig købt 5 strikkede ting i år. 2 undertrøjer, 2 T-shirts, og så denne helt abnorm fantastiske strikkede bluse. Jeg har set på den så længe, og da den kom på 70% udsalg, måtte jeg altså slå til. Ud over at kvaliteten er helt uhyggelig lækker, så er mønstret så meget mig. Jeg ELSKER den !!

IMG_0429-2.jpg
IMG_0422-2.jpg
IMG_0449-2.jpg

LEOPARD ER DA EN BASISFARVE, ER DEN IKKE?

Selvom sommeren er på retræte så skal du ikke snydes for en af mine ynglingskjoler denne sommer.

Et af mine ynglingsmønstre denne sommer har været No. 1 Dragør og gerne i kombination med et ærme fra No. 8 SVANEKE og så en underdel. Denne model har været en sikker vinder, jeg har både lavet den i denne leopard prikket bomuld, men jeg har også lavet den i en prikket silke.

Jeg kommer ikke til at lave en guide på hvordan denne er kombineret i dette år, men hvis du meget gerne vil lave en kjole som denne, så har jeg brugt No. 1 Dragør som overdel, No. 8 Svaneke som ærme tilsat en rynket flæse og en No. 11 Malmø som er forkortet og ligeledes tilsat en rynket flæse.

Andre No. 1 dragør kombinationer jeg er meget glade for er denne og denne

7.jpg
1.jpg
6.jpg
4.jpg
5.jpg

NYT MIX MED NO. 00 DANMARK - DET GRATIS MØNSTER

Jeg tror ikke jeg har fået vist jer denne kjole som jeg syede til jul. Den er en kombination af No. 6 København underdel og det gratis mønster No. 00 DANMARK som overdel.

Jeg har lavet en lille vejledning til hvordan du kan lave din egen.

Hvis du ikke har det gratis mønster endnu kan du få det ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Og No. 6 København kan du købe her.

36714e05-8815-43e9-96e9-33c13f2700eb.jpg
c3b33e32-a8d2-4cfe-a6b4-0839a747f869.jpg

Jeg har lavet overdelen med vandfald, det er den 4 mail du modtog da du tilmeldte dig nyhedsbrevet. Jeg har kombineret den med underdelen fra No. 6 København.

Mønsterdelene passer I taljen, men for at få indsnittene til at passe pænt over hinanden i taljen, skal du parallelforskyde indsnittet på nederdelens bagstykke. Se her hvordan.

Valg af materiale:
Denne model egner sig bedst til metervare med fald i. Denne er lavet i en uld men både viskose, silke, polyester og cupro vil også egne sig.

Du skal bruge:

 • Stof med bredde på 110 cm
  • Str. 34-48 3.3 mtr.
 • Stof med bredde på 140 cm
  • Str. 34-40 2,2 mtr.
  • Str. 34-40 2,9 mtr.
 • Tråd
 • Vlieseline 50 cm (matches med dit stofvalg)
 • Usynlig Lynlås 40 cm
 • Stor knap eller broch e til at dekorere i halsen

Tilretning:

Jeg anbefaler, at du altid laver en prøvemodel, før du klipper ud i det rigtige stof. Så kommer dit hjemmesyede tøj til at sidde helt perfekt. Du kan se alle tilretninger her og her
 

Klippevejledning:

På mønsterdelene finder du markeringer med store bogstaver. Det finder du ligeledes på klippevejledningen. På den måde kan du se, hvilke dele du skal bruge til din version.

64326027-8924-40bf-905e-9a54423dfca1.png

Syvejledning:

Sy overdel:

 • Klip alle dele ud i stof og vlieseline
 • Stryg vlieseline på del C,E F(no.6), G og H
 • Overlock alle sidesømmene og Mb sømmene skuldersømme samt halsen på forstykke, hver for sig

Sy overdelen:

 • Sy fra punkt 3 til 12, se her
 • Sy højre sidesøm sammen
 • Sy fra punkt 14 til punkt 18 se her

 
Sy underdelen:

 Saml kjolen:

 • Sy fra punkt 26 til 29 se her.
 • Placer en knap eller broche i halsen. Jeg har placeret min mens jeg har haft kjolen på. Så er det nemmere at se hvordan det færdige resultat bliver.

DEN QUILTEDE JAKKE

Tro det eller lad være, mønsteret til denne jakke er faktisk det første snitmønster jeg nogen sinde har lavet, det er bare ikke mit design. Det er et mønster på en MARAPYTTA quiltet jakke. Det er mange år siden at Line bestilte jakken hos mig. Det er blevet til mange jakker gennem tiden for jeg elsker dette mønster! Denne jakke er den seneste jeg har syet. Stoffet er fra en gammel nederdel fra 40érne som jeg har genbrugt til denne jakke.

Hvis du er lige så forelsket i den quiltet jakke som mig så kan du købe mønsteret her.

5.jpg
1.jpg

REJSEKØBET DER ALTID SKAL MED HJEM!

Når jeg tager på rejser, så er det to ting jeg virkelig elsker. Den ene er at spise godt og lokalt og det andet er at shoppe sko!

De sko jeg køber med hjem skal helst være fra en lokal, eller national skodesigner. Så for mig er skoene min ultimative souvenirer.

I foråret var jeg i Budapest, en helt vanvittig fantastisk by, har du ikke været der så kan jeg varmt anbefale det. Men gode skodesignere er ikke noget de vælter sig i. jeg faldt dog en, en som jeg er blevet temmelig vild med. Mærket hedder REKAVAGO og jeg faldt meget hurtigt for disse lyserøde skønheder.

3.jpg
1.jpg
2.jpg

MIT DANDY LOOK

I denne indlæg skrev jeg om et af mine store stilikoner Marlene Deitrich. Jeg elsker Dandy looket og den måde hun kunne eksekverede looket på. Jeg har prøve at skabe et nutidigt outfit, men med klare referencer til 30érnes og 40érnes kvinder som var modige nok til at tage mændenes tøj til sig og gøre det til deres eget.

Sættet er selvfølgelig hjemmesyet. Jakken er lavet ud fra min egen grundform og bukserne er No. 7 Vanløse med opslag som oplægning.

2.jpg
9.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg

MARLENE DIETRICH, EN KVINDE MED STIL

Marlene Dietrich er et af mode historiens helt store stilikoner. Hendes udtryk var så utrolig stærkt, skarpt og feminint. Når jeg tænker på Marlene Dietrich er der en helt bestemt stil rammer min nethinde, Dandy looket, et look hun perfektionerede, forfinede og gjorde til sit varemærke. Ikke at hun ikke også klædte sig i smukke og feminine kjoler, men det er Dandy looket og hendes kærlighed til mandens garderobe hun stilmæssigt huskes for.

“I dress for myself. Not for the image, not for the public, not for the fashion, not for men.”

Jeg elsker denne stil, det at lege med sin femininitet i et mere maskulint udtryk, synes jeg er både kraftfuldt, mystisk og vanvittigt sexet.

1ca589ed3b8b570114e8647798d387b2.jpg
af6662d75473a786a5cae524b1ab858b--marlène-dietrich-.jpg

 

 

JEG SÆTTER MIN HAT SOM JEG VIL!

Dette indlæg har ligget mig på sinde længe, faktisk i flere år. Men det har ikke rigtig ville ud igennem mine finger. Det omhandler et spørgsmål, jeg ofte får stillet, men som jeg ikke kan svare kort på.

Når jeg møder nye mennesker, opdager jeg tit at de gerne vil have defineret min stil, den måde jeg ser ud og lever på. Jeg ved godt at jeg ikke ligner andre, og jeg har stor forståelse for, at når man skiller sig lidt ud, kan der være en vis nysgerrighed. Gennem årende er jeg bliver overrasket over hvor fastlåst folks billede er af noget, der bare ser lidt anderledes ud. Jeg vil dog sige at jeg altid bliver mødt med søde ord og masser af komplimenter. Jeg har dog haft svært ved at svare på spørgsmålet omkring min stil, og den opfattelse der er om hvordan jeg lever, fordi jeg ser ud som jeg gør. Mit eneste svar er at jeg godt kan lide vintage, men det svar giver anledning til endnu flere spørgsmål.

Hvis jeg nu stiller dig spørgsmålet, ”hvad er vintagemode for dig” hvad ville du så svare?

Tænk lige et øjeblik for jeg vil rigtig gerne høre dit svar

Selv ville jeg svare på følgende måde: ”Vintage mode er et mix af tider sat sammen på en ny måde. Det er leg, kreativitet og en tilgang til din garderobe og tøj, som gør at du kan gøre din stil mere personlig, og bruge den aktivt til at vise hvem du er”

Min tilgang til denne stil er selvfølgelig med hjemmesyet tøj. Jeg bruger masser af farver, smukke snit og sjove detaljer. For mig er det vigtigt at jeg ikke ligner en der leger gamle dage. Jeg bruger de detaljer jeg er vild med fra forskellige årtier og mixe dem på ny. Jeg lave min egen fortolkning af dem, så de får et mere nutidigt og moderne udtryk.

Jeg vil ikke ligne en der er taget ud af et katalog fra 40érne.  Jeg elsker at lave mad, bage og sylte men jeg er så langt fra 50érne husmor man kan komme. Jeg er vild med 30érnes glamour, men der er ikke meget i min hverdag der er glamourøst, andet end mine farverige outfits. Jeg pynter mig hver dag. Som oftest går jeg i høje hæle og ”upraktisk” tøj, men der gør mig ikke til det svage køn, tvært i mod. Jeg tror på min egen styrke, mit tøj er med til at giver mig mod og den styrke der skal til for at jeg tør vise hvem jeg. Det er ikke en udklædning eller facade, lige det modsatte, du får hvad du ser. En farverig, sammensat, sjov, følsom og skør kvinde som hader at blive sat i bås.

For dig er vintagemode måske noget helt andet. Måske dyrker du et årti til perfektion, Det kan også være at en perfekt langt rød løbestift, er dit daglige vintagefix. En mulighed kunne også være, at du kun leger med stilen når du skal til fest, eller bruger små elementer fra 20érne eller 30érnes mode sammen med et casual outfit fra H&M.

Uanset hvad så kan vintage noget helt særligt – det kan give dig en frihed til selv at definere hvordan du vil se ud, hvordan du vil skabe din stil og ikke lade dig diktere af nogen eller noget.

Jeg elsker at moden fra svunden tider er så gennemført, at kvinderne virkelig gjorde sig umage, selvom der var krig eller få penge. Jeg elsker de moderne tider, med alle de muligheder, bekvemmeligheder og rettigheder der er. For det giver mig mulighed for at definere mit eget liv som det passer mig.

På billedet ser du mig i et outfit der definere mig meget godt. Det er en god blanding af vintage, nyt , gammelt, designervarer, hjemmesyet og hjemmelavet.

IMG_9988-2.jpg

JEG KAN FÅ TING TIL AT GRO!

Dem der kender mig, ved at det med jord under neglene ikke sådan umildbart taler til mig!

De vil nok mere beskrive mig, som typen der sidder og nyder en kold drink på terrassen med røde negle og en stor solhat. Det vil jeg på ingen måde benægte er en beskæftigelse, jeg sætter stor pris på.

Men I år fik jeg en lyst til at lave en lille køkkenhave med Molly. Ikke at Christian ikke måtte være med, men han er mere den der bygger ting og slæber al jorden, hvilke jo er en stor del af det. Molly og jeg tog os af at vælge frø og planter. Vi forspirerde, passede og plejede de små frø og plantede dem ud da det var tid. Jeg må indrømme, at det faktisk var lidt hyggeligt!

Jeg må også indrømme at jeg er helt hooked, I en sådan grad at min mand har spurgt om jeg er syg. Jeg har sku grønne finger, hvem havde troede det - INGEN jeg kender:)

Men det at pleje sine grønsager og se Mollys begejstring når de bliver til noget er meget tilfredsstillende og super hyggeligt!

IMG_9807-2.jpg
IMG_9463-2.jpg
IMG_9472-2.jpg
IMG_9812-2.jpg
IMG_9832.JPG
IMG_9814-2.jpg
IMG_9825-2.jpg
IMG_9803-2.jpg
IMG_9809-2.jpg
IMG_9806-2.jpg
IMG_9802-2.jpg

SOL, SOMMER OG KOLDE DRINKS!

Sommeren er landet og jeg elsker det!

Hold nu op en sommer vi har! det er jo helt vildt - på fredag går jeg officielt på sommerferie og jeg glæder mig.

For mig betyder sommer bl.a. kolde drinks som skal nydes på terrassen sammen med gode venner.

Jeg elsker en god drinks – en favorit er gin og tonic som smager dejligt og er nem at lave. Men af og til skal den have et lille nyk op. Hvis jeg skal have en drink, skal den være frisk, ikke for sød men gerne lidt frugtig. Min ynglings drink denne sommer må blive denne passions Mojito.

IMG_9391.JPG
IMG_9387.JPG

Til 4 cocktails skal du bruge

 • frugten fra 8 passionsfrugter
 • En god håndfuld mynteblade
 • 6 spiseskeer rørsukker
 • 14 cl lys rom
 • Limesaft fra 3 limefrugter ca. 2 spsk.
 • En sjat danskvand
 • Isterninger

Mos mynteblade, limesaft og sukker med en morter, tilsæt rom, kødet fra passionsfrugten, danskvand og isterninger.

Nydes kold i solen:)


IMG_9407.JPG

EN HELT SÆRLIG KJOLE

Tøj med detaljer er noget af det bedste jeg ved. Det gælder sådan set alle slags detaljer fra blonder, læg, rynk, knapper og fjer, jeg kunne blive ved. Men jeg har en detalje jeg elsker over alt andet og det er broderi.

Jeg synes broderi kan noget, og jeg elsker selv at brodere og give mit tøj det meget personlige præg som broderi kan.

Sidste år broderede jeg en bort af Veapaer på et stykke lysegul hør og nu har jeg langt om længe fået syet kjolen, som broderiet var tænkt til.

Jeg er blevet temmelig forelsket i denne kjole, for jeg synes at den er blevet SÅ fin!

Hvis du vil lave dit eget Vespa broderi så har jeg lavet en lille guide med skabelon og videoer i bunden af dette indlæg

IMG_9687-2.jpg
IMG_9718.JPG
IMG_9708.JPG
IMG_9731.JPG
IMG_9704.JPG
IMG_9700.JPG
IMG_9745.JPG
IMG_9727.JPG

Jeg har lavet en skabelon du kan downloade her jeg har også lavet tre videoer hvor du kan se de forskellige sting jeg har brugt til at lave mine Vespaer

Ha en dejlig dag

Nanna

LIDT NYT I GARDEROBEN

Jeg har syet mi gen ny kjole. Ikke fordi det var arbejde, ej heller fordi det var noget jeg skulle bruge til at leve en sy-video. Det var simpelthen bare for sjov, intet andet og det var en skøn følelse bare at sy uden at det skulle bruges til noget specielt.

Men jeg blev så glad for resultatet at jeg alligevel fik taget lidt billeder, så lidt arbejde blev det til alligevel. Men det er ok for det var sjovt:)

IMG_9848-2.jpg
IMG_9858-2.jpg
IMG_9877-2.jpg
IMG_9873-2.jpg
IMG_9869-2.jpg
IMG_9870-2.jpg
IMG_9865-2.jpg

OPRYDNINGSMARKED

Af og til må man ryde ud!

Det er simpelthen en nødvendighed ellers så er der ikke plads til at vokse og have store tanker. Lyder dethøjtflyvende? Måske med det er det nu ikke. Jeg har bare for mange ting hvilke betyder at jeg ikke har plads til at udvikle nye mønstre for jeg har simpelthen ikke flere hulrum jeg kan putte nye mønstre ind i!

Så på Søndag pg mandag holder jeg og Maria et oprydningsudsalg med en masse stof, sytilbehør, prøvemodeller, bøger og meget mere. kom forbi. vi har gode priser:)

oprydnings-marked.png
 

NYT MØNSTER

Lidt nyt skal i have på en skøn sommerdag. Jeg har lavet et nyt mønster og det er nu klar til at blive syet af en masse af jer fantastiske kvinder. Jeg håber at i vil tage godt imod No. 13 Paris.

SHOP NEW PATTERN

_DSC6547©kpc.jpg

SY KANTEBÅND - DEN HURTIGE OG NEMME MÅDE

Jeg er vild med at sætte kantebånd på mit tøj. Jeg synes at det er en maget lækker måde at lave en afslutning på. Men af og til synes jeg at kantebåndet bliver lidt tykt og derfor har jeg lavet denne teknik som jeg bruger af og til i stedet for den klassiske kantebånds teknik.

 • Placer skråbåndet på halsåbningen/ærmegabet ret mod ret
 • Fold 1 cm af skråbåndet ind og sæt det fast med en nål
IMG_9496.jpg
 • Placer skråbåndet hele vejen rundt i åbningen, du skal holde det lidt til.
 • Sy skråbåndet fast med 1 cm. Det skal overlappe ved foldet med ca. 2 cm
IMG_9498.jpg
 • Stryg skråbåndet rundt om kanten men lad den overlocket kant ligge fladt på vrangsiden.
 • Fra retsiden stikker på selve skråbåndet 0,2 cm inden.
IMG_9503.jpg
IMG_9505.jpg
IMG_9506.jpg