HAPPY BIRTHDAY TO ME AND 35% OFF ALL PATTERNS TO YOU

It’s my birthday today. I will take the day of and spend it with my daughter and husband.

I am turning my 35 year so you will get 35 % on all my sewing pattern, both printed and PDF.

Use this code: HAPPY35

The discount will end Saturday the 21. 10am

Jeg har fødselsdag i dag og det skal jeg fejre med min datter og min mand så jeg holder mig en fridag.

Jeg fylder 35 år så derfor er der 35 % på alle mine snitmønstre både printede og PDF

Brug koden: HAPPY35

Tilbudet gælder til lørdag den 21. kl. 1

Bar-fødselsdag.jpg

THE NO. 4 LONDON MIX

A while back, I had a date with the lovely Pia from Storms Magasin. When we meet, we often go to the design museum in Bredgade in the center of the old part of Copenhagen. This museum is my favorite, the exhibitions is always so inspiring, the café is excellent and the library is full of the best books and a amazing fabric collection.

The coat I am wearing is a No. 4 London. This one is a combination of all versions. I have made it shorter on the front than on the back. I have used the length on front from version 3 and on the back, I have used the length from version 2. In the side panels, I have made a curved line between the front and back. I have used the collar from version 1 and the pockets from version 3. I am quite satisfied with this jacket. It is perfect for the Danish autumn and spring weather.

For ganske længe siden havde jeg en ”date” med Pia Storm. Vi skulle på design muset i Bredgade. Det er efterhånden blevet til en tilbagevendende begivenhed. Det er et rigtig dejligt museum, med smukke udstillinger, en god café og et fantastisk bibliotek. Når Pia og jeg mødes tager vi altid lidt billeder af hinanden og denne gang var ikke en undtagelse.

Denne jakke er en No. 4 London. Som i kan se på billederne så er den noget længere på bagstykket end på forstykket. Det har jeg gjort på en meget simpel måde. Jeg har taget længden fra version 3 på forstykket og længden fra version 2 på bagstykket. Så har jeg lavet en pæn rundet form over de to på sidestykker for at få den fine form. Jeg har sat kraven på fra version 1 og lommerne fra version 3. På denne jakke har jeg rystet posen en smule, men jeg er blevet ganske godt tilfreds med resultatet.

GREAT WEEKEND

Ja en skøn weekend har det været, det er weekender jo!. For dig der elsker at sy og lave tøj til dig selv om bare passer, kan en How to do fashion weekend workshop gøre din weekend ikke bare god, hyggelig og lærerig men også en weekend hvor du får lov til at fordybe dig med noget af det du elsker.

Den næste workshop som jeg afholder er weekenden den 28-29 januar. Der er stadig et par pladser tilbage – måske er det dig der skal med? Den bliver afholdt i Vanløse i København.

Hvis du vil med så kan du tilmelde dig her.

Jeg håber at i har en skøn weekend og at I nyder det dejlige vejr.

I AM BACK IN HTDF WORKSPACE

Så er jeg tilbage, det er længe side at i sidst har hørt fra mig. I november måtte jeg kapitulere og trække stikket. Hele min december har jeg været offline, passet på mig selv, slappet af, dyrket yoga og fået ro på efter nogle år hvor jeg har kørt mg selv meget hårdt. Det har været en meget tiltrængt pause. Nu er jeg tilbage med fuld styrke, min energi er i top, og jeg har lært en meget vigtig ting, pas på dig selv Nanna!!

2017 bliver mit år, jeg kan mærke det. Det er allerede startet godt. Jeg har nemlig fået mine egne lokaler og en ny kollega. Kollegaen er ikke en direkte kollega, vi er ikke i business sammen, men vi skal begge bruge workshopdelen af de nye lokaler. Det at have en kollega tæt på som man kan sparre med og sige godmorgen til, er så dejligt. Min skønne kollega hedder Maria og i kender hende måske som Mariadenmark.

Men for at komme tilbage til de der lokaler, så er de som skabt til mig, og det mener jeg i bogstaveligeste forstand. Jeg har nemlig været med helt fra starten, fra at det bare var et huld i jorden. Ikke at jeg har svinget hammeren men jeg har fået lov til at pege og bestemme, det er lige mig. Det har været sjovt og belønningen er de lækreste lokaler jeg kunne forstille mig.

I morgen åbner jeg døren for første gang til mit første aftenhold. Og jeg glæder mig helt vild til at vise frem. Dette hold er fuldt booket men hvis du også drømmer om at komme og lære meget mere om at sy og tilrette tøj til dig selv så starter der en hold igen den 31 januar og der er weekend workshop i både januar og februar du kan se kalenderen her.

Jeg håber at i alle får en skøn uge, det ved jeg at jeg får:)

English:I'm back. In November, I had to capitulate and pull the plug. My entire December I have been offline. I have taken care of myself, relaxed, and I did some yoga. I have worked so hard for at couple of years now and I have not lisent to my body and mind so in November I couldn’t do it any longer. It has been a much needed break. Now I'm back at full strength, my energy is high, and I have learned a very important thing, take care of yourself Nanna !!I

The year of 2017 will be my year I can feel it. It has already started well. I just move in to my new workspace and office and I got a new colleague. The colleague is not a direct colleague; we are not in business together. We will both use the workshop spaceof the new premises. Having a colleague to say good morning to and spar with is so nice. My beautiful colleague named Maria and you might know her as MariaDenmark.

To get back to the new head quarter. It is perfect for me and I mean that literally. I have been involved from the beginning. Not that I have swung the hammer but I have been able to point and decide, just what I like.

I hope you all have a great week.

Best Nanna

seks måneder siden/ six month ago

seks måneder siden/ six month ago

Og nu/ And Now

Og nu/ And Now

ACCESSORIES

Yesterday I went to a Christmas marked here in Copenhagen. I have made a small series of accessories, brooches and headband. I have also put them on my web shop and I have a special intro offer on both in this week.

see all here

I går var jeg på julemarked I København. Jeg har lavet en lille serie af brocher of turban pandebånd. Jeg har også lagt dem på shoppen. Jeg her intro tilbud på dem i denne uge.

se alle her

CHRISTMAS MARKED

Nu er det snart jul. Julen har for mig altid været en årstid jeg bare har skulle igennem, en årstid der skulle overstås. Men så mødte jeg min mand, fik et barn og nu høre jeg julemusik i november og planlægger hjemmelavet julegaver hele året og det hele med stor fornøjelse.

I år skal jeg for første gang deltage i et julemarked med egen bod. Jeg kommer ikke til at sælge mønstre denne gang, men jeg har nogle hjemmelavet brocher og binde fri turbans med to ting som jeg selv altid styler med. du kan se meget mere på min Instagram profil

Det bliver holdt i et af Københavns hyggeligst kvarterer -  Nansensgade – en gade jeg slog mine folder i i min lærer tid. Jeg glæder mig og håber at se en hel masse skønne og glade mennesker.

I kan se mere på facebooksiden for arrangementet her.

I am attending a Christmas marked this weekend in Copenhagen

BLACK FRIDAY SALE!

Here in Denmark BLACK FRIDAY is a new thing. Last year it was crazy and I am follow along and have a BLACK FRIDAY sale as well. So on Friday you can get 25 % off all products on my web shop

The discount code will be

BLACK

and will work from 7 am UCT+1

Det der BLACK FRIDAY er jo for alvor kommet til Danmark og jeg er også med på den. Det betyder at jeg på fredag den 25 nov.  har 25 % på ALT i min webshop både snitmønstre, sykits og så er der er 10 stk. gavekort til weekend workshops med 25 % rabat, så står du og ønsker dig enten en workshop plads, et af mine smukke sykits eller et skønt snitmønstre som en gave til dig selv eller et ønske til jul så er det måske på fredag det skal købes.

Koden bliver

BLACK

og vil virke fra kl. 7 fredag morge

NO. 9 SVANEKE WITH PEPLUM, A VERY EASY BLOUSE

Noget af det bedste ved et godt mønster er når jeg nemt kan hive endny et design ud af det. Mønsteret no. 8 Svaneke har rigtig mange muligheder og her vil jeg give jer en til version.

dnu kan du få det her både som printet mønster og PDF mønster

Jeg har syet den i en helt skøn jacuqard fra Fabric minds, jeg var dog ikke så vild med retsiden så jeg har brugt vrangsiden i stedet.

til denne version har jeg brugt blusen fra version 2 men lavet tajle læggene fra version 1

One of the things I like about a great pattern is when I easily can make, yet another design. The No. 8 Svaneke sewing pattern is so versatile and here I will give you one more way to use the pattern.

If you do not have it yet you can get it here both as a printed pattern and PDF pattern.

I have made this one in a jacquard bought at fabric minds. I did not like the right side of the fabric that much so I used the wrong side. 

for this version I have used version 2 and made the waist pleats from version 1

You will need:

Fabric

 • 110 cm wide

o   Size 34-48 1,4 m Fabric

 • 110 cm wide

o   Size 34-48 1.8 m

 • Thread
 • 1 zipper 15-20 cm long.
 • 20 cm interfacing

Du skal bruge:

 • Stofbredde 140 cm  
  • Str. 34-48 1,4 mtr.
 • Stofbredde 110 cm
  • Str. 34-48 1,8 mtr.
 • Tråd.
 •  lynlås 15-20 cm. 
 • 20 cm vlieseline.

 

Make Pattern piece X (peplum)

 • The measurement of the peplum is the finished waist measurement x 2 you need the measurement from version 1.
 • The finished height is 15 cm.
 • I use 2 cm for hem

Example for a size 40:

 High 15 cm + 1 cm for seam allowance + 2 cm for hem = 18 cm

Width 80 cm + 1 cm for seam allowance =81 this pattern piece needs to be cut on fold see cutting lay plan

Lav mønsterdel X (skødet)

 • Skødets mål er det færdige taljemål X 2 Du skal bruge taljemålet fra version 1.
 • Den færdige Højden på skødet er 15 cm
 • Jeg bruger 2 cm til oplægning

Eks på en str. 40

Højde 15 + 1 cm til sømrum + 2 cm til oplægning =18 cm

Bredde 80 + 1 cm til sømrum = 81 cm Denne mønsterdel skal klippes til fold x 2 se klippevejledning

sy:

 • Start med at markere de firkantede indsnit på både mønster og stof.
 • Fold indsnittene ret od ret og sy op til der hvor der er en markering på mønsteret.

Sy skødet:

14. overlock de to korte sider og den ene lange på skøddelene

15. sy dem sammen i begge sidesømmen, ret nod ret, split sømmen, (Den korte side)

16. Sy rynketråde på den side hvor der ingen overlocker er.

17. Rynk skødet til så det passer på blusen, sidesømmene skal passer over hinanden.

18. sy skødet fast på blusen, ret mod ret. 

19. overlock den rå taljesøm, alle lag sammen eller sy kantebånd

20. læg skødet op med enten en synlig stikning (god til skjortestof) eller en usynlig (til lidt tykkere metervare)

Sewing:

 • mark the square darts to your pattern and then to your fabric when cutting
 • fold the darts right sides together, and sew to the markings.

Sew the peplum:

14. overlock the two short sides and one of the longe sides on both pieces.

15. sew the peplum together (short sides) right sides together. press seam open

16. gather stitch on the end with no overlocker

17. gather the peplum so it fits to the bodice. Make the side seams fit on to of each other.

18. Sew the peplum to the bodice, right sides together.

19. Finish the waist seam allowance by overlocking or with bias tape

20 hem the peplum with either a narrow hem (great for shirt fabric and cotton) or a invisible hem  like on the one i did

 

 

AN EVEN HIGHER WAIST

Ny uge ny inspiration til dit vanløse mønster.

Jeg er vild med højtaljede bukser. Jeg synes der er elegante og meget komplimenterende. De krammer taljen der hvor den naturligt er og så kan jeg bukke mig ned uden at vise baller.Vanløse bukserne har en høj talje men jeg har lavet en version med en endnu højer talje. Faktisk har jeg bare erstatter belægningen med en formet linning.

Jeg lavede dem til det sidste fotoshoot hvor jeg skulle tage billeder af No. 10 stockholm og No. 11 Malmø. Jeg synes kombinationen af de mønstre er spot on.

Jeg har lavet en extra mønsterdel til linningen og den kan du printer her.

New week new inspiration for your Vanløse pattern

I love to put on high waited trousers; I think they are classy and very flattering on most women. I like the way they hug where the naturally waist is and the fact that I can hide my but crack when I pick up my daughter or bend over.The Vanløse trousers have a high waist, but I have made a version with an even higher waist.  I have removed the facing and replaced it with a shaped waistband instead.

I made them for the photo shoot of my latest pattern the No. 10 Stockholm and No. 11 Malmø I think the combination of the patterns is perfect.

I have made an extra pattern piece for the waistband and you can print it here.

HOW TO

Cutting:

Each pattern piece is marked with a capital letter. On the cutting layout plan, you’ll find the same capital letters so that you can easily see which pattern pieces to use for the version you’ve chosen.

Klippevejledning:

På mønsterdelene finder du markeringer med store bogstaver. Det finder du ligeledes på klippevejledningen. På den måde kan du se, hvilke dele du skal bruge til din version.

NB! Cut pattern piece X & Y in interfacing one time.

OBS! Klip også mønsterdel X & Y i vlieseline en gang.

You will need:

 • Fabric: Width 140 cm
  • EU 34-48/UK 6-20/US 2-16 2,5 Mtr.
 • Fabric: Width 110 cm
  • EU 34-48/UK 6-20/US 2-16 2,5 Mtr.
 • Thread
 • Invisible zipper 35 cm  
 • Interfacing/fucing 30 cm

Du skal bruge:

 • stof bredde er 140 cm
  • Str.34-48 2,5 Mtr.
 • stof bredde er 110 cm
  • Str.34-48 2,5 Mtr.
 • Tråd.
 • Usynlig lynlås 35 cm
 • Vlieseline 30 cm

Sewing:

 • Follow the sewing instructions to point 4.
 • Skip point 5.
 • Continue to point 11

Sy:

 • Følg syvejledningen til punkt 4
 • Spring punkt 5 over
 • Forsæt til punkt 11

12.  Sew one set of waistband pieces together in right side (without interfacing) and the other set in left side.

12.  Sy det ene sæt af linningerne sammen i højre side (uden vlieseline) og den anden i venstre side.

13.  Place the waistband at the waist of the trousers, right sides together, and sew it in place. Press the seam allowance into the waistband. 

14.  Sew in the invisible zipper

13.  Placer linningen uden vlieseline I taljen ret mod ret og sy.

14.  Sy den usynlige lynlås i.

15.  Place the two waistbands rite sides together og sew together at the top.

16.  Understitc the waistband.

17.  Fold the inside of the waistband back. The waistbands is now facing right sides together. Sew the ends by the zipper 0,5 cm from the raw edge.

18.  Turn the waistband. Press and finish the waistband by stitching in the ditch from the right side of the skirt.

15.  Placer de to liningsdele ret mod ret på hinanden og sy dem sammen i den øverste kant.

16.  Sy en indvendig kantstikning på liningen

17.  Fold den indvendige linning tilbage så den ligger ret mod ret med ydersiden og sy enderne sammen ved lynlåsen 0,5 cm fra den rå kant

18.  Vend linningen. Pres og sy linningen fast I grøften fra retsiden.

WORKSHOP DAYS 2017 - NEW LOCATION

Inden længe er det jul og HOW TO DO FASHION kurser og workshop er ved at være slut for dette år. Jeg er nu ved at planlægge den nye sæson. Det bliver noget helt nyt for til januar overtager jeg mine nye lokaler. Nogle lokaler som jeg har gået og ledt efter i meget lang tid. Nu bliver det endelig til virkelighed og inden længe slår jeg dørene op for første gang.

De første weekender og aftenhold er nu blevet planlagt og drømmer du om en weekend eller tirsdag aften med selv forkælelse så tag et kik her.

hedder 10.png

YOUR CHOICE OF NOVEMBERS SEWING PATTERN THEME

Så blev et november, årets første vintermåned. Jeg er ikke rigtig en vinter pige men med det rigtige tøj kan det være meget magisk. I denne måned kommer der et tema her på bloggen. Temaet bliver No. 7 Vanløse. For et par uger siden spurgte jeg jer om hvad i helst ville se, Vanløse eller Svaneke, og valget faldt på Vanløse.

Derfor vil jeg I denne måned giver jer forskellige tips og tricks til hvordan i kan bruge jeres Vanløse mønster. Hver mandag vil der komme en ny måde at bruge mønsteret på, så har du ikke mønsteret endnu så kan du købe det i denne måned med 20 %

Mønsteret er nu også tilgængeligt som PDF mønster og kan findes i min web shop.

 

Happy November, the first winter month of the year I am not a winter kind a girl, however with the right clothes I think it can be quit magical. This month I am going to have a theme here on the blog. The theme is going to be No. 7 Vanløse. A few weeks ago, I asked you all if to choose between Vanløse and Svaneke and Vanløse got most votes.

Therefore, this month I will give you some different tips and tricks on how you can use your Vanløse pattern. Every Monday I will post a new way to use your Vanløse pattern. If you don´t have the pattern yet you can buy it with 20% off all month.

Now Vanløse Is also available as a instant PDF Pattern download, just go to my web shop and you can see all the PDF patterns.

ALL PATTERNS NOW AS PDF - LET'S CELEBRATE WITH 20 % OFF

Finally, I am done with all my PDF patterns. Now all Patterns is available as both PDF and Printed sewing patterns. To celebrate I give 20% off all PDF patterns for the next 24 hours

Endelig blev jeg færdig og klar til at frigive alle mine mønstre som PDF mønstre. Så nu kan du købe alle mine mønstre som både Printede mønstre og PDF mønstre. Det vil jeg da lige fejre og giver derfor 20% på alle PDF mønstre de næste 24 timer

LETS TALK ABOUT FASHION!

Torsdag den 3. november holder jeg et lille foredrag om hvorfor, det for rigtig mange kvinder, er svært at passe og finde sig til rette i moden. Hvorfor vi ofte føler os for tykke eller forkerte og altid stræber efter at tabe de der 5 kg. Jeg vil tale om min egen erfaring og kamp med altid at føle mig forkert og for tyk og hvad det er der har gjort at jeg i dag er blevet tilfreds med min krop.

Det koster ikke noget at deltage, så vil du tilbringe et time med at blive inspireret og måske få en bedre forståelse for den branche der laver tøj til os, så tag en veninde, søster, mor eller dig selv under armen:)

du kan tilmelde dig ved at skrive en mail til

nanna@howtodofashion.dk

Der er begrænsede pladser

Foredraget foregår fra kl. 18.00-19.00 i Kulturhuset indreby beliggende på Charlotte Ammundsens Plads 3, 1359 København K.

English recap: The 3. November I am having a talk, here in Copenhagen, about, how fashion always made me feel wrong and how I changed my self image by changing my style and accepting the body i have. 

ELSA SCHIAPARELLI

her kommer 2. del om en af min absolut ynglings designere gennem tiden Elsa Schiaparelli.

Hun er en af mine absolutte favoritter. Elsa Schiaparelli blev født I 1890 I en aristokratisk, intellektuel og højt uddannet familie.

Hendes kulturelle baggrund påvirkede hende i de tidlige år og hun var meget fascineret af de mytiske fortællinger om gamle kulturer og religiøse ritualer. Inspireret af de, skrev hun en samling af meget seksuelle digte, hvilke førte til at hendes konservative forældre sendte hende til et kloster i Schweitz. Kort efter forkod hun klosteret efter en sultestrejke.

I 1922 flyttede hun til Paris. Der mødte hun en af den tids største designere, Poul Poiret. Han ville gerne have at hun gik i hans tøj og lånte hende derfor nogle kjoler. Dette blev vendepunktet for hende.

I midten af 1920erne startede hun som freelance designer. Og hun designede sit første stykke tøj. En håndstrikket sweater som hurtigt blev kaldt et mesterværk af Vouge. Kort efter var det en bestseller i USA. Et par år efter tog hendes virksomhed fart og hun åbnede et atelier og salon i Paris. Hendes innovative tilgang til materialer, tilskæring og detaljer var ikke set før. Dette resulteret i at hendes designs blev flittigt kopieret af andre.

Hun var eminent til at omgive sig med de bedste kunstnere og håndværkere. Hun lavede mange samarbejder med kunstnere som var med til at underbygge hendes univers. Nogle af de mest kendte var Salvador Dali og Jean Cocteau.

Hun forsatte sit arbejde med mode indtil 1954, og designede både parfumer, solbriller, hatte, sportstøj, svømmetøj og couture. Hun døde i 1973

En af de ting jeg synes er mest fantastisk er det at hendes univers er så legende. Det at hendes tøj både er sjovt, grotesks og smukt på samme tid gør det fantastisk at se på. Hun var meget influeret af den dadaistiske og surrealistiske kunst og det formåede hun at overføre i sit avantgarde tøj. Efter min mening er hendes tøj kunst.

I 2012 genåbnede huset i Paris

part two in the series of my all time favorite designers is about  Elsa Schiaparelli.

This designer is one of my absolute favorites. Elsa Schiaparelli was born in 1890 in an aristocratic, intellectual and well-educated family.

Her cultural background influenced her in the early years and she was very fascinated by the lore of ancient cultures and religious rituals. Inspired of that, she wrote a collection of overtly sensual poems. Her conservative parent has decided to send her to a convent in Switzerland – short after she left the convent, after a hunger strike.

In 1922 she moved to Paris. She met the designer Paul Poiret, at that time he was the greatest couturier. He wanted Else to wear his clothes and lend her some pieces, that was the turning point for her

In the mid-1920s she started worked as a freelance designer and she made her first Elsa Schiaparelli product. A hand knitted sweater, soon it was named as a masterpiece by Vogue and became a top seller in the USA. A couple of years later her business really took off and she open an ateliers and salon in Paris. Her innovate take on how to use materials, cuts and details in a different way was not seen before. That meant that many of her creations was copied by others.

She always surrounded herself with the best artists, designers and craftsmen. And she was brilliant to make collaborations that emphasize her universe – some of her most famous collaborations is with Salvador Dali and Jean Cocteau.

She continued her work with fashion until 1954, and designed both perfumes, sunglasses, hats, sportswear, swimwear and couture. She died in 1973.

The thing I love the most with Elsa Schiaparelli is the playfulness. The fact that her clothes somehow is funny, grotesque and beautiful at the same time makes it so interesting to look at. She was so influenced by Dadaistic and surrealistic art and she managed to transfer that into her avant-garde clothes. In my opinion, her clothes was art.

In 2012 the Schiaparelli house reopened in Paris

accessories from the collaboration with Salvador Dali (all pictures from pinterest)

The lobster dress, also Salvador Dali

The collaboration with Jean Cocteau.

WHAT WOULD YOU PREFERE?

Next month is going to have a theme here on the blog, what pattern would you vote for?

Leave a comment on what you will vote for

Næste månede skal have et tema på her bloggen, hvilke symønster vil du stemme på

Efterlad en besked med din stemme.

TALK TALK TALK!

Føler du at du ikke passer ind i det modetøj som bliver produceret. Står du ofte i prøverummet og har lyst til at opgive buksekøbet endnu en gang? Måske du føler dig forkert og tyk, fordi du ikke passer ind i de hotte trends?

Selv har jeg I mange år prøvet og følt det hele! Men jeg har valgt at bryde med den tanke og i stedet klæde mig på efter min kropsform, og ikke efter sæsonens hotte trends.

Dette vil jeg tale lide mere om på et fyraftensmøde jeg vil fortæller om hvorfor vi ikke alle passer ind i modens forudbestemte størrelser og snit. Hvorfor jeg mener at vi kvinder skal skabe en garderobe omkring os selv og ikke omkring et trend forecast. Jeg vil tale lidt om kropssyn og hvad tøj og den rigtige pasform gør for kvindekroppen. Vi tager en snak om det at bryde med den konventionelle måde at opbygge en garderobe på og hvad der skal til for at din garderobe passer til dig, i stedet for at du skal passe ind i et forskruet billede af kvindekroppen.

Tilmelding er nødvendig da der er begrænsede pladser. du kan tilmelde dig ved at skrive en mail til  Nanna@howtodofashion.dk tilmelding senest 1 november.

Foredraget foregår fra kl. 18.00-19.00 den 3 november i Kulturhuset indreby beliggende på Charlotte Ammundsens Plads 3, 1359 København K.

WELCOME TO NO. 10 AND NO. 11

They are here and they are finally ready. Big thanks to Mini my intern who has been a great part of these two patterns.

They are now ready in the shop as both printed patterns and PDF patterns

Så blev det hele klar og no.10 Stockholm og no. 11 Malmø er klar. Stort tak til Mini min praktikant som har været en meget stor del af disse mønstre.

De er nu klar i shoppen både som Printede mønster og som PDF mønster

No. 10 STOCKHOLM

No. 11 MALMØ