VIND TO BILLETTER TIL VINTAGEMESSEN PÅ SØNDAG

På søndag skal jeg på vintagemesse og jeg har fået to billetter som en af jer kan vinde. For at være med skal du like billedet og skrive en kommentar med hvilke person du vil invitere med hvis du bliver den heldige. Dig som vinder får også et valgfri snitmønstre som fu kan hente på dagen på min stand. 

IMG_2910.JPG

MY WAY TO WARE VINTAGE FOR A BUSINESS MEETING

For mig er det at pynte mig til hverdag noget helt naturligt. Nogle dage gør jeg det med blomster i håret og store knitrende bomulds skørter. Andre gange med en stram nederdel og en let silkeskjorte og en tredje dag kunne man møde mig i lange bukser med matchende jakke. En ting er sikkert mit tøj er oftest i farver.

"....så tropper jeg ikke på i en storblomstret kjole....."

Jeg klæder mig på for at tilfredsstille mig selv, ikke andre hverken hvis jeg skal til møde eller på legepladsen. Når jeg har noget tøj på jeg føler mig godt tilpas i så har jeg det, også bedre med mig selv. Men jeg afstemmer selvfølgeligt mit tøj efter hvad jeg skal. Skal jeg på legepladsen med min datter, tager jeg ikke en stram nederdel på, det er så svært at klatre i! og Skal jeg til et møde med en masse sortklædte mænd, så tropper jeg ikke på i en storblomstret kjole, men har i stedet enten et sæt på med bukser eller nederdel. Men en ting er sikkert, jeg har aldrig noget på der ikke er tro mod mig selv, for så ville jeg føle mig dårligt tilpas og ville ikke kunne hverken præstere eller slappe af.

Her er en version på hvordan jeg kunne se ud hvis jeg skulle til et møde. Jeg har her Stockholm Jakken på med et par Vanløse bukser som jeg har lavet extra høj talje på. Den mønsterdel får du her. 

English version: For me it feels natural to dress up every day. Some days I put flowers in my hair and ware crispy cotton dresses. Other days I put on a pencil skirt and a light silk shirt and other days you will see me in a pair of trousers with a matching jacket. One thing is almost certain I always wear colors.

"....you will not see me in a pencil skirt; it is too tight for running around in!"

I dress up for my own satisfaction, It is all for me, no matter if I am going to a business meeting or to the playground. When I wear something I feel good about wearing, I feel better about myself. Of course, I find a balance between what I am doing and what I am wearing. If I am going to the playground, with my daughter, you will not see me in a pencil skirt; it is too tight for running around in! Am I going to a meeting with a lot of gentleman in suits you will not see me in a dress with a large colorful flower print on. Instead, I will wear a suit with either trousers or a skirt. However, one thing is for sure I will never wear something that is not true to myself. Because then I will feel uncomfortable and I will not be able to be confident and relaxed.

Here you see my version of a suit I would wear to a business meeting. This is the Stockholm jacket and the Vanløse trousers. For the trousers, I have made an extra high waist and that pattern piece you can get here.

4.JPG
6.JPG

A CASUAL VINTAGE INSPIRED LOOK

In my closet I do not have much ” comfortable” clothes. You know the kind of clothes in the sweat - and t-shirt category. For that, there is only one reason; I don´t think it is very flattering and it is often made in some very boring fabric.

This is one reason to sew it yourself. Some weeks ago, I made this Annika dress from MariaDenmark, into a blouse I really like it; I feel comfortable and well-dressed at the same time.

 

In this post, I will show you how to make the dress into a blouse/ sweat-shirt.

Jeg er en af de der piger der har meget lidt af det tøj i garderoben som rigtig mage ville kategorisere som behageligt. Jeg har ikke rigtig jogging bukser, ej heller mange T-shirts og næsten ingen sweat-shirts. Den primære årsag til det er at jeg synes at der findes mere kedeligt end pænt i denne kategori.

Men så er det jo godt at man kan sy selv og selv finde det stof man synes om. For ikke så lang tid siden syede jeg MariaDenmarks Annika kjole som bluse. Den er jeg virkelig glad for, jeg føler mig både godt tilpas og meget afslappet i den.

Her vil jeg vise hvordan man laver Marias Annika kjole om til en sweatshirt.

1.       work with front and back pieces

a. Shorten the dress. I have chosen the length to be 4 cm over the hip line. Therefor I cut 2 cm above the hip notches. Then the hem of 2 cm is included.

b. Make a smaller hip. To give a more sweatshirt look I have decreased the hip width. Remove 1,5 cm from the hip on both front and back. And end in 0 in the waistline.

Now you are ready to sew your sweatshirt in your favorite fabric. Just follow the sewing instructions that follows with the pattern.

1.       Du skal arbejde med for - og bagstykket

a. Forkort kjolen. Jeg har valgt at længden skal være 4 cm kortere end hoften, derfor klipper jeg mønsterdelen 2 cm  over hofte hakket, for så er oplægningen på 2 cm indregnet.

b. Gør blusen smallere over hoften. For at give den et mere sweatshirt look gør jeg den smallere over hoften. Jeg tager 1,5 cm af i begge sider men ender i ingenting i taljen.

Så er du klar til at sy, du kan bruge syvejledningen der følger med til mønsteret

The fabric I have used is from MeterMeter.dk one of my favorite fabric stores here in Denmark

 

 

Stoffet jeg har brugt er fra Metermeter.dk en af mine absolutte ynglings stofbutikker i Danmark. Og her et lille fif, hvis du er medlem af sysiden så får du en klækkelig rabat hos blandt andet metermeter men også mange andre danske stof og symaskine- butikker. Tjek det lige ud det kan være det ikke kan betale sig, ikke at være medlem.

THE BEST VINTAGE BOOK!

I torsdag var jeg inviteret ud. Invitationen stod på kaffe og kage og en dejlig snak om hvorfor vintage er så skønt. Sceneriet for denne aften var the American pie Company, Det var mit første besøg men bestemt ikke mit sidste. Værten for aftenen var den altid smukke Pia storm som jeg nu efterhånden har kendt i 3 år.

"Pia er kvinden som gjorde, at jeg i sin tid turde at springe ud!"

Mange ved nok ikke at Pia er kvinden som gjorde, at jeg i sin tid turde at springe ud! Springe ud som hvad tænker du nok. Pia viste mig at det ikke er så farligt at være feminin, farvestrålende og at turde at udtrykke sig gennem sit tøj. Hende og jeg har en fælles passion for vintage og smukt tøj og siden da er det blevet til mange timer, hvor snakken er faldet over det emne. Dette emne var også dét hele aftenen handlede om. For Pia har nemlig skrevet en bog om vintage.

"Når jeg åbner bogen så er det som at svæve ind i en slikbutik, med masser af farver, inspiration, drømme og et hav af gode råd…..!

Men ikke bare en hvilken som helst bog, bogen er en indførelse til et lækkert stilunivers og en personlig fortælling om hvad vintage har gjort for Pia. Jeg slugte bogen på to aftner, jeg kunne ikke stoppe med at læse og se på alle de smukke billeder. Når jeg åbner boget så er det som at svæve ind i en slikbutik, med masser af farver, inspiration, drømme og et hav af gode råd til en som mig der dyrker vintage, men ikke mindst til dig som bare gerne vil have lidt af den glamour vintagestilen kan tilføre.

Bogen står nu blandt mine andre højt skattede bøger som altid bringer god inspiration til både arbejde og personlig stil. Hvis bogen også skal hjem i din samling så kan den forudbestilles her ellers så sælger Pia den også på Vintage messen den 26 marts. Hvor du sikkert kan lokke hende til at skrive en lille note I.

Måske du allerede har besluttet dig for at komme og besøge Vintage messen, Jeg kommer og ikke kun på besøg. Mere om det i næste uge hvor jeg også har en lille konkurrence.

English summary: Last week my dear friend invited me to her book launch in a cafe in Copenhagen called the American pie company. It was a lovely evening, with beautiful women, tasty cakes and the best and most personal book about vintage.

GREAT ACCESSORIES IS A MUST HAVE!

Good craftsmanship is fantastic. For me the craftsmanship is the foundation of a great wardrobe. That is why I almost sew all my clothes myself. I do it because I can make something that fits my body and personality and I can choose materials in great quality and fun colors.

I my world, a wardrobe is not complete without great accessories. Also here I like to celebrate my love for great craftsmanship and find accessories that is made with love and personality. I will share 3 of my must have accessories, brooches, bag and shooes. what are you must have accessories ?

Godt håndværk er intet mindre end fantastisk. For mig er det hele fundamentet af en fuldendt garderobe. Det er blandt andet derfor jeg syr det meste af mit tøj selv. På den måde kan jeg stå inde for det tøj jeg klæder mig i. Jeg ved at det sidder godt, er i en god kvalitet og at det passer til min personlighed.

I min verden handler en garderobe også om at have accessoires der passer ti hvem du er, og ligesom min garderobe så elsker jeg når også accessories hylder det gode og personlige håndværk. Her er mine tre must haves til garderoben, broche, taske og sko. Hvad er dine must haves?

The first is a broche like this one. It is handmade in Latvia by Malvine and I love all she makes with beads I am in love with. Go check out her web page

Det første er en broche som denne. De er håndlavet I Letland af Malvine og alt hun laver med perler er jeg VILD med. se alle de smukke ting hun laver her.

A new bag I love all the bags from the leather satchel company. I am crazy about the possibility that you can customize your bag it makes it more personal.

Jeg ønsker mig sådan en ny taske I en fin og sjov farve. Jeg elsker alle taskerne fra the leather satchel company. Det at man kan customize sin egen taske er jeg vild med, det gør at den ligesom bliver helt ens egen.

Do not forget about the shoes. I love the shoes from Miss L fire. They fit so well, and then they are available in so many colors. This I already have in green, but a pale pink for my collection are on my wish list.

Sko må vi ikke glemme. Jeg elsker skoene fra miss L fire. De er gode at have på og så findes de i så mange farver. Disse har jeg i grønne og de er vanvittige gode at have på. et par lyserøde til samlingen står også på ønskelisten

GET A FREE SEWING PATTERN!

The newsletter is done and I am so happy! I am very proud of what I have made and I think it is a great newsletter I have made for you. Full with many great tips and knowledge, all you need to get the most out of your new sewing pattern. Here you can see some pictures of the different styles I will help you to make out of the free pattern.

Så er det et nyhedsbrev der er helt klar. Jeg siger Juhuuu. Jeg er blevet meget stolt af det, jeg synes at det er blevet rigtig godt og jeg har spækket det med en masse viden til jer. Her er lidt billeder af de forskellige udviklinger som man for med i nyhedsbrevet.

Mønsteret til blusen får du dag 1 /you will get the pattern for this blouse on day 1

Mønsteret til blusen får du dag 1 /you will get the pattern for this blouse on day 1

på dag 3 vil du få vejledning til hvordan du laver denne bluse med et lille ærme / day 3 I have made a guide on how to make the blouse with a cute sleeve

på dag 3 vil du få vejledning til hvordan du laver denne bluse med et lille ærme / day 3 I have made a guide on how to make the blouse with a cute sleeve

på dag 4 vil jeg vise dig hvordan du laver denne glamurøse bluse/ Day 4 I will show you how to make a more glamorous version 

på dag 4 vil jeg vise dig hvordan du laver denne glamurøse bluse/ Day 4 I will show you how to make a more glamorous version 

V5-2.jpg

og to fine kjoler gemmer der sig også / I have also made two cute dresses

Sign up and let me guide you in to my world

tilmeld dig og lad mig føre dig ind i mit univers

NEWSLETTER UPDATE

The last two month I have been working on making the ultimate newsletter. It has been something I have been dreaming about for so long time. To make a great newsletter, takes some time. For the first two month of 2017, I have spent all my time on this newsletter.

"NO! Because if you want to make the ultimate newsletter it takes more than an email."

Maybe you think, “How can it take so much time, just write an email” NO! Because if you want to make the ultimate newsletter it takes more than an email.

New and free pattern

So, for you I have made a new pattern, and when you sign up for my newsletter you will get the pattern for FREE. There is more, I have also made four designs with guides so you can make them yourself.

It’s almost done but I still need to check the last few things. However, you can sign up now and I will sent you the free pattern when I release It. Just write your email in the block on your right side on this page.

De sidste snart to måneder, har jeg arbejdet intensivt på at lave verdens bedste nyhedsbrev til dig. Det har været noget jeg længe har drømt om, men det er et kæmpe arbejde så jeg har skulle sætte tid af til det. Så det er det de første to måneder af 2017 er blevet brugt på.

"NEJ for hvis man vil lave verdens bedste nyhedsbrev så kræver det lidt mere end en mail!"

Du tænker måske hvad kan tage så lang tid, du skal jo bare skrive en mail. NEJ for hvis man vil lave verdens bedste nyhedsbrev så kræver det lidt mere end en mail!

Nyt og gratis mønster

Så jeg har lavet et nyt mønster som du får helt gratis når du tilmelder dig mit nyhedsbrev. Ikke nok med det så får du 4 udviklinger på dette mønster så du kan lave mønsteret om til mange andre modeller. Jeg glæder mig så meget til at det er helt klar. Du kan allerede nu tilmelde dig mit nyhedsbrev så får du helt automatisk det nye mønster når det er klar. Det kan gøres i højre side

 

On the picture you can see the blouse you will get at the FREE pattern when signing up. The print on the blouse is made by Nanna Strandgaard

the skirt is No. 11 Malmø

på billedet kan du se blusen som er det gratis mønster. det er Nanna strandgaard der har lavet det smukke print.

nederdelen er No. 11 Malmø

SEWING GOALS 2017 FIRST MAKES

Så er jeg i gang, jeg har fået planlagt de to første modeller jeg skal lave 2017. Det er to overdele den ene er en t-shirt som skal laves i en fantastisk ISOLI fra MeterMeter. Den anden er en meget fin bluse som er et mønster i godt kan glæde jer til. Det er en mønster der udkommer lige om lidt. Det er et PDF mønster og det vil komme til at koste GRATIS hvis du tilmelder dig mit nyhedsbrev. Jeg regner med at alt er klar i slutningen af februar. 

English version:

The first two makes of this year it two tops. I really need tops, the first one is a t-shirt I will make in this amazing ISOLI from MeterMeter. The other one is made from a pattern I will release in the end of this month. It will be available as PDF and you can get it for free if you sing up for my newsletter.

MAKE IT YOUR OWN STYLE

Af og til sker det at jeg syr i Jersey. Det er ikke tit, men når jeg gør bliver jeg altid overrasket over hvor hurtigt det går. En af grundene til at jeg ikke syr jersey er at jeg synes det er kedeligt jeg er simpelthen bare mest til faste varer. Men denne bluse har måske omvendt mig, bare lidt. Faktisk er mønsteret en kjole men jeg har forkortet den til en bluse. Jeg elsker at sy mønstre der ikke lige umildbart skriger til min stil. Det som er så fantastisk ved at sy sit eget tøj er at man i processen og stylingen overføre sin egen stil til tøjet. Selvom dette mønster fra Maria Denmark, ikke lige umildbart er min stil så gør valget af stoffet og min personlige styling det til mit helt eget.

Der er flere grunde til at jeg synes så godt om denne bluse

 1. Den er formet til kroppen, den har en søm MB hvilket gør at den lægger sig pænt ind til ryggen. Den sidder ikke og laver de det grimme folder på ryggen når man har former.
 2. Halsen så nem at sy, ingen rib eller kantning, bare en fold
 3. Halsen er meget feminin og igen meget nem at sy
 4. Jeg har både syet den i en Isoli og i denne jacquard vævet jersey med leo pletter. Begge får et afslappet men stadig chikt look.

Mønsteret er et helt nyt mønster fra Maria Denmark

I do not sew in jersey very often. When I do, it always surprise me how quick it is to sew in. One of the reasons I do not sew a lot of jersey is simply because I think it is boring and I just love woven fabric SO much. However, this blouse has maybe converted me, just a bit. Actually, it is a dress I just decreased it so it works as a blouse. I love to sew from a pattern designer that is not a 100 % style match, because somehow you always get your own style into the clothes you make. Although this pattern from MariaDenmark is not an obvious style match the fabric choice, and styling makes it just my style

There are many reasons why I like this pattern:

 1. It has a shaped CB seam that makes it hug the body so it does not make those hideous folds on the back I often get because I am a curvy lady.
 2. The neckline is so easy to sew, no rib no nothing just a fold.
 3. Again, the neckline, it is feminine, very easy to sew and looks great.
 4. I have made it in both an Isoli and this jacquard jersey. Both works very well for get a casual but still chick look

The pattern is made by Maria Denmark

DSC_8991.JPG
DSC_8977.JPG

SPRING WORKSHOPS

Januar er slut, juhuu. Nu er det februar, en dejlig kort måned og når den er slut så kommer foråret, det siger kalenderen i hvert fald. Forår er dejlig og i dette forår har jeg lidt forskellige workshops smat aftenhold måske skal du med.

Den 25-26 februar har jeg næste workshop. Her kan du lave en grundform eller sy en af forårets eller sommerens kjoler som passer perfekt til dig eller forårets jakke.

Aftenhold er en fantastisk mulighed for at komme og sy og få hjælp of så forsætte hjemme. Jeg sørger altid for at du er klar med nogle hjemme opgaver så du når mest mulig på de 5 gange aftenholdet løber over. Næste aftenhold starter den 21 marts og der er 2 pladser tilbage.

4 marts holder jeg min først knap workshop. Her kan du lære at lave de smukkeste hjemmelavede knapper til at pryde dit tøj.

Den 11-12 marts har jeg endnu en weekend workshop. Her kan du lave en grundform sy kjoler, jakker eller den nederdel som bare sidder perfekt.

28-30 april skal jeg et smut forbi Emilie lunden og holde en 3 dags workshop hvor vi skal lege med glamour, lave smukke velsiddende kjoler. Du kan læse meget mere om det her.

Måske er det dette forår du skal lære meget mere om at sy dig egen velsiddende garderobe og arbejde med tøj der klæder lige din kro

GATHERS

I don’t know about you, but in the end of January I always get a the spring feeling. Not that is beginning to look like spring here in Denmark, but the feeling is there. This spring vibe makes me want to plan what to make for my wardrobe. It is this time of the year, I start to plan how my dresses should look like, and which color my spring coat should be.

It is not a secret that I make most of my own clothes. The planning of new pieces that just fits for for my wardrobe is something I really enjoy. In an earlier blog post, I wrote about which pieces I will make in 2017.

I love gathers and peplum, it is feminine and I like my clothes to be feminine. I think, this year many of my homemade pieces will have a gathered detail or a cute peplum.

Gathers can do many good things for your body and a lot of bad things if you don´t use them carefully.

I have made a few tips for you to navigate after.

 • If you are a curvy woman, do not place gathers on your most curvy parts. Gathers add volume to your body and they can make you look bigger than you are. So use them smart.

Jeg ved ikke med jer, men når januar er over så begynder jag helt automatisk at drømme om forår. Jeg er klar over at der er vældig længe til det rigtig bryder frem her i Danmark. Men det hindre mig ikke i at begynde at planlægge hvordan mine sommerkjoler skal se ud, eller hvilke farver mit overtøj skal laves i.

For jer som følger mig her er det ikke en hemmelighed at jeg syr det meste af mit tøj selv. Det at arrangerer sin garderobe og sy nye smukke stykker tøj som passer lige ind er noget jeg elsker. I dette indlæg kan i læse om hvilke stykker tøj jeg skal lave mig i året 2017.

Jeg har noget med rynk og jeg har noget med skød. Jeg synes at det er utroligt fint og meget feminint. I år tror jeg helt bestemt at mange af mine stykker tøj kommer til at have enten skød eller en masse rynk.

Rynk kan gøre meget godt for en krop, men det kan også gøre det modsatte hvis det ikke bliver brugt rigtigt. Her er lidt du kan navigere efter.

 • Hvis du har mange former så skal du ikke placere rynk lige der hvor du er mest rund. For rynk giver volumen og kan være med til at få dig til at se større ud.

If you have a large bust and narrow shoulders, you can use sleeves with gathers. That will draw the attention away from your bust and make you look more proportional.

 • Har du en stor barm og smalle skulder så kan et ærme med lidt puf trække fokus væk fra din barm og få din krop til at se mere proportionel ud.
 • Do you have a small bust, gathers is your best friend. Tops with a gathered neckline will give your bust more volume.
 • Har du der imod en lille barm på er rynk din bedste ven. Overdele med rynkede halsudskæringer vil give din barm mere volumen.
11126a326de402b2b9fcb8ac1339b6bb.jpg
 • If you have a curvy tummy stay away from full skirts with gatherings, use skirts with pleats instead. They can give you the same full skirt, without making you tummy look bigger.
 • Er du rund om maven så skal du holde dig væk fra nederdele med meget vidde som er rynket til i taljen. Prøv med bredde læg i stedet.

 

 • If you have a top or a bottom that are gathered, try to match it with a simple piece without to many details.
 • Har du et stykke tøj med meget rynk så prøv at kombinere det med en del som er meget enkel i sin form.

Have the best day

Ha en skøn dag

SEWING GOALS 2017. IS IT EVEN POSSIBLE?

Godmorgen der ude bag skærmene. Efter jeg lavede indlægget omkring mine sewing goals 2017 har jeg fået mange tilbagemeldinger på at det var meget ambitiøst I mit mål er der 23 stykker tøj det vil sige 2 om måneden.

Er det overhovedet er muligt at lave så meget på et år ved siden af et almindeligt arbejde? Til det kan jeg bare sige ja, men det kræver lidt planlægning og en godt kartotek af mønstre der fungere til din krop.

Selv har jeg efterhånden opbygget et stort kartotek. Dette kan jeg kombinere på forskellige måder så jeg ikke ender med at sy de samme to kjoler. Nu sidder du måske og tænker ”det er nemt nok at sige for dig der arbejder med det til hverdag” og ja, bevares, det kan der være noget om. Men mit kartotek af mønstre har også været flere år undervejs – det er ikke noget der gøres på en weekend heller ikke for mig.

Mit mønster kartotek består disse modeller, og det er stort set dem jeg laver alt ud fra.

 1. Kjolegrundform. Denne bruger jeg også til jakker og overdele
 2. Nederdelsgrundform. Et must for en pige der elsker at gå i velsiddende nederdele.
 3. No.1 dragørNo.5 ÅrhusNo.6 KøbenhavnNo. 9 Svaneke disse 4 modeller kombinere jeg på kryds og tværs og mixer i et væk og laver små ændringer. Så jeg kan med disse 4 modeller lave 10-15 forskellige kombinationer.
 4. No.7 Vanløse er efterhånden blevet min buksegrundform men det er en meget vig model og jeg mangler en smal buks og her kan den ikke bruges. I år skal jeg have lavet en mere smal model.

Mit kartotek udvider sig langsomt hele tiden og jo større det bliver jo sjover er det at sy.

Hver gang jeg får lavet en model som jeg synes fungere så passer jeg rigtig godt på mit mønster. Har du nogle mønstre som sidder godt på dig kan du nemlig genbruge det igen og igen og få langt større succes med det du syr til dig selv. På den måde har du færre af de der, mislykkede projekter, som aldrig bliver færdige og som får dig til at miste modet.

Har du lyst til at komme godt i gang med at sy dit eget tøj så tag et kik på mine workshops eller aftenhold. Det kan være det der skal til for at du for meget større succes med dine sy projekter.

Jeg håber du har lyst og mod på at få lavet dit eget mønster kartotek og lave din egen drømmegarderobe. Du fortjener det!

English version:

Good morning out there. After I made the blog post about my sewing goals for 2017, I have received many comments and questions on the possibility to make all that clothes in one year. Is it too ambitious? No, I do not think so. In my goal there is 23 pieces of clothing that is 2 per month. However, it requires a little planning and a good portfolio of patterns that work for your body.

Over the last couple of years, I have built up a great portfolio of patterns that works for me. With these patterns, I can make many different dresses and styles by combining them in different ways. You can do so. However, you will not make your own portfolio over a weekend. It will take some time.

In my pattern portfolio, I have the following patterns.

 1. A dress base. I use this for both dresses, jackets, tops and shirts
 2. Skirt base is a must for a girl that loves to make pretty and well fitted skirts.
 3. No.1 dragør, No.5 Århus, No.6 København, No. 9 Svaneke. I combine the patterns in many different ways and make small tweaks. I think I can make around 10-15 different dresses and tops out of the four patterns.
 4. No. 7 Vanløse I use as my pants base, this pattern is a very wide legged model and I need a narrower one. So this year the plan is to make a more narrow pair of pants. My portfolio is slowly getting bigger and the bigger it gets the more fun it is to sew your own wardrobe.

I am still building up my pattern portfolio, and the bigger it gets the more fun it is to sew my own wardrobe. I hope you will built up your own pattern portfolio, and create the wardrobe of your dreams. You deserve it

collage.jpg

GREEN LOVE

When it is winter and the days are so short I need to bring more colors into my life. Colors makes me happy and always makes me in a good mood.

I love to play with my sewing patterns and make them work in other kinds of fabrics put in some lining or just and a new pattern piece so the style turn out different. For this style, I have made the pattern No. 9 Rønne in a wool. This style I previously only made in lightweight fabrics but for this jacket, I have used a wool and added lining. I have made the sleeves longer and more voluminous. I love the almost theatrical look and the green color of the fabric

 

Når det er vinter og mørket overtager dagene så skal der farver til. For mig er farver med til at hæve humøret og gøre de mørke dage lidt lysere.

Jeg elsker at lege med de mønstre jeg har og prøve at arbejde med andre metervare, sætte for i og bruge stylen på en anden måde. Det har jeg gjort med mønsteret No. 9 Rønne. Denne style har jeg før kun syet i lette vare men til denne jakke har jeg brugt en uld som jeg har foret og så har jeg lavet et stort og voluminøst ærme. Jeg er vild med det næsten teatralske look og den grønne farve

 

MY SEWING GOALS 2017

I love to sew my own clothes, NO surprise. I do so for many reasons. One is the fit, another is quality, I love good quality and if I should buy the same quality, I can make myself I simply would not be able to afford it. However, the best thing about making your own clothes is that I can create something unique that just fits my personality, my body type and me.

In 2015, I gave myself a challenge. For the whole year, I had to sew all my clothes myself. It was a fun, but I gave up halfway. The first half year went well. You can read about it here.

This year I will try again. Not quite the same way, a bit more loosely and without so many rules, too many rules do not work for me.

Pernille from frk. garn wrote to me before Christmas. She asked if I would help to sponsor her makealong challenge

2017 will be "year of the makers" do you want to join in?

There are many great sponsors; you can read more about it here.

My sewing goals for 2017 is:

 • 12 dresses
 • A new suit with a jacket and skirt
 • A pair of perfect fitted 60s inspired slacks I can use with flat shoes.
 • A knitted sweater for myself, I'm afraid to knit something over size 5 years.
 • A spring/summer coat
 • A new winter coat
 • 5 new tops.

What is your sewing goals for 2017?

 

Jeg elsker at sy mit eget tøj, NO surprice. Det gør jeg af mange årsager, et er pasform, et andet er kvalitet, jeg elsker god kvalitet og hvis jeg skulle købe den samme kvalitet som jeg selv kan lave så ville jeg simpelthen ikke have råd. Men mest af alt er det det, at jeg kan skabe noget helt unikt som lige passer til mig, min personlighed og min krop.

I 2015 gav jeg mig selv den udfordring at jeg skulle sy alt mit tøj selv. Det var et sjovt, men jeg gik koldhalvvejs. Det første halve år gik godt. Du kan læse om det her.

Men i år vil jeg prøve igen. Ikke helt i samme grad, lidt mere afslappet og uden så mange regler, jeg trives ikke med alt for mange regler.

Pernille fra frk. garn skrev til mig før jul om jeg ville være med til at sponsere hendes makealong udfordring

2017 bliver ”year of the makers” skal du være med?

der er mange fede sponsore med, og du kan læse meget mere om det her.

Selv drømmer jeg om at lave flg. i 2017

 • 12 kjoler
 • Et nyt suit med jakke og nederdel
 • Et par perfekte 60ér inspireret slacks jeg kan bruge til flade sko.
 • En strikket bluse til mig selv, jeg er bange for at strikke noget over str. 5 år på mindre end pinde 5:)
 • En sommer frakke
 • En ny vinterfrakke
 • 5 nye overdele.

Hvad er dine sy mål for 2017?

Tilmeld dig et af mine kurser Her og kom god igang med din egen garderobe

HAPPY BIRTHDAY TO ME AND 35% OFF ALL PATTERNS TO YOU

It’s my birthday today. I will take the day of and spend it with my daughter and husband.

I am turning my 35 year so you will get 35 % on all my sewing pattern, both printed and PDF.

Use this code: HAPPY35

The discount will end Saturday the 21. 10am

Jeg har fødselsdag i dag og det skal jeg fejre med min datter og min mand så jeg holder mig en fridag.

Jeg fylder 35 år så derfor er der 35 % på alle mine snitmønstre både printede og PDF

Brug koden: HAPPY35

Tilbudet gælder til lørdag den 21. kl. 1

Bar-fødselsdag.jpg

THE NO. 4 LONDON MIX

A while back, I had a date with the lovely Pia from Storms Magasin. When we meet, we often go to the design museum in Bredgade in the center of the old part of Copenhagen. This museum is my favorite, the exhibitions is always so inspiring, the café is excellent and the library is full of the best books and a amazing fabric collection.

The coat I am wearing is a No. 4 London. This one is a combination of all versions. I have made it shorter on the front than on the back. I have used the length on front from version 3 and on the back, I have used the length from version 2. In the side panels, I have made a curved line between the front and back. I have used the collar from version 1 and the pockets from version 3. I am quite satisfied with this jacket. It is perfect for the Danish autumn and spring weather.

For ganske længe siden havde jeg en ”date” med Pia Storm. Vi skulle på design muset i Bredgade. Det er efterhånden blevet til en tilbagevendende begivenhed. Det er et rigtig dejligt museum, med smukke udstillinger, en god café og et fantastisk bibliotek. Når Pia og jeg mødes tager vi altid lidt billeder af hinanden og denne gang var ikke en undtagelse.

Denne jakke er en No. 4 London. Som i kan se på billederne så er den noget længere på bagstykket end på forstykket. Det har jeg gjort på en meget simpel måde. Jeg har taget længden fra version 3 på forstykket og længden fra version 2 på bagstykket. Så har jeg lavet en pæn rundet form over de to på sidestykker for at få den fine form. Jeg har sat kraven på fra version 1 og lommerne fra version 3. På denne jakke har jeg rystet posen en smule, men jeg er blevet ganske godt tilfreds med resultatet.

GREAT WEEKEND

Ja en skøn weekend har det været, det er weekender jo!. For dig der elsker at sy og lave tøj til dig selv om bare passer, kan en How to do fashion weekend workshop gøre din weekend ikke bare god, hyggelig og lærerig men også en weekend hvor du får lov til at fordybe dig med noget af det du elsker.

Den næste workshop som jeg afholder er weekenden den 28-29 januar. Der er stadig et par pladser tilbage – måske er det dig der skal med? Den bliver afholdt i Vanløse i København.

Hvis du vil med så kan du tilmelde dig her.

Jeg håber at i har en skøn weekend og at I nyder det dejlige vejr.

I AM BACK IN HTDF WORKSPACE

Så er jeg tilbage, det er længe side at i sidst har hørt fra mig. I november måtte jeg kapitulere og trække stikket. Hele min december har jeg været offline, passet på mig selv, slappet af, dyrket yoga og fået ro på efter nogle år hvor jeg har kørt mg selv meget hårdt. Det har været en meget tiltrængt pause. Nu er jeg tilbage med fuld styrke, min energi er i top, og jeg har lært en meget vigtig ting, pas på dig selv Nanna!!

2017 bliver mit år, jeg kan mærke det. Det er allerede startet godt. Jeg har nemlig fået mine egne lokaler og en ny kollega. Kollegaen er ikke en direkte kollega, vi er ikke i business sammen, men vi skal begge bruge workshopdelen af de nye lokaler. Det at have en kollega tæt på som man kan sparre med og sige godmorgen til, er så dejligt. Min skønne kollega hedder Maria og i kender hende måske som Mariadenmark.

Men for at komme tilbage til de der lokaler, så er de som skabt til mig, og det mener jeg i bogstaveligeste forstand. Jeg har nemlig været med helt fra starten, fra at det bare var et huld i jorden. Ikke at jeg har svinget hammeren men jeg har fået lov til at pege og bestemme, det er lige mig. Det har været sjovt og belønningen er de lækreste lokaler jeg kunne forstille mig.

I morgen åbner jeg døren for første gang til mit første aftenhold. Og jeg glæder mig helt vild til at vise frem. Dette hold er fuldt booket men hvis du også drømmer om at komme og lære meget mere om at sy og tilrette tøj til dig selv så starter der en hold igen den 31 januar og der er weekend workshop i både januar og februar du kan se kalenderen her.

Jeg håber at i alle får en skøn uge, det ved jeg at jeg får:)

English:I'm back. In November, I had to capitulate and pull the plug. My entire December I have been offline. I have taken care of myself, relaxed, and I did some yoga. I have worked so hard for at couple of years now and I have not lisent to my body and mind so in November I couldn’t do it any longer. It has been a much needed break. Now I'm back at full strength, my energy is high, and I have learned a very important thing, take care of yourself Nanna !!I

The year of 2017 will be my year I can feel it. It has already started well. I just move in to my new workspace and office and I got a new colleague. The colleague is not a direct colleague; we are not in business together. We will both use the workshop spaceof the new premises. Having a colleague to say good morning to and spar with is so nice. My beautiful colleague named Maria and you might know her as MariaDenmark.

To get back to the new head quarter. It is perfect for me and I mean that literally. I have been involved from the beginning. Not that I have swung the hammer but I have been able to point and decide, just what I like.

I hope you all have a great week.

Best Nanna

seks måneder siden/ six month ago

seks måneder siden/ six month ago

Og nu/ And Now

Og nu/ And Now

ACCESSORIES

Yesterday I went to a Christmas marked here in Copenhagen. I have made a small series of accessories, brooches and headband. I have also put them on my web shop and I have a special intro offer on both in this week.

see all here

I går var jeg på julemarked I København. Jeg har lavet en lille serie af brocher of turban pandebånd. Jeg har også lagt dem på shoppen. Jeg her intro tilbud på dem i denne uge.

se alle her