MIN EKSTRAORDINÆRE FRAKKE

For snart længe siden lavede jeg en helt særlig vinterfrakke. Den er særlig fordi jeg har brugt hundredvis af timer på den, og når jeg siger hundredvis, så tro mig. Sidste år besluttede jeg mig for at give noget af mit hjemmesyet tøj nogle detaljer, som var helt særlige. Det kunne være broderi, hjemmelavede knapper eller hjemmeformede silkeblomster. Det vigtigste var at det var noget extraordinært, noget som jeg virkelig lagde mig i selen for at lave.

Denne frakke er blevet noget helt særligt. Jeg tror ikke jeg overdriver hvis jeg siger at jeg har brugt 150 timer alt i alt. Jeg ved godt at det er mange timer for et enkelt stykke tøj. Men for mig er det den ypperste forkælelse, at kunne iføre mig et så gennemført stykke tøj. Jeg elsker at udfordre mig selv inden for mit fag, og hele tiden rykke grænsen for hvad et gennemarbejdet stykke tøj kan være. Jeg må indrømme at denne frakke er det stykke tøj jeg har brugt længst til på nogen sinde. Grunden til at det har taget så mange timer er selve broderiet på kraven og knapperne. På kraven har jeg lavet en kant fyldt med franske knuder i rød knaphuls silke og knapperne er lavet fra bunden. Det er en stofbetrukket gardinring også fyldt med franske knuder. Selve frakken er i en isblå cashmere blanding underslået men Thinsulate og foret med en rød GUCCI foer. Jeg har virkelig givet den gas.

IMG_2080.JPG
IMG_2088.JPG
IMG_2094.JPG
IMG_2098.JPG
IMG_2120.JPG
IMG_2133.JPG
IMG_2126.JPG

2018 BLIVER ET GODT SYÅR!

Jeg håber at du er kommet godt ind i det nye år. Det er jeg!

Når året starter på en frisk, laver jeg altid et mål for kommende år. Et mål der som ofte har med min garderobe at gøre. Sidste år lavede jeg en liste med ting jeg gerne ville nå at sy. Året før det havde jeg en regel om at jeg ikke måtte købe noget nyt, men kun måtte sy. Og hvad så med i år?

Faktisk har jeg flere mål jeg vil prøve at samle i et.

 • Jeg vil gerne prøve at skrue lidt ned for forbruget i 2018.
 • Jeg vil kun have god kvalitet.  
 • Jeg vil sy 4 ting fra nye og for mig helt ukendte mønsterdesignere
 • Jeg vil være beder til at dokumentere det jeg laver.

Min udfordring kommer til at lyde som følgende:

 • Jeg må ikke købe noget ny produceret tøj, jeg må gerne købe undertøj og strømper
 • Jeg må max købe 4 par sko i hele 2018 (det gik lidt amok i 2017)
 • Jeg må først købe nyt stof når jeg har brugt 15 stykker af det jeg allerede har liggende
 • Alt skal dokumenteres på denne side med billede og ca. pris så jeg kan se hvor meget jeg har brugt når året er omme.

Det er ikke sikkert at jeg kan overholde det 100 % men jeg vil prøve.

Du må også meget gerne dele alt det du syr med mig, på instagram kan du give dit billede #howtodofashion så kan jeg følge med og du har muligheden for at vinde et mønster.

lidt af sidste års kreationer

static1.squarespace.jpg
2.jpg
static1.squarespace.jpg
3.jpg

JULEHJÆLP TIL BØRN DER LEVER I FORHOLD MED VOLD

Så er julen kommet, sikke en tid. For mig er julen magisk , det synes jeg den skal være for alle. Men for nogle familier er det ikke helt så lige til, og dem der betaler den største pris er børnene.

”Børnene bor på Danners krisecenter sammen med deres mor. Alle kommer de fra hjem med vold. Hos Danner er de i sikkerhed, og de får masser af hjælp og omsorg. Nu er det juletid og vi vil gøre alt for, at børnene får en tryg og hyggelig jul sammen med deres mor.”

Danner

Jeg vil rigtig gerne hjælpe med at samle nogle penge ind til disse børn.

Jeg udbyder derfor et lille minikursus i broderi. Her lærer du, at lave en fin scooter. Det er et broderi, der kræver tre teknikker. Franske knuder, bagsting og paillet-syning. Alle teknikker lærer du på denne workshop, og de kan bruges til mange andre fine broderier.

Det koster 300 kr. at deltage, og beløbet går ubeskåret til https://danner.dk/

På den måde kan vi sammen være med til, at give en lidt sjovere Jul til kvinder og børn i en ulykkelig situation.

Datoen er den 31. januar kl. 18-21

Jeg søger for alle materialer.

Vil du være med så skriv til mig her.

Navn *
Navn
Checkbox *
1.jpg

NYE WORKSHOPS OG AFTENHOLD I SYNING OG TILRETNING

Så fik jeg langt om længe lavet nye workshops og aftenhold. Jeg har i alt 4 weekend workshops, hvor du kan lave grundforme til dig selv, eller sy tøj der passer smukt til din krop.

Der er nu få ledige pladser tilbage på aftenholdene, og på weekend workshoppen den 13-14 januar. Hvis du har lyst til, at deltage kan du købe din plads her.

SE ALLE DE NYE HOLD OG WEEKEND WORKSHOPS HER

PARIS JEG KOMMER

Jeg elsker Paris, hvem gør ikke det?

Lige nu bugner Europa af udstillinger jeg gerne vil se, men udstillingen som står højest på min list er DIOR udstillingen i Paris. Tiden går og lige om lidt slutter den, så nu er fly billetten bestilt og hotellet booket og jeg planlægger hvad jeg skal bruge min 1½ dag i Paris til. Heldigvis skal jeg ikke tage hensyn til andre end mig selv, for jeg skal rejse alene, noget jeg ikke har gjort i mange år, men som jeg elsker.

Her er det jeg skal se og opleve:

 • Dior, det er derfor jeg tager af sted og jeg kan ikke vente.
 • Et andet besøg jeg skal på er Musée Jacquemart-André. Det er et hus som var privat bolig indtil 1912 og det er indbegrebet i den klassiske fransk stil som bugner af overdådighed på den lækre måde, huset skulle have den smukkeste te salon med fine kager og guldstole.
 • Så skal jeg spise macaroons og tærter.
 • Se på fantastisk fransk mode.
 • Så skal jeg indsnuse og mærke alt det som er så fantastisk ved paris.

Hvis du har nogle gode råd til hvad jeg skal opleve, noget som ikke har noget med de klassiske turist oplevelser at gøre. Måske en fantastisk shoppe oplevelse hos små parisiske designere, en magisk cafe eller et hemmeligt sted du vil dele med mig så tager jeg mod med kyshånd.

Dior-Exhibit.jpg

TRE I EN

Det er rigtig blevet efterår, derfor tyr jeg til de lidt varmere kjoler. Denne kjole er endnu en hybrid af 3 af mine snitmønstre. Kjolen er syet efter No. 1 Dragør (top) No. 6 København (underdel) og No. 8 Svaneke (ærme) den er syet i en terner uld. Den er klassisk og chik og jeg føler mig meget feminin i den.

Kunne du også tænke dig at sy sådan en kjole?

Jeg sidder og arbejder på at lave en syvejledning som jeg nok skal dele med dig så snart den er klar.

3.JPG
2.JPG

TILSÆT LIDT GLAMOUR

For mig er vinteren lang og til tider noget hård at komme igennem. Jeg er hverken glad for kulde, lange støvler, strømpebukser eller mørke. Egentlig er jeg slet ikke født til at leve i disse lidt koldere himmelstrøg. Men når det nu er sådan, må man få det bedste ud af det.

Jeg elsker at bruge en masse farver, men min vintergarderobe og de lidt varmere ting er noget mere afdæmpede og mørke i farverne. Nu skal det jo ikke hedde sig, at men skulle gå hen og blive kedelig, bare fordi det er vinter! Derfor kan jeg godt lide at skrue lidt op for glamouren i de kolde måneder. For mig er glamour mange ting men jeg har lavet en lille liste over hvad jeg definere som glamour og hvad du kan tilføre til dit outfit for at give det glamour.

 1. Velour. For mig er det nok den mest glamourøse metervare der findes overhovedet. Du kan finde smukke velour hos silkehuser eller Bekford silk
 2. Hat eller en flot turban. Selv får jeg med turban meget ofte og du kan se hvordan jeg binder en af varianterne her. Jeg drømmer også om en af de mange fantastiske hatte fra BEHIDA DOLLIC
 3. Alt der glimter. Diamanter slår alt men for os der ikke har råd til dem kan similisten klart gøre det. Jeg elsker alt hvad Pia laver i sin lille shop, men du skal være hurtig.
 4. Høje hæle. Ja jeg ved det, de fleste vælger noget praktisk til de kolde måneder. Men tænk nu hvis man kunne kombinere det glamourøse med praktiske. Jeg synes at CHANEL har gjort det ret godt med disse støvler. Men CHANEL kom on det får jeg aldrig råd til
 5. Fjer. Der er noget helt igennem magisk over fjer. En fjer i håret eller monteret på en brochenål kan meget hurtigt forvandle et nedtonet outfit til noget ekstravagant
 6. Røde negle of læber. Dette fif er nok det nemmeste. Selv bruger jeg shellak, fordi det holder så længe, ikke skaller eller bliver grimt i overfladen. Min ynglings læbestift er fra MAC
1.png

VELKOMMEN TIL No. 12 AALBORG

Så er det her, endelig.

Mønsteret hedder No. 12 Aalborg og er et mønster med 3 versioner i. to kjoler og en skjorte. Jeg er blevet så forelsket i dette mønster. Kjolen er behagelig at have på, man ser godt ud i den og så er det lidt trygt med de der lange ærmer.

Jeg håber i vil elske denne kjole lige så meget som jeg gør.

Mønsteret kommer kun som PDF men i filen ligger både en A4 og en A0 fil

Ha en fantastisk dag

8.jpg
4.jpg
IMG_1424.JPG
3.jpg
IMG_1428.JPG

OM AT BLIVE GODT GAMMELDAVS FORKÆLET!

Hvis du er på instagram, er det nok ikke gået din næse forbi at jeg er blevet klippet!

17.jpg

Det med hår betyder jo rigtig meget, der sidder en masse personlighed i det, og det er en af ting vi har på hver da. For 2 år siden tabte jeg en masse hår, og i den forbindelse begyndte mit turban eventyr. Den der turban er blevet lidt af et varemærke for mig, og jeg elsker den!

Efter at mit hårtab drømte jeg om at blive langhåret, noget jeg ikke har været siden jeg var meget ung. Men i takt med at håret voksede blev der længere og længere mellem dagene uden turban. Hvorfor? Fordi jeg ikke kan lide at være langhåret, det klæder mig simpelthen ikke.

Så i onsdags drog jeg mod Lyngby til Nordic hair concept, hvor jeg var blevet inviteret op til en efterdag med masser af forkælelse, og sikke jeg blev forkælet. Noget af forkælelsen lå selvfølgelig i det helt klassiske, med god kaffe, tid til at læse blade og selvfølgelig nyt hår. Men en af de ting der gjorde at jeg følte mig rigtig godt tilpas, var stemningen i salonen. Det var lidt som at blive inviteret til kaffe hos en gammel venindes skøre familie, man har kendt i årevis. Den familie hvor der bliver fortalt historier hen over saksen, hvor omsorgen kan ligge i kærlige drillerier og hvor erfaring og nysgerrigheden for faget samler unge og "gamle" i et festmåltid af god energi.

Man kan mærke, at denne frisør familie rigtig godt kan lide at omgive sig med hinanden, og det gør at man slapper af i deres selskab.

6c0e15377b89d5faa78144315407a6ab.jpg
60203ad5dfd5af3fdd3c36f62853c51b.jpg

Nå, men tilbage til håret. Jeg ville være kort og rød, en god kombination af Sherley Maclaine og Kim Novac. Det korte hår blev vi hurtig enig om, men ikke hvad angik farven. Jeg har lært, at når man søger professionel hjælp, skal man også lytte, og Sabrina var meget sikker i sin sag, om hvilke tone og varmhed jeg skulle have. Jeg lyttede, og det er jeg glad for, MEGET. Jeg er simpelthen så tilfreds. Jeg er vild med både klipningen og farven. Det er som om min dobbelthage er forsvundet og min hud er blevet mere klar at se på. Ikke dårligt, taget i betragtning af, at det var mens jeg var tilbagelænet i en stol, med blade og kaffe med masser af mælk I.

Jeg har fundet min nye frisør!

11.jpg
19.jpg

For en god ordens skyld vil jeg sige at jeg blev inviteret til denne dag, men alt hvad jeg skriver kan jeg stå 100 % inde for. Synes egentlig også at resultatet taler for sig selv.

Jeg håber du får den skønneste weekend.

kærligst Nanna

LIDT NYHEDER PÅ EN FLOT EFTERÅRSDAG

Nu har efteråret for alvor bidt sig fast. For mig betyder det at sysæsonen starter og planlægning af alt det skønne efterårs tøj jeg har en drøm om at sy bliver udtænkt. Lægger du alle dine planer i starten af sæsonen eller tager du det løbende?

Hvis du har brug for hjælp til at få nogle af dine projekter i hus, så har jeg en masse gode tilbud til dig dette efterår.

Som noget nyt har jeg lavet et produkt der hedder en til én. En til én er en personlig fitting og udarbejdelse af én grundform. Her skal du ikke selv lave grundformen, det gør jeg, jeg tager dine mål og jeg laver en grundform som passer til dig! der er et introduktions tilbud lige nu, på de første 5.

Til november holder jeg en workshop hvor fokusset er kropstyper og tøj der passer og klæder din krop. Dette er noget helt nyt derfor er der et introduktions tilbud på denne workshop. Som du kan se her.

Jeg har også andre workshops, og du kan se dem alle her.

Til sidst så udkommer der et nyt mønster. Mønsteret er en slå om kjole som ser dagens lys den 3 okt. Meget mere om det, så hæng på.

til webshop2.png

MINE NYE YNDLINGS BUKSER

Er du til bukser eller Kjole?

Se det er et spørgsmål som jeg personligt synes er umuligt at svare på. Det ene udelukker jo ikke det andet. For mig handler det hele om pasformen, og stil. Så længe at det jeg har på får mig til at føle mig godt tilpas og understreger hvem jeg er.

Uanset hvilke stil man har kan man bære både kjole og bukser, det handler bare om den rigtige pasform. Jeg har én silhuet der passer til min krop når det angår bukser og den holder jeg mig til. Jeg bevæger mig ikke ud i nogle modeluner. Så i perioder er mine bukser på mode og andre perioder ikke.

For mig funger vide bukser der sidder til i taljen, som er høj, og lange bukseben. Derfor fungere No. 7 Vanløse så godt for mig. Jeg har lavet den i et utal af variationer, både shorts, sømandsbuks og nogle med bisser og nu senest denne med endnu mere vidde i.

På torsdag vil jeg vise dig hvordan du laver disse fine bukser ud fra dit vanløse mønster. 

ENDNU EN KJOLE ER TILFØJET LISTEN!

I starten af dette år lavede jeg en udfordring til mig selv. En liste over tøj jeg skulle sy til min garderobe du kan se den her. Det har vist sig ikke at være så svært at få syet tøjet, det sværere er at få tager billederne.

For mig er det visuelle en MEGET stor del af mit univers og derfor er billederne så vigtige. Derfor gør jeg en del ud af at planlægge dem så de er gennemtænkte og det kræver lidt. Ud over tøjet så skal der styles, findes en fin location og ikke mindst en fotograf, som forstår hvad man synes fungere på et billede, nu når man selv leget model. Det vil sige at jeg er frygtelig bag ud med billederne.

Men her får i lige lidt af en af de 12 kjoler jeg skal have syet i år.

Ha en skøn dag!

Kærligst Nanna

nanna_designmuseet_5.jpg

SMYKKER FOR LIVET

Jeg er lidt af en samler! Ikke at jeg samler på alt muligt forskelligt. Jeg har to svagheder. Den første er sko, jeg er mere end begejstret for sko. Det har jeg altid været, lige siden jeg fik mit først par der sagde klik klik når jeg gik. Jeg var 8 år og det var på Malta. Jeg har RIGTIG mange par, men dem må jeg lave en føljeton om an anden dag. De er et kapitel for sig, et langt et!

Det andet jeg samler på er smykker og tilbehør. Jeg er skør med alt der glimter, den rene luksuriøse overflade på guld og ikke mindst med smukt forarbejdet sølv. Jeg køber stort set aldrig nyproduseret smykker. De smykker jeg køber er enten det lidt billigere vintage der glimter, eller mere klassiske kvalitetssmykker, også vintage. Hvis jeg får noget der er helt nyt, så er det lavet til mig, som oftest noget med en dybere betydning og for det meste noget min mand giver mig.

Det sidste jeg har investeret i er nogle utrolige smukke ørestikker fra Herman Siersbøl. De er et af de par hvor der er udskiftelige dele i forskellige farver og materialer. For to år siden så jeg et par, magen til dem jeg lige har købt. De lå i en antikvariat og jeg forelskede mig i dem på steder. Jeg brugte to dage til at overveje købet, men da jeg vendte tilbage til butikken var de solgt.

I fredags poppede der et billede op ad de same ørestikker på instagram. Denne gang slog jeg til med det samme. Jeg er så glad for dem, med et smykker som dette ved jeg, at jeg har noget jeg vil være glad for resten af mit liv, Noget som min datter en dag kan arve og måske bruge når hun bliver voksen. Hvem ved.

IMG_0458.JPG

NYE SYHOLD: TORSDAG FORMIDDAG

Drømmer du også om at starte til syning? Hvis så har du ny muligheden for at starte til syning torsdag formiddag. Jeg starter nemlig nye hold op fra torsdag den 7. september eller torsdag den 14 september.

De her formiddagshold er fri leg. Du kan sy, lave grundforme, tilrette og til det står jeg klar med al min viden til at hjælpe og guide dig.

Du kan få fingrene i din plads lige her