TULIPAN NEDERDELEN

Det er altid sjovt at se hvordan modens silhuetter kommer og går. Sådan er det jo med mode. Vi ser tilbage og bliver indspireret af fortidens kæmper, som Balmain, Christian Dior, Madeleine Vionnet, Chanel og mange flere. Deres måde at arbejde med tekstilet på, stillet op mod kroppen, synes jeg adskiller sig meget fra nutidens mode, måske er det derfor jeg er så betaget af vintage og det håndværk der ligger bag. Men den snak en anden gang.

Jeg har siddet og kigget i mine bøger, og på de hjemmesider som skriver og ved noget om den slags, for at finde ud af hvornår tulipan formen på nederdelen sådan rigtig kom ind i mode billedet. Hvad jeg kan finde frem til er det i perioden 1952 til 1955 at den er meget inde i mode billedet. Her må i meget gerne byde ind hvis i ved mere end mig.

Tulipan formen er en meget feminin silhuet, som alt andet i 50érnes mode. Den tilføre virkelig form på kroppen og giver en seriøs timeglas figur, da den skaber volumen omkring hofterne og smaller ind omkring læggen.

Datidens tulipanform, var noget mere markeret end nutidens, af den simple årsag at deres taljer var spændt ind. Men formen er stadig blød og feminin. korset eller ej.

Jeg har fundet lidt billeder fra den tid med tulipan inspireret nederdele, nogle lidt mere tulipanet end andre

htdf12341 Comment