REJSEKØBET DER ALTID SKAL MED HJEM!

Når jeg tager på rejser, så er det to ting jeg virkelig elsker. Den ene er at spise godt og lokalt og det andet er at shoppe sko!

De sko jeg køber med hjem skal helst være fra en lokal, eller national skodesigner. Så for mig er skoene min ultimative souvenirer.

I foråret var jeg i Budapest, en helt vanvittig fantastisk by, har du ikke været der så kan jeg varmt anbefale det. Men gode skodesignere er ikke noget de vælter sig i. jeg faldt dog en, en som jeg er blevet temmelig vild med. Mærket hedder REKAVAGO og jeg faldt meget hurtigt for disse lyserøde skønheder.

3.jpg
1.jpg
2.jpg

MIT DANDY LOOK

I denne indlæg skrev jeg om et af mine store stilikoner Marlene Deitrich. Jeg elsker Dandy looket og den måde hun kunne eksekverede looket på. Jeg har prøve at skabe et nutidigt outfit, men med klare referencer til 30érnes og 40érnes kvinder som var modige nok til at tage mændenes tøj til sig og gøre det til deres eget.

Sættet er selvfølgelig hjemmesyet. Jakken er lavet ud fra min egen grundform og bukserne er No. 7 Vanløse med opslag som oplægning.

2.jpg
9.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg

MARLENE DIETRICH, EN KVINDE MED STIL

Marlene Dietrich er et af mode historiens helt store stilikoner. Hendes udtryk var så utrolig stærkt, skarpt og feminint. Når jeg tænker på Marlene Dietrich er der en helt bestemt stil rammer min nethinde, Dandy looket, et look hun perfektionerede, forfinede og gjorde til sit varemærke. Ikke at hun ikke også klædte sig i smukke og feminine kjoler, men det er Dandy looket og hendes kærlighed til mandens garderobe hun stilmæssigt huskes for.

“I dress for myself. Not for the image, not for the public, not for the fashion, not for men.”

Jeg elsker denne stil, det at lege med sin femininitet i et mere maskulint udtryk, synes jeg er både kraftfuldt, mystisk og vanvittigt sexet.

1ca589ed3b8b570114e8647798d387b2.jpg
af6662d75473a786a5cae524b1ab858b--marlène-dietrich-.jpg

 

 

JEG SÆTTER MIN HAT SOM JEG VIL!

Dette indlæg har ligget mig på sinde længe, faktisk i flere år. Men det har ikke rigtig ville ud igennem mine finger. Det omhandler et spørgsmål, jeg ofte får stillet, men som jeg ikke kan svare kort på.

Når jeg møder nye mennesker, opdager jeg tit at de gerne vil have defineret min stil, den måde jeg ser ud og lever på. Jeg ved godt at jeg ikke ligner andre, og jeg har stor forståelse for, at når man skiller sig lidt ud, kan der være en vis nysgerrighed. Gennem årende er jeg bliver overrasket over hvor fastlåst folks billede er af noget, der bare ser lidt anderledes ud. Jeg vil dog sige at jeg altid bliver mødt med søde ord og masser af komplimenter. Jeg har dog haft svært ved at svare på spørgsmålet omkring min stil, og den opfattelse der er om hvordan jeg lever, fordi jeg ser ud som jeg gør. Mit eneste svar er at jeg godt kan lide vintage, men det svar giver anledning til endnu flere spørgsmål.

Hvis jeg nu stiller dig spørgsmålet, ”hvad er vintagemode for dig” hvad ville du så svare?

Tænk lige et øjeblik for jeg vil rigtig gerne høre dit svar

Selv ville jeg svare på følgende måde: ”Vintage mode er et mix af tider sat sammen på en ny måde. Det er leg, kreativitet og en tilgang til din garderobe og tøj, som gør at du kan gøre din stil mere personlig, og bruge den aktivt til at vise hvem du er”

Min tilgang til denne stil er selvfølgelig med hjemmesyet tøj. Jeg bruger masser af farver, smukke snit og sjove detaljer. For mig er det vigtigt at jeg ikke ligner en der leger gamle dage. Jeg bruger de detaljer jeg er vild med fra forskellige årtier og mixe dem på ny. Jeg lave min egen fortolkning af dem, så de får et mere nutidigt og moderne udtryk.

Jeg vil ikke ligne en der er taget ud af et katalog fra 40érne.  Jeg elsker at lave mad, bage og sylte men jeg er så langt fra 50érne husmor man kan komme. Jeg er vild med 30érnes glamour, men der er ikke meget i min hverdag der er glamourøst, andet end mine farverige outfits. Jeg pynter mig hver dag. Som oftest går jeg i høje hæle og ”upraktisk” tøj, men der gør mig ikke til det svage køn, tvært i mod. Jeg tror på min egen styrke, mit tøj er med til at giver mig mod og den styrke der skal til for at jeg tør vise hvem jeg. Det er ikke en udklædning eller facade, lige det modsatte, du får hvad du ser. En farverig, sammensat, sjov, følsom og skør kvinde som hader at blive sat i bås.

For dig er vintagemode måske noget helt andet. Måske dyrker du et årti til perfektion, Det kan også være at en perfekt langt rød løbestift, er dit daglige vintagefix. En mulighed kunne også være, at du kun leger med stilen når du skal til fest, eller bruger små elementer fra 20érne eller 30érnes mode sammen med et casual outfit fra H&M.

Uanset hvad så kan vintage noget helt særligt – det kan give dig en frihed til selv at definere hvordan du vil se ud, hvordan du vil skabe din stil og ikke lade dig diktere af nogen eller noget.

Jeg elsker at moden fra svunden tider er så gennemført, at kvinderne virkelig gjorde sig umage, selvom der var krig eller få penge. Jeg elsker de moderne tider, med alle de muligheder, bekvemmeligheder og rettigheder der er. For det giver mig mulighed for at definere mit eget liv som det passer mig.

På billedet ser du mig i et outfit der definere mig meget godt. Det er en god blanding af vintage, nyt , gammelt, designervarer, hjemmesyet og hjemmelavet.

IMG_9988-2.jpg

JEG KAN FÅ TING TIL AT GRO!

Dem der kender mig, ved at det med jord under neglene ikke sådan umildbart taler til mig!

De vil nok mere beskrive mig, som typen der sidder og nyder en kold drink på terrassen med røde negle og en stor solhat. Det vil jeg på ingen måde benægte er en beskæftigelse, jeg sætter stor pris på.

Men I år fik jeg en lyst til at lave en lille køkkenhave med Molly. Ikke at Christian ikke måtte være med, men han er mere den der bygger ting og slæber al jorden, hvilke jo er en stor del af det. Molly og jeg tog os af at vælge frø og planter. Vi forspirerde, passede og plejede de små frø og plantede dem ud da det var tid. Jeg må indrømme, at det faktisk var lidt hyggeligt!

Jeg må også indrømme at jeg er helt hooked, I en sådan grad at min mand har spurgt om jeg er syg. Jeg har sku grønne finger, hvem havde troede det - INGEN jeg kender:)

Men det at pleje sine grønsager og se Mollys begejstring når de bliver til noget er meget tilfredsstillende og super hyggeligt!

IMG_9807-2.jpg
IMG_9463-2.jpg
IMG_9472-2.jpg
IMG_9812-2.jpg
IMG_9832.JPG
IMG_9814-2.jpg
IMG_9825-2.jpg
IMG_9803-2.jpg
IMG_9809-2.jpg
IMG_9806-2.jpg
IMG_9802-2.jpg

SOL, SOMMER OG KOLDE DRINKS!

Sommeren er landet og jeg elsker det!

Hold nu op en sommer vi har! det er jo helt vildt - på fredag går jeg officielt på sommerferie og jeg glæder mig.

For mig betyder sommer bl.a. kolde drinks som skal nydes på terrassen sammen med gode venner.

Jeg elsker en god drinks – en favorit er gin og tonic som smager dejligt og er nem at lave. Men af og til skal den have et lille nyk op. Hvis jeg skal have en drink, skal den være frisk, ikke for sød men gerne lidt frugtig. Min ynglings drink denne sommer må blive denne passions Mojito.

IMG_9391.JPG
IMG_9387.JPG

Til 4 cocktails skal du bruge

 • frugten fra 8 passionsfrugter
 • En god håndfuld mynteblade
 • 6 spiseskeer rørsukker
 • 14 cl lys rom
 • Limesaft fra 3 limefrugter ca. 2 spsk.
 • En sjat danskvand
 • Isterninger

Mos mynteblade, limesaft og sukker med en morter, tilsæt rom, kødet fra passionsfrugten, danskvand og isterninger.

Nydes kold i solen:)


IMG_9407.JPG

EN HELT SÆRLIG KJOLE

Tøj med detaljer er noget af det bedste jeg ved. Det gælder sådan set alle slags detaljer fra blonder, læg, rynk, knapper og fjer, jeg kunne blive ved. Men jeg har en detalje jeg elsker over alt andet og det er broderi.

Jeg synes broderi kan noget, og jeg elsker selv at brodere og give mit tøj det meget personlige præg som broderi kan.

Sidste år broderede jeg en bort af Veapaer på et stykke lysegul hør og nu har jeg langt om længe fået syet kjolen, som broderiet var tænkt til.

Jeg er blevet temmelig forelsket i denne kjole, for jeg synes at den er blevet SÅ fin!

Hvis du vil lave dit eget Vespa broderi så har jeg lavet en lille guide med skabelon og videoer i bunden af dette indlæg

IMG_9687-2.jpg
IMG_9718.JPG
IMG_9708.JPG
IMG_9731.JPG
IMG_9704.JPG
IMG_9700.JPG
IMG_9745.JPG
IMG_9727.JPG

Jeg har lavet en skabelon du kan downloade her jeg har også lavet tre videoer hvor du kan se de forskellige sting jeg har brugt til at lave mine Vespaer

Ha en dejlig dag

Nanna

LIDT NYT I GARDEROBEN

Jeg har syet mi gen ny kjole. Ikke fordi det var arbejde, ej heller fordi det var noget jeg skulle bruge til at leve en sy-video. Det var simpelthen bare for sjov, intet andet og det var en skøn følelse bare at sy uden at det skulle bruges til noget specielt.

Men jeg blev så glad for resultatet at jeg alligevel fik taget lidt billeder, så lidt arbejde blev det til alligevel. Men det er ok for det var sjovt:)

IMG_9848-2.jpg
IMG_9858-2.jpg
IMG_9877-2.jpg
IMG_9873-2.jpg
IMG_9869-2.jpg
IMG_9870-2.jpg
IMG_9865-2.jpg

OPRYDNINGSMARKED

Af og til må man ryde ud!

Det er simpelthen en nødvendighed ellers så er der ikke plads til at vokse og have store tanker. Lyder dethøjtflyvende? Måske med det er det nu ikke. Jeg har bare for mange ting hvilke betyder at jeg ikke har plads til at udvikle nye mønstre for jeg har simpelthen ikke flere hulrum jeg kan putte nye mønstre ind i!

Så på Søndag pg mandag holder jeg og Maria et oprydningsudsalg med en masse stof, sytilbehør, prøvemodeller, bøger og meget mere. kom forbi. vi har gode priser:)

oprydnings-marked.png
 

NYT MØNSTER

Lidt nyt skal i have på en skøn sommerdag. Jeg har lavet et nyt mønster og det er nu klar til at blive syet af en masse af jer fantastiske kvinder. Jeg håber at i vil tage godt imod No. 13 Paris.

SHOP NEW PATTERN

_DSC6547©kpc.jpg

SY KANTEBÅND - DEN HURTIGE OG NEMME MÅDE

Jeg er vild med at sætte kantebånd på mit tøj. Jeg synes at det er en maget lækker måde at lave en afslutning på. Men af og til synes jeg at kantebåndet bliver lidt tykt og derfor har jeg lavet denne teknik som jeg bruger af og til i stedet for den klassiske kantebånds teknik.

 • Placer skråbåndet på halsåbningen/ærmegabet ret mod ret
 • Fold 1 cm af skråbåndet ind og sæt det fast med en nål
IMG_9496.jpg
 • Placer skråbåndet hele vejen rundt i åbningen, du skal holde det lidt til.
 • Sy skråbåndet fast med 1 cm. Det skal overlappe ved foldet med ca. 2 cm
IMG_9498.jpg
 • Stryg skråbåndet rundt om kanten men lad den overlocket kant ligge fladt på vrangsiden.
 • Fra retsiden stikker på selve skråbåndet 0,2 cm inden.
IMG_9503.jpg
IMG_9505.jpg
IMG_9506.jpg

No. 12 AALBORG NU SOM PRINTET MØNSTER

Så skete det No. 12 Aalborg kommer nu som Printet mønster. Det er nu muligt at forudbestille det så bliver det sendt så snart det kommer ind ad døren. Jeg forventer at de er klar til at sende på mandag.

Mønsteret koster 150 kr. men hvis du bestiller inden mandag d. 9. april giver jeg 20%

Hvis du købt mønsteret som PDF og ønsker det som printet, skal du skrive til mig på denne mail så kan vi lave en modregning.

_DSC6506©kpc.jpg

NYE WEEKEND WORKSHOP I SYNING OF TILRETNING

Vil du lære at lave tøj der passer til din krop, og forstå hvorfor du kan have svært ved at finde tøj i butikkerne der passer.

På en weekend workshop hos mig tager vi hånd om din krop som den er. Du syr tøj som er smukt til dig, og du lære om hvad du skal gå efter og hvordan du tilretter til din figur.

Måske du vil sy en flaterende kjole eller de der bukser som kan være så umulige at finde i butikkerne

Hvis du skal med så har jeg også denne sæson workshops i tilretning og syning.

Marts: 17-18 1 plads tilbage
Maj: 5-6
Juni: 2-3
August: 4-5

Ha en dejlig aften

Nanna

læber copy.jpg

 

 

 

IMG_9888.JPG
IMG_9934.JPG
2.jpg

VIND TO BIOGRAFBILLETTER TIL EN KLASSISK HOLLYWOOD FILM

Elsker du, som jeg gamle film, med smukke kostumer, Skuespillere der spontant springer ud i sang og dans og en altid happy ending, så skal du se med her.

funnyface_fb.jpg

Vintage social er Danmarks nye samlingssted for os der elsker vintage, glamour og gode oplevelser som emmer af dette.

Kvinden bag, er den altid skønne Pia Storm. Et af de tiltag hun har taget er at få sat en af de mange fantastiske gamle klassiske Hollywood film op i biografen vester vov vov.

Filmen jeg skal ind og se den 14. marts er Funny face, en film med nogle smukke kostumer, skøn sang og dans fra Audrey Hepburn og Fred Astairs. En rigtig feel Good film. Skal du med?

Deltag i konkurencen og vind 2 billetter

Du har nu mulighed for at vinde 2 billetter til forestillingen den 14. marts kl. 21 alt du skal gøre er at skrive en kommentar i opslaget på min facebookside og tagge den du vil invitere med ind og se denne skønne film.

Jeg finder vinderen tirsdag den 27. februar og vinderen får besked via Facebook.

 

JANUAR UPDATE

Så rammer vi den sidste dag i januar og derfor vil jeg give jer en lille update på min lille garderobe udfordring og hvad der er kommet til i denne måned.  Først vil jeg sige at jeg er faldet i, jeg har købt noget tøj. Egentlig tænkte jeg slet ikke over det. Først da jeg kom hjem og havde klippet mærkerne af gik det op for mig. Ups! De vaner kan være svære at bryde. Men ud over det har jeg fået syet to nye ting og det er jeg ganske tilfreds med. For januar har været en travl måned.

Her kan du se mine kreationer for januar.

jeg vil også lige slå et slag for min nye app som du kan hente i App store. nu også på dansk

ELSKER DU DIN KROP?

Jeg har altid haft følelsen af ikke helt at passe ind i moden. Hvorfor så det? jo jeg har altid været rund, haft korte ben, stor numse og lår i forhold til min overkrop. Sådan en krop bliver der ikke lavet tøj til. Jeg er en klassisk str. 44/42 altså 44 for neden og 42 op om. Med den sammen sætning i kropsmål og længder har det altid været svært at finde kjoler og ikke mindst bukser.

Det at gå ud og shoppe har altid været et Quick fix for mig, noget der fik mig til at føle mig lækker i nuet, men aldrig rigtig når jeg stod foran mit klædeskab og spejl. Ofte begyndte jeg at råbe af det, fordi jeg ikke havde noget at tage på, eller noget jeg følte mig godt tilpas i, kender du det?

Min tanke var, at hvis jeg tabte mig 5 eller 10 kg. så ville det hele ændre sig. Men nej, for jeg har en krop der bare ikke passer ind i det billede som moden er lavet til. Jeg var træt af at gå og slå mig selv i hovedet med, at jeg bare lige skal, og når jeg bare lige har. Det gider jeg ikke! jeg har ret til at have tøj der passer og klæder min krop og hylde den som den nu ser ud. Lækkert og velsiddende tøj er ikke kun for de høje, de tynde eller dem med de rette proportioner. Det er for alle.

fc94b400-3c00-4ae2-ac4b-2a3539a8ab5a.jpg

Jeg har i dag fået opbygget mig en garderobe med hjemmesyet tøj som passer mig, som gør at jeg altid føler mig lækker. Det der med at råbe af mit klædeskab har jeg lagt bag mig. I stedet lægger jeg en masse tid og kærlighed i det tøj jeg syr. Det bliver ikke til voldsomme mængder på et år, men det der bliver lavet fungere og holder. Hvert år har jeg et mål om hvad jeg vil sy, meget sjældent når jeg det hele men det er sjovt at planlægge. Her kan du se målet for 2017


Skal du være med på en sådan udfordring for 2018? Jeg har i år lavet nogle regler for hvordan jeg må tilføre tøj til min garderobe. Jeg har også lavet en side som jeg lægger alt op på. Jeg har ærfaret at hvis jeg skal skrive blogpost om alt så får jeg ikke lagt billeder op så derfor vil jeg hver måned samle alt jeg laver og lægge det ind på denne side, så kan du følge med der hvis du vil.

Hvis du vil kick starte din syning med et workshop i tilretning og syning, kan du se min kursus kalender her.

TURBAN STYLE

I denne uge har jeg på min instagram profil vist en video af hvordan jeg binder min turban. Det skulle vise sig at det var der rigtig mange der gerne vil se. Men videoen på instagram var bare en lille kort en. Jeg har lavet en rigtig video af hvordan du binder to forskellige turbans. Du kan se filmen her. Håber at se en masse skønne damer med turbans fremover;)

Ha en skøn dag 

kærligst Nanna

JEG HAR SPÆNDENDE NYT

Meget længe har min mand gået og arbejdet på en APP og nu er første version klar. Lige nu er den kun på engelsk men inden længe kan du vælge sprog og så kommer den også på dansk.

Drømmen med denne app er at få samlet alt omkring mine syvejledninger, blog og instagram i et. På den måde har du altid både syvejledninger, syvideoer og inspiration samlet.

Vi er der dog ikke helt endnu, Men første version er nu klar til at blive hentet i app store. Jeg vil blive så glad for alle de input jeg kan få. Ved ikke om alt er teknisk muligt men jeg vil samle de bedste og bringe dem videre til udvikleren a.k.a. Min mand

Den ligger klar i app store under navnet howtodofashion

IMG_0134.jpg
IMG_0136.jpg
IMG_0135.jpg

MIN EKSTRAORDINÆRE FRAKKE

For snart længe siden lavede jeg en helt særlig vinterfrakke. Den er særlig fordi jeg har brugt hundredvis af timer på den, og når jeg siger hundredvis, så tro mig. Sidste år besluttede jeg mig for at give noget af mit hjemmesyet tøj nogle detaljer, som var helt særlige. Det kunne være broderi, hjemmelavede knapper eller hjemmeformede silkeblomster. Det vigtigste var at det var noget extraordinært, noget som jeg virkelig lagde mig i selen for at lave.

Denne frakke er blevet noget helt særligt. Jeg tror ikke jeg overdriver hvis jeg siger at jeg har brugt 150 timer alt i alt. Jeg ved godt at det er mange timer for et enkelt stykke tøj. Men for mig er det den ypperste forkælelse, at kunne iføre mig et så gennemført stykke tøj. Jeg elsker at udfordre mig selv inden for mit fag, og hele tiden rykke grænsen for hvad et gennemarbejdet stykke tøj kan være. Jeg må indrømme at denne frakke er det stykke tøj jeg har brugt længst til på nogen sinde. Grunden til at det har taget så mange timer er selve broderiet på kraven og knapperne. På kraven har jeg lavet en kant fyldt med franske knuder i rød knaphuls silke og knapperne er lavet fra bunden. Det er en stofbetrukket gardinring også fyldt med franske knuder. Selve frakken er i en isblå cashmere blanding underslået men Thinsulate og foret med en rød GUCCI foer. Jeg har virkelig givet den gas.

Kunne du tænke dig at lære at brodere franske knuder og blive introduseret til broderiets forunderlige verden på en aften? hvis så skriv din mail i boxen under.

IMG_2080.JPG
IMG_2088.JPG
IMG_2094.JPG
IMG_2098.JPG
IMG_2120.JPG
IMG_2133.JPG
IMG_2126.JPG