INSPIRATION

Inspiration kan kommer rigtig mange steder fra. Naturen, byen, de bygninger vi går rundt mellem, en følelse, jeg kunne blive ved.

Men for mig kommer det ofte af noget helt konkret, en kjole eller en detalje jeg har set. Derfor kan det til tider godt være svært at "designe" fordi jeg føler at jeg koppier.

Jeg er uddannet modelsyer og konstruktør og den baggrund giver mig så meget, fordi den har lært mig håndværket. Men når man lige pludselig har muligheden for at lave alt i verden, fordi man kan, så går klappen ned. Inderst inde er jeg tekniker og ikke designer, ikke fordi jeg ikke kan lide at skabe noget på idé plan. Men når man tænker teknisk så bliver alt hurtigt til mønsterdele, sy tekniske finesser og pasform. 

Derfor tror jeg, at jeg for første gang i mit liv  har fundet mig selv i det jeg laver. Mine snitmønstre. Her har jeg mulighed for at skabe noget, som meget hurtigt kommer til at handle om den tekniske del og hvordan jeg får det formidlet videre til andre som elsker at skabe.

Selvom det første mønster ikke er sat til salg endnu, så er jeg allerede igang med de næste mønstre. Det er Bloggeren Dorte Bak som er designer. Det er en anden stil end min egen, men det er lige så fint og poetisk som Dortes stil. Det glæder jeg mig til at vise jer lidt mere af.

Dragør kjolen er inspireret af denne kjole, som var den første vintage kjole jeg købte. Den er lavet i uld og har lange ærmer, så den er ikke just sommer venlig. Derfor tænkte jeg at jeg ville lave en mere sommervenlig version.

htdf12349 Comments