A JACKET MADE WITH LOVE

About three month ago, I was asked if I would be godmother for my nephew. I was so honored to be asked. For the day, I made a very special suit that matched so well to the baptizing dress, which I also did made.

In this post I will show you the jacket. It´s made from the sewing pattern No. 10 Stockholm. I have added a peplum with a lot of pleats. I love it

For godt og vel tre måned siden blev jeg spurgt om jeg ville være gudmor til min lille nevø. Jeg blev utrolig beæret over at jeg blev spurgt. Til selve dagen lavede jeg et helt specielt sæt som passede smukt med dåbskjolen, som jeg også syede.

I denne omgang får i ikke det fulde sæt at se men jeg vil her vise jer jakken, som er en No. 10 Stockholm jakke jeg har pimpet med et lægget skød.

2.JPG

DIY ON HOW TO MAKE INTERFACING FOR A HEMLINE IN YOUR LINED JACKET

Did you know that you can make your own interfacing when you hem a jacket or a coat? You can! I always do this when I hem jackets or coats that are lined. I learned the technique many years ago and I will now share it with you.

Vidste du at du kan lave din egen dobbelt klæbende vlieseline! Det kan du og det vil jeg vise dig her. Denne teknik bruger jeg altid i jakke og frakker som er foret. Det er en teknik jeg lærte for mange år siden men nu vil jeg dele den mad dig.

Use a lightweight interfacing, which will works best.

Start by cutting long pieces with the same width as your hemline. A hemline on a jacket or coat ar often between 4 or 5 cm

1. Therefore, cut many long pieces of interfacing with a width of 4 cm. Make a lot so you can make a small stash for later use.

2. Place two pieces with right sides together, The glue side has to turn out.

3. Sew on your sewing machine with long and loose stitches the two pieces together

Jeg synes at en tynd vlieseline fungere bedst men ellers er der ingen krav til typen.

Start med at klippe lange baner der har samme bredde som din oplægning. En oplægning på en jakke med for er ofte på 4 til 5 cm

1.  Klip derfor lange baner af vlieselinen i en bredde på 4 cm. Du kan med fordel klippe mange så kan du lave et lille lager.

2. Placer nu to lange baner oven på hinanden med limsiden ud af.

3. Sy på symaskine de to strimler sammen i midten på langs, med store sting og en løs trådspænding.

Nu sidder de to stykker vlieseline sammen.

Now the two pieces is one.

4. Place the interfacing onto the hem.

5-6. Spread the interfacing and press between the layers, press the interfacing onto the fabric.

4. Placer nu vlieselinebåndet på jakken der hvor du ønsker at lægge den op

5-6. Løft vlieselinen så du stryger mellem lagende der hvor der ikke er lim og stryg det fast.

7. Fold i din oplægningslinje og pres oplægningen på plads.

8. Nu er oplægningen lavet og du har stadig sømrum du kan bruge til at sy for i.

7. Fold your hemline and press again.

8. Now you have made the hem and you still have seam allowance to work with so you can sew the lining into the jacket.

LAST WORKSHOPS THIS SEASON WITH 10 % OFF

Nu kommer solen, jeg tror på det, jeg håber og krydser finder for at det snart bliver rigtig forår, ikke bare i kalenderen men også i vejret.

Selv er jeg godt i gang med at lave nye ting til min garderobe du kan se hvad jeg har lavet ind til videre her, hvis du tænker at du også vil i gang og måske har brug for et lille men kærligt spark så synes jeg du skal se hvad How to do fashions workshops og kurser kan. De kurser der er på denne side af sommeren er flg.

Aftenhold onsdag uge 18-20-22-24 - underviser Mini Tornberg - 4 gange pris 1040 dkk

6-7 maj weekend workshop - Underviser Mini Tornberg - pris 2200 dkk

10-11 juni weekend workshop - underviser Nanna Martinussen – 2200 dkk

 

Sommersyning aftenhold á 3 gange

Sommer 2 -  uge 27-29-31 Tirs - underviser Nanna Martinussen- pris 800 dkk

Sommer 3 - uge 25-27-29 Ons - underviser Nanna Martinussen - pris 800 dkk

 

Brug koden sommer og få 10 % når du tilmelder dig

 

Its spring, almost! And I have a few workshops back this season

YOU ARE INVITED!

Jeg håber meget at se dig til åbent hus på lørdag i vanløse. en dag med inspiration, gode tilbus og masser af skønne mennesker! du er hermed inviteret!

MY FAVURITE COLOR

It has been said that everyone has a color. A color that always make you feel good when you wear it. For me it is green. Green works with my slightly pale-red skin and it makes my eyes stand out. I was once told that your prime color is the color your iris have closest to your pupil. I do not know if it is true, but now as I look closely to my eyes I can see it is true in my case. But is it true for you? I am very curious to hear from you.

This means that I have many green tones in my wardrobe and in my fabric stack. Here is one more green color splash, my new green shoes.

The blouse is made from No. 00 Danmark and the skirt is made from the sewing pattern No. 5 Århus

 

 

Alle har en farve de altid bliver draget af, en farve som gør én tryk fordi man ved at den fungerer.  For mig er det grøn. Grøn passer godt til min lidt rødlige hud og, den får mine øjne til at stå mere frem. Man siger at alle har en farve og at man kan fine den ved at se på ens øjne. Farven der ligger i iris tættest på ens pupil skulle være ens primær farve. Jeg ved ikke om det passer, selv har jeg prøvet mig frem. Men når nu jeg ser efter så passer det meget godt. Jeg har grøn/blå øjne og på mine øjne er det der ligger tættest på min pupil røn så på mig kan den teori godt bruges. Passer den på dig? jeg er lidt nysgerrig på at høre om det bare er mig der er heldig.

Men det betyder at mit stoflager og garderobe har rigtig mange grønne toner. Her er endnu et stykke grønt tøj og så er der også sneget sig et par grønne sko ind.

Blusen er mit gratismønster No. 00 Danmark og nederdelen har jeg lavet ud fra No. 5 Århus mønsteret

5.JPG
6.JPG

SEWING GOALS THE FIRST MAKES

In the end of January, I made this blog post about my sewing plans for this year. I want to sew many beautiful and well fitted pieces of clothes.

I have not wrote so much about it but now I will give you an update.

I slutningen af januar skrev jeg et post omkring mine planer for dette års syprojekter. Jeg har mange planer for en masse smukt og velsiddende tøj. Jeg har ikke fået skrevet så meget om det endnu, men jeg er i fuld gang og jag har allerede fået lavet flere ting på min liste.

I får her en update.

 • 12 dresses
  • One is almost done and I have cut one out
 • A new suit with a jacket and skirt.
  • This one I am done with, I will show it soon I am so proud of it
 • A pair of perfect fitted 60s inspired slacks I can use with flat shoes.
  • I have made them! But this kind of trousers does not work for my body. My legs looks so short. I just have to accept that my body don't work with slacks.
 • A knitted sweater for myself, I'm afraid to knit something over size 5 years.
 • A spring/summer coat
  • It is done, I am done with and I love it so much and I am wery concedering to make it into a sewing pattern. you can see a sneak peek here.
 • A new Winter coat
 • 5 new tops.
  • Only one more to go
 • 12 kjoler.
  • En er næsten færdig og en er klippet
 • Et nyt suit med jakke og nederdel.
  • Det er færdigt og meget smukt jeg skal nok vise det snart
 • Et par perfekte 60ér inspireret slacks jeg kan bruge til flade sko.
  • Disse bukser findes ikke til min krop. Det må jeg bare erkende. Jeg har lavet et par, de sidder godt men jeg får så korte ben. Jeg må bare acceptere at den form for buks ikke passer til min krop. Punktum.
 • En strikket bluse til mig selv, jeg er bange for at strikke noget over str. 5 år på mindre end pinde 5:)
 • En sommer frakke.
  • Den er færdig og jeg er så vild med den at jeg overvejer at lave den om til en mønster. Du kan se et smugkik her
 • En ny vinterfrakke
 • 5 nye overdele.
  • Jeg har faktisk lavet 4 af de 5 så her er jeg meget godt med:)

Jeg har lavet en side hvor jeg vil lægge alt jeg får lavet op, så kan du følge med der.

I have made a page where I want to put everything on I make this year

TURN VINTAGE INTO A MORE CASUAL STYLE!

De første solstråler har ramt Danmark, man kan mærke på vinden og lugten i luften at foråret står lige for døren. For mig er denne tid en af de mest magiske tider på året. Alt pibler frem, alt fra knopperne på kastanje træerne til folk som kommer ud af deres vinterhi. Det betyder også at man ser mere farve i gadebilledet. Der er noget med foråret og menneskers mod. Det er som om alle de mørke måneder har fået os til at hige efter farve og ikke mindst lys og det gør at de helt mørke farver må vige for de lidt mere vovede af slagsen, jeg er vild med det!

Min garderobe er som ofte meget farveri, da farver gør mig i godt humør på både lyse og mørke dage. Jeg mixer gerne farver på kryds og tværs eller iføre mig et helt monokromt outfit. Men for mange er det lige voldsomt nok. Derfor er det godt at man kan bruge enkelte elementer og sammensætte det på sin helt egen måde.

Denne jakke syede jeg til mit foto shoot af Stockholm jakken som et helt sæt sammen med Malmø nederdelen. Da Maria så den for første gang tog hun den på, og den har hængt på hende siden. Selvom den er lavet til mit vintageinspireret univers så kan den sagtens mixes med en mere afslappet og rå garderobe som Marias.

Det som er så sjovt med Maria og jeg er at vores stil er så forskellig, Maria er afslappet og noget af det vigtigste for hende er at hendes tøj er behageligt at have på. Selv er jeg pyntet hver dag og det er vigtig for mig at jeg føler mig elegant og feminin. Men denne forskellige stil gør ikke at vi ikke kan bruge noget af det samme tøj, vi styler det bare helt forskelligt og bruger det til forskellige lejligheder.

Mit råd til dig er at du skal leget med din stil og med elementer du ikke bruger normalt. Prøv at vælge farver du ikke normalt køber eller sammensæt en bluse eller jakke der normalt ikke er din stil med noget af dit mest skattede tøj.

Here in Denmark the spring is in the air. You can feel it on your skin and the smell in the air. I think this is the most magical time of the year. The trees are almost blooming and people are breaking out of the winter hibernation, which also means that you now see more colors in the streets. There is something about spring and peoples courage when it comes to colors. The many dark months have made us longing for light and bright colors, and I love it!

My wardrobe is full of colors, for me the colors makes me in a good mood on both bright and dark days. I love to mix colors in many ways or go with a more monochrome outfit. That works for me but for others it is a bit too much. That is why it is so great that you can use elements from one wardrobe and mix it in your way to create your own style.

This jacket I made for the photo shoot of No.10 Stockholm. When Maria sew the jacket she tried it on and she has been used it ever since. This jacket I made for my vintage inspired world. However, you can use it in many ways and mix it as Maria does here, with a more casual style.

The fun thing about Maria and I is that our style is so different. Maria likes a more casual look and for her, one of the most important things is that her clothes are comfortable to wear. I am in the other end of the scale. I dress up every day and it is very important for me to feel elegant and feminine. The difference in our style does not mean that we don't like some of the same thing, we just style it different ways and use it for different occasions.

My advice for you is to be playful with your style and use elements you not typically use. Try to usecolors in a different way. Or mix a blouse or jacket you not normal use with some of your most precious pieces of clothes.

CREATIVE WORKSPACE

Creative workspace

Jeg har store planer for 2017, jeg skal ud i verden på mere end én måde. Det er året jeg vil indtage verden med mine mønstre, året hvor rammerne omkring min virksomhed skal falde helt på plads, og året er startet godt!  I januar flyttede jeg ind i mine nye lokaler i Vanløse og med det har jeg fået en ”kollega” Maria fra MariaDenmark.dk.

Den 8. april slår vi dørene op for det som vi har valgt at kalde ”kreative workspace”. Creative workspace skal være Københavns nye kreative tilflugtssted, for alle jer som elsker at sy og skabe jeres egen garderobe, for jer som vil inspireres til at gøre det og for jer som ønsker at springe ud i det.

Vi holder åbent hus den 8. april fra kl. 10-15 i vores lokaler på skjulhøj alle 32, baggården 2720 Vanløse. Og du er inviteret.

Her kan du se programmet for dagen, og på creativeworkspace.dk kan du se alle kommende arrangementer og tilmelde dig.

invitation.png

Jeg glæder mig til at vise det hele frem.

 

English summery: Together with Maia from MariaDenmark.com I have made “creative workspace”. A place for all who love to sew, want to sew or want to be inspired to start sewing. We have a reception the 8. of April on our new location

VIND TO BILLETTER TIL VINTAGEMESSEN PÅ SØNDAG

På søndag skal jeg på vintagemesse og jeg har fået to billetter som en af jer kan vinde. For at være med skal du like billedet og skrive en kommentar med hvilke person du vil invitere med hvis du bliver den heldige. Dig som vinder får også et valgfri snitmønstre som fu kan hente på dagen på min stand. 

IMG_2910.JPG

MY WAY TO WARE VINTAGE FOR A BUSINESS MEETING

For mig er det at pynte mig til hverdag noget helt naturligt. Nogle dage gør jeg det med blomster i håret og store knitrende bomulds skørter. Andre gange med en stram nederdel og en let silkeskjorte og en tredje dag kunne man møde mig i lange bukser med matchende jakke. En ting er sikkert mit tøj er oftest i farver.

"....så tropper jeg ikke på i en storblomstret kjole....."

Jeg klæder mig på for at tilfredsstille mig selv, ikke andre hverken hvis jeg skal til møde eller på legepladsen. Når jeg har noget tøj på jeg føler mig godt tilpas i så har jeg det, også bedre med mig selv. Men jeg afstemmer selvfølgeligt mit tøj efter hvad jeg skal. Skal jeg på legepladsen med min datter, tager jeg ikke en stram nederdel på, det er så svært at klatre i! og Skal jeg til et møde med en masse sortklædte mænd, så tropper jeg ikke på i en storblomstret kjole, men har i stedet enten et sæt på med bukser eller nederdel. Men en ting er sikkert, jeg har aldrig noget på der ikke er tro mod mig selv, for så ville jeg føle mig dårligt tilpas og ville ikke kunne hverken præstere eller slappe af.

Her er en version på hvordan jeg kunne se ud hvis jeg skulle til et møde. Jeg har her Stockholm Jakken på med et par Vanløse bukser som jeg har lavet extra høj talje på. Den mønsterdel får du her. 

English version: For me it feels natural to dress up every day. Some days I put flowers in my hair and ware crispy cotton dresses. Other days I put on a pencil skirt and a light silk shirt and other days you will see me in a pair of trousers with a matching jacket. One thing is almost certain I always wear colors.

"....you will not see me in a pencil skirt; it is too tight for running around in!"

I dress up for my own satisfaction, It is all for me, no matter if I am going to a business meeting or to the playground. When I wear something I feel good about wearing, I feel better about myself. Of course, I find a balance between what I am doing and what I am wearing. If I am going to the playground, with my daughter, you will not see me in a pencil skirt; it is too tight for running around in! Am I going to a meeting with a lot of gentleman in suits you will not see me in a dress with a large colorful flower print on. Instead, I will wear a suit with either trousers or a skirt. However, one thing is for sure I will never wear something that is not true to myself. Because then I will feel uncomfortable and I will not be able to be confident and relaxed.

Here you see my version of a suit I would wear to a business meeting. This is the Stockholm jacket and the Vanløse trousers. For the trousers, I have made an extra high waist and that pattern piece you can get here.

4.JPG
6.JPG

A CASUAL VINTAGE INSPIRED LOOK

In my closet I do not have much ” comfortable” clothes. You know the kind of clothes in the sweat - and t-shirt category. For that, there is only one reason; I don´t think it is very flattering and it is often made in some very boring fabric.

This is one reason to sew it yourself. Some weeks ago, I made this Annika dress from MariaDenmark, into a blouse I really like it; I feel comfortable and well-dressed at the same time.

 

In this post, I will show you how to make the dress into a blouse/ sweat-shirt.

Jeg er en af de der piger der har meget lidt af det tøj i garderoben som rigtig mage ville kategorisere som behageligt. Jeg har ikke rigtig jogging bukser, ej heller mange T-shirts og næsten ingen sweat-shirts. Den primære årsag til det er at jeg synes at der findes mere kedeligt end pænt i denne kategori.

Men så er det jo godt at man kan sy selv og selv finde det stof man synes om. For ikke så lang tid siden syede jeg MariaDenmarks Annika kjole som bluse. Den er jeg virkelig glad for, jeg føler mig både godt tilpas og meget afslappet i den.

Her vil jeg vise hvordan man laver Marias Annika kjole om til en sweatshirt.

1.       work with front and back pieces

a. Shorten the dress. I have chosen the length to be 4 cm over the hip line. Therefor I cut 2 cm above the hip notches. Then the hem of 2 cm is included.

b. Make a smaller hip. To give a more sweatshirt look I have decreased the hip width. Remove 1,5 cm from the hip on both front and back. And end in 0 in the waistline.

Now you are ready to sew your sweatshirt in your favorite fabric. Just follow the sewing instructions that follows with the pattern.

1.       Du skal arbejde med for - og bagstykket

a. Forkort kjolen. Jeg har valgt at længden skal være 4 cm kortere end hoften, derfor klipper jeg mønsterdelen 2 cm  over hofte hakket, for så er oplægningen på 2 cm indregnet.

b. Gør blusen smallere over hoften. For at give den et mere sweatshirt look gør jeg den smallere over hoften. Jeg tager 1,5 cm af i begge sider men ender i ingenting i taljen.

Så er du klar til at sy, du kan bruge syvejledningen der følger med til mønsteret

The fabric I have used is from MeterMeter.dk one of my favorite fabric stores here in Denmark

 

 

Stoffet jeg har brugt er fra Metermeter.dk en af mine absolutte ynglings stofbutikker i Danmark. Og her et lille fif, hvis du er medlem af sysiden så får du en klækkelig rabat hos blandt andet metermeter men også mange andre danske stof og symaskine- butikker. Tjek det lige ud det kan være det ikke kan betale sig, ikke at være medlem.

THE BEST VINTAGE BOOK!

I torsdag var jeg inviteret ud. Invitationen stod på kaffe og kage og en dejlig snak om hvorfor vintage er så skønt. Sceneriet for denne aften var the American pie Company, Det var mit første besøg men bestemt ikke mit sidste. Værten for aftenen var den altid smukke Pia storm som jeg nu efterhånden har kendt i 3 år.

"Pia er kvinden som gjorde, at jeg i sin tid turde at springe ud!"

Mange ved nok ikke at Pia er kvinden som gjorde, at jeg i sin tid turde at springe ud! Springe ud som hvad tænker du nok. Pia viste mig at det ikke er så farligt at være feminin, farvestrålende og at turde at udtrykke sig gennem sit tøj. Hende og jeg har en fælles passion for vintage og smukt tøj og siden da er det blevet til mange timer, hvor snakken er faldet over det emne. Dette emne var også dét hele aftenen handlede om. For Pia har nemlig skrevet en bog om vintage.

"Når jeg åbner bogen så er det som at svæve ind i en slikbutik, med masser af farver, inspiration, drømme og et hav af gode råd…..!

Men ikke bare en hvilken som helst bog, bogen er en indførelse til et lækkert stilunivers og en personlig fortælling om hvad vintage har gjort for Pia. Jeg slugte bogen på to aftner, jeg kunne ikke stoppe med at læse og se på alle de smukke billeder. Når jeg åbner boget så er det som at svæve ind i en slikbutik, med masser af farver, inspiration, drømme og et hav af gode råd til en som mig der dyrker vintage, men ikke mindst til dig som bare gerne vil have lidt af den glamour vintagestilen kan tilføre.

Bogen står nu blandt mine andre højt skattede bøger som altid bringer god inspiration til både arbejde og personlig stil. Hvis bogen også skal hjem i din samling så kan den forudbestilles her ellers så sælger Pia den også på Vintage messen den 26 marts. Hvor du sikkert kan lokke hende til at skrive en lille note I.

Måske du allerede har besluttet dig for at komme og besøge Vintage messen, Jeg kommer og ikke kun på besøg. Mere om det i næste uge hvor jeg også har en lille konkurrence.

English summary: Last week my dear friend invited me to her book launch in a cafe in Copenhagen called the American pie company. It was a lovely evening, with beautiful women, tasty cakes and the best and most personal book about vintage.

GREAT ACCESSORIES IS A MUST HAVE!

Good craftsmanship is fantastic. For me the craftsmanship is the foundation of a great wardrobe. That is why I almost sew all my clothes myself. I do it because I can make something that fits my body and personality and I can choose materials in great quality and fun colors.

I my world, a wardrobe is not complete without great accessories. Also here I like to celebrate my love for great craftsmanship and find accessories that is made with love and personality. I will share 3 of my must have accessories, brooches, bag and shooes. what are you must have accessories ?

Godt håndværk er intet mindre end fantastisk. For mig er det hele fundamentet af en fuldendt garderobe. Det er blandt andet derfor jeg syr det meste af mit tøj selv. På den måde kan jeg stå inde for det tøj jeg klæder mig i. Jeg ved at det sidder godt, er i en god kvalitet og at det passer til min personlighed.

I min verden handler en garderobe også om at have accessoires der passer ti hvem du er, og ligesom min garderobe så elsker jeg når også accessories hylder det gode og personlige håndværk. Her er mine tre must haves til garderoben, broche, taske og sko. Hvad er dine must haves?

The first is a broche like this one. It is handmade in Latvia by Malvine and I love all she makes with beads I am in love with. Go check out her web page

Det første er en broche som denne. De er håndlavet I Letland af Malvine og alt hun laver med perler er jeg VILD med. se alle de smukke ting hun laver her.

A new bag I love all the bags from the leather satchel company. I am crazy about the possibility that you can customize your bag it makes it more personal.

Jeg ønsker mig sådan en ny taske I en fin og sjov farve. Jeg elsker alle taskerne fra the leather satchel company. Det at man kan customize sin egen taske er jeg vild med, det gør at den ligesom bliver helt ens egen.

Do not forget about the shoes. I love the shoes from Miss L fire. They fit so well, and then they are available in so many colors. This I already have in green, but a pale pink for my collection are on my wish list.

Sko må vi ikke glemme. Jeg elsker skoene fra miss L fire. De er gode at have på og så findes de i så mange farver. Disse har jeg i grønne og de er vanvittige gode at have på. et par lyserøde til samlingen står også på ønskelisten

GET A FREE SEWING PATTERN!

The newsletter is done and I am so happy! I am very proud of what I have made and I think it is a great newsletter I have made for you. Full with many great tips and knowledge, all you need to get the most out of your new sewing pattern. Here you can see some pictures of the different styles I will help you to make out of the free pattern.

Så er det et nyhedsbrev der er helt klar. Jeg siger Juhuuu. Jeg er blevet meget stolt af det, jeg synes at det er blevet rigtig godt og jeg har spækket det med en masse viden til jer. Her er lidt billeder af de forskellige udviklinger som man for med i nyhedsbrevet.

Mønsteret til blusen får du dag 1 /you will get the pattern for this blouse on day 1

Mønsteret til blusen får du dag 1 /you will get the pattern for this blouse on day 1

på dag 3 vil du få vejledning til hvordan du laver denne bluse med et lille ærme / day 3 I have made a guide on how to make the blouse with a cute sleeve

på dag 3 vil du få vejledning til hvordan du laver denne bluse med et lille ærme / day 3 I have made a guide on how to make the blouse with a cute sleeve

på dag 4 vil jeg vise dig hvordan du laver denne glamurøse bluse/ Day 4 I will show you how to make a more glamorous version 

på dag 4 vil jeg vise dig hvordan du laver denne glamurøse bluse/ Day 4 I will show you how to make a more glamorous version 

V5-2.jpg

og to fine kjoler gemmer der sig også / I have also made two cute dresses

Sign up and let me guide you in to my world

tilmeld dig og lad mig føre dig ind i mit univers

NEWSLETTER UPDATE

The last two month I have been working on making the ultimate newsletter. It has been something I have been dreaming about for so long time. To make a great newsletter, takes some time. For the first two month of 2017, I have spent all my time on this newsletter.

"NO! Because if you want to make the ultimate newsletter it takes more than an email."

Maybe you think, “How can it take so much time, just write an email” NO! Because if you want to make the ultimate newsletter it takes more than an email.

New and free pattern

So, for you I have made a new pattern, and when you sign up for my newsletter you will get the pattern for FREE. There is more, I have also made four designs with guides so you can make them yourself.

It’s almost done but I still need to check the last few things. However, you can sign up now and I will sent you the free pattern when I release It. Just write your email in the block on your right side on this page.

De sidste snart to måneder, har jeg arbejdet intensivt på at lave verdens bedste nyhedsbrev til dig. Det har været noget jeg længe har drømt om, men det er et kæmpe arbejde så jeg har skulle sætte tid af til det. Så det er det de første to måneder af 2017 er blevet brugt på.

"NEJ for hvis man vil lave verdens bedste nyhedsbrev så kræver det lidt mere end en mail!"

Du tænker måske hvad kan tage så lang tid, du skal jo bare skrive en mail. NEJ for hvis man vil lave verdens bedste nyhedsbrev så kræver det lidt mere end en mail!

Nyt og gratis mønster

Så jeg har lavet et nyt mønster som du får helt gratis når du tilmelder dig mit nyhedsbrev. Ikke nok med det så får du 4 udviklinger på dette mønster så du kan lave mønsteret om til mange andre modeller. Jeg glæder mig så meget til at det er helt klar. Du kan allerede nu tilmelde dig mit nyhedsbrev så får du helt automatisk det nye mønster når det er klar. Det kan gøres i højre side

 

On the picture you can see the blouse you will get at the FREE pattern when signing up. The print on the blouse is made by Nanna Strandgaard

the skirt is No. 11 Malmø

på billedet kan du se blusen som er det gratis mønster. det er Nanna strandgaard der har lavet det smukke print.

nederdelen er No. 11 Malmø

SEWING GOALS 2017 FIRST MAKES

Så er jeg i gang, jeg har fået planlagt de to første modeller jeg skal lave 2017. Det er to overdele den ene er en t-shirt som skal laves i en fantastisk ISOLI fra MeterMeter. Den anden er en meget fin bluse som er et mønster i godt kan glæde jer til. Det er en mønster der udkommer lige om lidt. Det er et PDF mønster og det vil komme til at koste GRATIS hvis du tilmelder dig mit nyhedsbrev. Jeg regner med at alt er klar i slutningen af februar. 

English version:

The first two makes of this year it two tops. I really need tops, the first one is a t-shirt I will make in this amazing ISOLI from MeterMeter. The other one is made from a pattern I will release in the end of this month. It will be available as PDF and you can get it for free if you sing up for my newsletter.

MAKE IT YOUR OWN STYLE

Af og til sker det at jeg syr i Jersey. Det er ikke tit, men når jeg gør bliver jeg altid overrasket over hvor hurtigt det går. En af grundene til at jeg ikke syr jersey er at jeg synes det er kedeligt jeg er simpelthen bare mest til faste varer. Men denne bluse har måske omvendt mig, bare lidt. Faktisk er mønsteret en kjole men jeg har forkortet den til en bluse. Jeg elsker at sy mønstre der ikke lige umildbart skriger til min stil. Det som er så fantastisk ved at sy sit eget tøj er at man i processen og stylingen overføre sin egen stil til tøjet. Selvom dette mønster fra Maria Denmark, ikke lige umildbart er min stil så gør valget af stoffet og min personlige styling det til mit helt eget.

Der er flere grunde til at jeg synes så godt om denne bluse

 1. Den er formet til kroppen, den har en søm MB hvilket gør at den lægger sig pænt ind til ryggen. Den sidder ikke og laver de det grimme folder på ryggen når man har former.
 2. Halsen så nem at sy, ingen rib eller kantning, bare en fold
 3. Halsen er meget feminin og igen meget nem at sy
 4. Jeg har både syet den i en Isoli og i denne jacquard vævet jersey med leo pletter. Begge får et afslappet men stadig chikt look.

Mønsteret er et helt nyt mønster fra Maria Denmark

I do not sew in jersey very often. When I do, it always surprise me how quick it is to sew in. One of the reasons I do not sew a lot of jersey is simply because I think it is boring and I just love woven fabric SO much. However, this blouse has maybe converted me, just a bit. Actually, it is a dress I just decreased it so it works as a blouse. I love to sew from a pattern designer that is not a 100 % style match, because somehow you always get your own style into the clothes you make. Although this pattern from MariaDenmark is not an obvious style match the fabric choice, and styling makes it just my style

There are many reasons why I like this pattern:

 1. It has a shaped CB seam that makes it hug the body so it does not make those hideous folds on the back I often get because I am a curvy lady.
 2. The neckline is so easy to sew, no rib no nothing just a fold.
 3. Again, the neckline, it is feminine, very easy to sew and looks great.
 4. I have made it in both an Isoli and this jacquard jersey. Both works very well for get a casual but still chick look

The pattern is made by Maria Denmark

DSC_8991.JPG
DSC_8977.JPG

SPRING WORKSHOPS

Januar er slut, juhuu. Nu er det februar, en dejlig kort måned og når den er slut så kommer foråret, det siger kalenderen i hvert fald. Forår er dejlig og i dette forår har jeg lidt forskellige workshops smat aftenhold måske skal du med.

Den 25-26 februar har jeg næste workshop. Her kan du lave en grundform eller sy en af forårets eller sommerens kjoler som passer perfekt til dig eller forårets jakke.

Aftenhold er en fantastisk mulighed for at komme og sy og få hjælp of så forsætte hjemme. Jeg sørger altid for at du er klar med nogle hjemme opgaver så du når mest mulig på de 5 gange aftenholdet løber over. Næste aftenhold starter den 21 marts og der er 2 pladser tilbage.

4 marts holder jeg min først knap workshop. Her kan du lære at lave de smukkeste hjemmelavede knapper til at pryde dit tøj.

Den 11-12 marts har jeg endnu en weekend workshop. Her kan du lave en grundform sy kjoler, jakker eller den nederdel som bare sidder perfekt.

28-30 april skal jeg et smut forbi Emilie lunden og holde en 3 dags workshop hvor vi skal lege med glamour, lave smukke velsiddende kjoler. Du kan læse meget mere om det her.

Måske er det dette forår du skal lære meget mere om at sy dig egen velsiddende garderobe og arbejde med tøj der klæder lige din kro

GATHERS

I don’t know about you, but in the end of January I always get a the spring feeling. Not that is beginning to look like spring here in Denmark, but the feeling is there. This spring vibe makes me want to plan what to make for my wardrobe. It is this time of the year, I start to plan how my dresses should look like, and which color my spring coat should be.

It is not a secret that I make most of my own clothes. The planning of new pieces that just fits for for my wardrobe is something I really enjoy. In an earlier blog post, I wrote about which pieces I will make in 2017.

I love gathers and peplum, it is feminine and I like my clothes to be feminine. I think, this year many of my homemade pieces will have a gathered detail or a cute peplum.

Gathers can do many good things for your body and a lot of bad things if you don´t use them carefully.

I have made a few tips for you to navigate after.

 • If you are a curvy woman, do not place gathers on your most curvy parts. Gathers add volume to your body and they can make you look bigger than you are. So use them smart.

Jeg ved ikke med jer, men når januar er over så begynder jag helt automatisk at drømme om forår. Jeg er klar over at der er vældig længe til det rigtig bryder frem her i Danmark. Men det hindre mig ikke i at begynde at planlægge hvordan mine sommerkjoler skal se ud, eller hvilke farver mit overtøj skal laves i.

For jer som følger mig her er det ikke en hemmelighed at jeg syr det meste af mit tøj selv. Det at arrangerer sin garderobe og sy nye smukke stykker tøj som passer lige ind er noget jeg elsker. I dette indlæg kan i læse om hvilke stykker tøj jeg skal lave mig i året 2017.

Jeg har noget med rynk og jeg har noget med skød. Jeg synes at det er utroligt fint og meget feminint. I år tror jeg helt bestemt at mange af mine stykker tøj kommer til at have enten skød eller en masse rynk.

Rynk kan gøre meget godt for en krop, men det kan også gøre det modsatte hvis det ikke bliver brugt rigtigt. Her er lidt du kan navigere efter.

 • Hvis du har mange former så skal du ikke placere rynk lige der hvor du er mest rund. For rynk giver volumen og kan være med til at få dig til at se større ud.

If you have a large bust and narrow shoulders, you can use sleeves with gathers. That will draw the attention away from your bust and make you look more proportional.

 • Har du en stor barm og smalle skulder så kan et ærme med lidt puf trække fokus væk fra din barm og få din krop til at se mere proportionel ud.
 • Do you have a small bust, gathers is your best friend. Tops with a gathered neckline will give your bust more volume.
 • Har du der imod en lille barm på er rynk din bedste ven. Overdele med rynkede halsudskæringer vil give din barm mere volumen.
11126a326de402b2b9fcb8ac1339b6bb.jpg
 • If you have a curvy tummy stay away from full skirts with gatherings, use skirts with pleats instead. They can give you the same full skirt, without making you tummy look bigger.
 • Er du rund om maven så skal du holde dig væk fra nederdele med meget vidde som er rynket til i taljen. Prøv med bredde læg i stedet.

 

 • If you have a top or a bottom that are gathered, try to match it with a simple piece without to many details.
 • Har du et stykke tøj med meget rynk så prøv at kombinere det med en del som er meget enkel i sin form.

Have the best day

Ha en skøn dag