TRE I EN

Det er rigtig blevet efterår, derfor tyr jeg til de lidt varmere kjoler. Denne kjole er endnu en hybrid af 3 af mine snitmønstre. Kjolen er syet efter No. 1 Dragør (top) No. 6 København (underdel) og No. 8 Svaneke (ærme) den er syet i en terner uld. Den er klassisk og chik og jeg føler mig meget feminin i den.

Kunne du også tænke dig at sy sådan en kjole?

Jeg sidder og arbejder på at lave en syvejledning som jeg nok skal dele med dig så snart den er klar.

3.JPG
2.JPG

TILSÆT LIDT GLAMOUR

For mig er vinteren lang og til tider noget hård at komme igennem. Jeg er hverken glad for kulde, lange støvler, strømpebukser eller mørke. Egentlig er jeg slet ikke født til at leve i disse lidt koldere himmelstrøg. Men når det nu er sådan, må man få det bedste ud af det.

Jeg elsker at bruge en masse farver, men min vintergarderobe og de lidt varmere ting er noget mere afdæmpede og mørke i farverne. Nu skal det jo ikke hedde sig, at men skulle gå hen og blive kedelig, bare fordi det er vinter! Derfor kan jeg godt lide at skrue lidt op for glamouren i de kolde måneder. For mig er glamour mange ting men jeg har lavet en lille liste over hvad jeg definere som glamour og hvad du kan tilføre til dit outfit for at give det glamour.

  1. Velour. For mig er det nok den mest glamourøse metervare der findes overhovedet. Du kan finde smukke velour hos silkehuser eller Bekford silk
  2. Hat eller en flot turban. Selv får jeg med turban meget ofte og du kan se hvordan jeg binder en af varianterne her. Jeg drømmer også om en af de mange fantastiske hatte fra BEHIDA DOLLIC
  3. Alt der glimter. Diamanter slår alt men for os der ikke har råd til dem kan similisten klart gøre det. Jeg elsker alt hvad Pia laver i sin lille shop, men du skal være hurtig.
  4. Høje hæle. Ja jeg ved det, de fleste vælger noget praktisk til de kolde måneder. Men tænk nu hvis man kunne kombinere det glamourøse med praktiske. Jeg synes at CHANEL har gjort det ret godt med disse støvler. Men CHANEL kom on det får jeg aldrig råd til
  5. Fjer. Der er noget helt igennem magisk over fjer. En fjer i håret eller monteret på en brochenål kan meget hurtigt forvandle et nedtonet outfit til noget ekstravagant
  6. Røde negle of læber. Dette fif er nok det nemmeste. Selv bruger jeg shellak, fordi det holder så længe, ikke skaller eller bliver grimt i overfladen. Min ynglings læbestift er fra MAC
1.png

VELKOMMEN TIL No. 12 AALBORG

Så er det her, endelig.

Mønsteret hedder No. 12 Aalborg og er et mønster med 3 versioner i. to kjoler og en skjorte. Jeg er blevet så forelsket i dette mønster. Kjolen er behagelig at have på, man ser godt ud i den og så er det lidt trygt med de der lange ærmer.

Jeg håber i vil elske denne kjole lige så meget som jeg gør.

Mønsteret kommer kun som PDF men i filen ligger både en A4 og en A0 fil

Ha en fantastisk dag

8.jpg
4.jpg
IMG_1424.JPG
3.jpg
IMG_1428.JPG

OM AT BLIVE GODT GAMMELDAVS FORKÆLET!

Hvis du er på instagram, er det nok ikke gået din næse forbi at jeg er blevet klippet!

17.jpg

Det med hår betyder jo rigtig meget, der sidder en masse personlighed i det, og det er en af ting vi har på hver da. For 2 år siden tabte jeg en masse hår, og i den forbindelse begyndte mit turban eventyr. Den der turban er blevet lidt af et varemærke for mig, og jeg elsker den!

Efter at mit hårtab drømte jeg om at blive langhåret, noget jeg ikke har været siden jeg var meget ung. Men i takt med at håret voksede blev der længere og længere mellem dagene uden turban. Hvorfor? Fordi jeg ikke kan lide at være langhåret, det klæder mig simpelthen ikke.

Så i onsdags drog jeg mod Lyngby til Nordic hair concept, hvor jeg var blevet inviteret op til en efterdag med masser af forkælelse, og sikke jeg blev forkælet. Noget af forkælelsen lå selvfølgelig i det helt klassiske, med god kaffe, tid til at læse blade og selvfølgelig nyt hår. Men en af de ting der gjorde at jeg følte mig rigtig godt tilpas, var stemningen i salonen. Det var lidt som at blive inviteret til kaffe hos en gammel venindes skøre familie, man har kendt i årevis. Den familie hvor der bliver fortalt historier hen over saksen, hvor omsorgen kan ligge i kærlige drillerier og hvor erfaring og nysgerrigheden for faget samler unge og "gamle" i et festmåltid af god energi.

Man kan mærke, at denne frisør familie rigtig godt kan lide at omgive sig med hinanden, og det gør at man slapper af i deres selskab.

6c0e15377b89d5faa78144315407a6ab.jpg
60203ad5dfd5af3fdd3c36f62853c51b.jpg

Nå, men tilbage til håret. Jeg ville være kort og rød, en god kombination af Sherley Maclaine og Kim Novac. Det korte hår blev vi hurtig enig om, men ikke hvad angik farven. Jeg har lært, at når man søger professionel hjælp, skal man også lytte, og Sabrina var meget sikker i sin sag, om hvilke tone og varmhed jeg skulle have. Jeg lyttede, og det er jeg glad for, MEGET. Jeg er simpelthen så tilfreds. Jeg er vild med både klipningen og farven. Det er som om min dobbelthage er forsvundet og min hud er blevet mere klar at se på. Ikke dårligt, taget i betragtning af, at det var mens jeg var tilbagelænet i en stol, med blade og kaffe med masser af mælk I.

Jeg har fundet min nye frisør!

11.jpg
19.jpg

For en god ordens skyld vil jeg sige at jeg blev inviteret til denne dag, men alt hvad jeg skriver kan jeg stå 100 % inde for. Synes egentlig også at resultatet taler for sig selv.

Jeg håber du får den skønneste weekend.

kærligst Nanna

LIDT NYHEDER PÅ EN FLOT EFTERÅRSDAG

Nu har efteråret for alvor bidt sig fast. For mig betyder det at sysæsonen starter og planlægning af alt det skønne efterårs tøj jeg har en drøm om at sy bliver udtænkt. Lægger du alle dine planer i starten af sæsonen eller tager du det løbende?

Hvis du har brug for hjælp til at få nogle af dine projekter i hus, så har jeg en masse gode tilbud til dig dette efterår.

Som noget nyt har jeg lavet et produkt der hedder en til én. En til én er en personlig fitting og udarbejdelse af én grundform. Her skal du ikke selv lave grundformen, det gør jeg, jeg tager dine mål og jeg laver en grundform som passer til dig! der er et introduktions tilbud lige nu, på de første 5.

Til november holder jeg en workshop hvor fokusset er kropstyper og tøj der passer og klæder din krop. Dette er noget helt nyt derfor er der et introduktions tilbud på denne workshop. Som du kan se her.

Jeg har også andre workshops, og du kan se dem alle her.

Til sidst så udkommer der et nyt mønster. Mønsteret er en slå om kjole som ser dagens lys den 3 okt. Meget mere om det, så hæng på.

til webshop2.png

MINE NYE YNDLINGS BUKSER

Er du til bukser eller Kjole?

Se det er et spørgsmål som jeg personligt synes er umuligt at svare på. Det ene udelukker jo ikke det andet. For mig handler det hele om pasformen, og stil. Så længe at det jeg har på får mig til at føle mig godt tilpas og understreger hvem jeg er.

Uanset hvilke stil man har kan man bære både kjole og bukser, det handler bare om den rigtige pasform. Jeg har én silhuet der passer til min krop når det angår bukser og den holder jeg mig til. Jeg bevæger mig ikke ud i nogle modeluner. Så i perioder er mine bukser på mode og andre perioder ikke.

For mig funger vide bukser der sidder til i taljen, som er høj, og lange bukseben. Derfor fungere No. 7 Vanløse så godt for mig. Jeg har lavet den i et utal af variationer, både shorts, sømandsbuks og nogle med bisser og nu senest denne med endnu mere vidde i.

På torsdag vil jeg vise dig hvordan du laver disse fine bukser ud fra dit vanløse mønster. 

ENDNU EN KJOLE ER TILFØJET LISTEN!

I starten af dette år lavede jeg en udfordring til mig selv. En liste over tøj jeg skulle sy til min garderobe du kan se den her. Det har vist sig ikke at være så svært at få syet tøjet, det sværere er at få tager billederne.

For mig er det visuelle en MEGET stor del af mit univers og derfor er billederne så vigtige. Derfor gør jeg en del ud af at planlægge dem så de er gennemtænkte og det kræver lidt. Ud over tøjet så skal der styles, findes en fin location og ikke mindst en fotograf, som forstår hvad man synes fungere på et billede, nu når man selv leget model. Det vil sige at jeg er frygtelig bag ud med billederne.

Men her får i lige lidt af en af de 12 kjoler jeg skal have syet i år.

Ha en skøn dag!

Kærligst Nanna

nanna_designmuseet_5.jpg

SMYKKER FOR LIVET

Jeg er lidt af en samler! Ikke at jeg samler på alt muligt forskelligt. Jeg har to svagheder. Den første er sko, jeg er mere end begejstret for sko. Det har jeg altid været, lige siden jeg fik mit først par der sagde klik klik når jeg gik. Jeg var 8 år og det var på Malta. Jeg har RIGTIG mange par, men dem må jeg lave en føljeton om an anden dag. De er et kapitel for sig, et langt et!

Det andet jeg samler på er smykker og tilbehør. Jeg er skør med alt der glimter, den rene luksuriøse overflade på guld og ikke mindst med smukt forarbejdet sølv. Jeg køber stort set aldrig nyproduseret smykker. De smykker jeg køber er enten det lidt billigere vintage der glimter, eller mere klassiske kvalitetssmykker, også vintage. Hvis jeg får noget der er helt nyt, så er det lavet til mig, som oftest noget med en dybere betydning og for det meste noget min mand giver mig.

Det sidste jeg har investeret i er nogle utrolige smukke ørestikker fra Herman Siersbøl. De er et af de par hvor der er udskiftelige dele i forskellige farver og materialer. For to år siden så jeg et par, magen til dem jeg lige har købt. De lå i en antikvariat og jeg forelskede mig i dem på steder. Jeg brugte to dage til at overveje købet, men da jeg vendte tilbage til butikken var de solgt.

I fredags poppede der et billede op ad de same ørestikker på instagram. Denne gang slog jeg til med det samme. Jeg er så glad for dem, med et smykker som dette ved jeg, at jeg har noget jeg vil være glad for resten af mit liv, Noget som min datter en dag kan arve og måske bruge når hun bliver voksen. Hvem ved.

IMG_0458.JPG

NYE SYHOLD: TORSDAG FORMIDDAG

Drømmer du også om at starte til syning? Hvis så har du ny muligheden for at starte til syning torsdag formiddag. Jeg starter nemlig nye hold op fra torsdag den 7. september eller torsdag den 14 september.

De her formiddagshold er fri leg. Du kan sy, lave grundforme, tilrette og til det står jeg klar med al min viden til at hjælpe og guide dig.

Du kan få fingrene i din plads lige her

EN LILLE LOPPESKAT

Sommeren er uden tvivl min ynglings årstid, der er kun et ting jeg ikke er begejstret ved denne lyse tid, Pollen. Men ellers har jeg ikke meget dårligt at sige om sommeren.

Der er så mange hyggelige ting man skal, en af dem er, alle de skønne loppemarkeder der er rundt om i landet. For snart mange weekender siden, var vi i sommerhus, endnu en god ting ved sommeren, og her var der sørme også et ganske godt loppemarked. Når jeg loppeshopper så har jeg altid en liste, altså en mental en af slagsen, og så lader jeg mig også rive med af alle de skøre og sjove ting man kan finde.

På dette loppemarked i Tisvilde var der mange gode ting og jeg fandt en ting jeg kunne krydse af på min liste. Jeg har lige siden jeg genså Downton abbey drømt om et sjal med broderi og lange frynser, et af dem man kan svinge over skulderen og vupti så ser man både uskyldig og mystisk ud på samme tid;)

Det har den helt rigtige farve, er i silke og har den smukkeste håndbroderet blomst på.

Jeg elsker det, nu mangler jeg bare de lune sommeraftner, godt jeg skal ud og rejse, man kan da heller ikke regne med det danske vejr.

SOMMEREN STÅR FOR DØREN

God morgen og sikke en herlig morgen. Solen skinner og det lugter næsten af sommer, efter en søndag med det mærkeligste vejr. Jeg har to uger tilbage inden jeg drager på sommerferie. I år har vi valgt at lægge vores sommerferie sent, efter de sidste to somre med vejr der til forveksling har mindet om dette års. Klogt valg!

Inden hele landet lukkede ned drog jeg til Nordsjælland en onsdag for at se Fabric minds nye lokaler. Fabric minds er en af mine absolutte ynglings stofbutikker i Danmark. Hver gang jeg besøger Lise som har fabric minds så kommer jag altid til at forkøbe mig. Hun har så mange virkelig lækre metervarer og tilbehør. Florlette silker, blonder med smukt struktur og uld man bare vil bade i. Jeg er ikke så meget til at købe metervare på nettet, med mindre jeg kender den butik jeg køber hos godt. Aller helst vil jeg røre og se de metervare jeg køber.

Jeg ved ikke om du kender Fabricminds.com gør du ikke så tag et kik forbi hjemmesiden. Hvis du som mig også godt kan lide at se og røre så har Lise åbent hus næste gang på søndag mellem 11 og 14 adressen er Damsholtevej 3, 2970 Hørsholm, jeg kan desværre ikke selv komme da jeg skal holde workshop. Men hvis du har et par timer til overs så er det en rigtig god søndagsudflugt.

De kærligste hilsner Nanna

PS. dette er ikke et sponsoreret indlæg - jeg er bare utroelig glad for fabric minds

DSC_9585.JPG
DSC_9569.JPG
DSC_9583.JPG

EN BLOMSTRET DRØM

Okay, den her kjole er en af mine absolutte ynglings. Jeg elsker alt ved den! Det stramme skørt, det lille ærme og kraven på overdelen. Hvis du kender mine mønstre, så har du måske spottet at det er No. 5 Århus top og No. 6 København underdel som er sat sammen.

Her får du en lille teaser, og inden længe så vil jeg vise dig hvordan du laver denne fantastiske kombi.

IMG_9882.JPG

TO SPROG TO HJEMMESIDER

Så blev det endelig tid til at dele min hjemmeside op i to domæner, en dansk og en engelsk. Det sidste år her jeg både skrevet på dansk og engelsk på min hjemmeside og nu er siden langt om længe delt op i en howtodofashiom.dk og howtodofashion.com. Det har været et Kæmpe arbejde men jeg håber at det er det hele værd, både for jer og for mig selv.

Det betyder også at jeg har levet lidt om på denne side, og justeret en del. Jeg vil derfor bede jer om jeres hjælp. Hvis i støder på noget som er på engelsk eller et link der ikke længer dur så må i meget gerne skrive til mig. Det ville være en kæmpe hjælp.

Ha en skøn dag kærligst Nanna

If you want it all in English go to howtodofashion.com

I AM BLACK VELVET

For snart to uger siden var jeg på dansk design museum sammen med Pia fra Storms magasin. Hende og jeg har en fælles passion for mode og modehistorie, selvom vi anskuer det fra to forskellige vinkler. Vi var inde og se udstillingen med Erik Mortensen ”I am Black Velvet” en meget velvalgt titel.

Jeg har set mange textil og design udstillinger, og jeg rejser også gerne ud til Europas store designmuseer for at komme til at se en udstilling. Her I Danmark er de textile design udstillinger sjælen og ofte meget små, og da jeg denne tirsdag i juni drog mod store kongens gade for at se Black Velvet glædet jeg mig, men jeg havde ikke de store forventninger. Men jeg må sige, at mine manglende forventninger blev gjort til skamme. Det var en KÆMPE udstilling, ikke nok med at den var stor så var den så smukt tilrettelagt, med videoer fra mode shows og små displays med design udviklinger. Udstillingen var ikke placeret bag glas eller snore så man kunne komme helt tæt på og det er noget af det bedste, for på den måde kan man virkelig se håndværket og detaljerne. Jeg vil varmt anbefale denne udstilling. Den køre indtil 31. januar og jeg skal helt sikkert ind og se den igen.

 

English version: About two weeks ago I went to Danish design museum with Pia from Storms Magasin. She and I both have a passion for fashion and fashion history. That day we went to see the exhibition about the Danish designer Erik Mortensen called “I am black velvet”

I have seen many textile and design exhibitions. I like to travel to many of Europe’s great museums to see a textile exhibition because here in Denmark we do not have that many. The one we have are not that big However, this one was one of the greatest I have ever seen. There was no glass in front of all the pieces so you could get close and see all the details and the great artisanship. There was many interesting displays with fashion shows and design developments and the dresses was to die for. I would highly recommend this exhibition. I will certainly see it again. The exhibition ends the 31 of January

SEWING AND DRINKS

Nu er sommeren over os, i hvert fald siger kalenderen at det er juli, vejret agere dog mere efter en april måned. Jeg er lige vendt tilbage efter næsten 3 uger i sengen og jeg har seriøse sy abstinenser. Derfor vil jeg lige skrive og fortælle jer om et arrangement Creative Workspace holder den 22. juli, noget jeg personligt glæder mig VILDT til. For den lørdag skal jeg sy og hygge med en masse andre syglade damer. Jeg elsker at være social med min symaskine men syning kan godt være en lidt ensom hobby. Derfor er dette arrangement en rigtig god anledning til at dele glæden ved at sy med andre, drikke kaffe, spise kage og slutte af med en drinks og tale om det vi alle elsker, nemlig at sy!

Skal du med så kan du tilmelde dig her

English recap: I am having a sewing together here in Vanløse, Denmark and I look so much forward to it. I really miss sewing after 3 weeks in bed with the meanest cold ever

AFSLUT ET ÆRMEGAB PÅ DEN NEMME MÅDE

Sidste år viste jeg denne Mix & match kjole, en af mine absolutteynglings kjoler. Overdelen er version 2 fra No. 1 Dragør mønsteret. Jeg har valgt at afslutte ærmegabet på denne kjole med en tittekant. Det er en meget nem måde at afslutte rundede kanter, som et ærmegab, på.

Klip et stykke kantebånd i samme stof som det der skal kantes. Bredden skal være 3 cm  

Klip et stykke kantebånd i samme stof som det der skal kantes. Bredden skal være 3 cm

 

Fold kantebåndet   

Fold kantebåndet 

 

Placer det foldede kantebånd langs ærmegabet  

Placer det foldede kantebånd langs ærmegabet

 

Sy I midten af kantebåndet  

Sy I midten af kantebåndet

 

overlock den rå kant  

overlock den rå kant

 

Fold den overlockede kant om på vrangsiden og pres kanten fin  

Fold den overlockede kant om på vrangsiden og pres kanten fin