DEFINE YOUR WORK!

Jeg har jo været så heldig at få mine mønstre sat til salg på BYdk.nu og i den forbindelse har jeg skulle definere min virksomhed. Det er svært lige pludselig at sætte sig ned og definere sin virksomhed og skrive om den.

Det har jeg ikke på noget tidligere tidspunkt gjort, af den grund, at virksomheden jo bare er mig, og den bygger på mine værdier og det jeg tror på. Jeg har masser af idéer og planer for How to do fashion men en decideret forretningsplan er der ikke lavet på papir, den er i mit hovet og på nogle løse ark.

Noget af det som jeg aldrig har skrevet ned, heller ikke her på bloggen er min holdning til store produktioner og det spild det medføre, ej heller om min tro på at producere lokalt. Så nu får i den.

Jeg har arbejdet i modebranchen i mange år, er uddannet og skolet inden for denne branche. Men faktisk synes jeg som udgangspunkt den er rimelig uinteressant. Ikke at jeg synes at tøj er det, for jeg ELSKER tøj. For mig handler det bare om noget andet, det handler om håndværk, gode råvare og kvalitet. Noget som jeg synes at modebranchen er ved at miste, fordi det skal gå så fandens hurtigt, fordi det ikke må koste noget og fordi, det tøj som kommer i butikkerne har en kortere levetid, end den tid det tager at producere det. Jeg synes det er spild, og jeg synes der kommer for meget ”ligegyldigt” tøj ud. Vi køber for meget tøj, som vi bruger alt for lidt.

Af den årsag er jeg begyndt at lave snitmønstre, fordi jeg tror på, at vi bliver gladere for noget der er lagt kærlighed i, som er personligt. Jeg tror simpelthen, det får en længere levetid.

For mig er det også vigtigt at mine mønstre bliver produceret ud fra min tro på, at vi skal støtte lokalt og undgå for meget spild. Derfor kommer alle komponenter til mønstrene, så vidt det er muligt fra Danske producenter. Nakke mærker og mapper kommer fra nogle søde og dygtige folk i Jylland, alt print til labels bliver trykt på Vesterbro, selv snoren bliver indfarvet i Danmark. Selve printet af mønterne bliver også trykt i Danmark. De bliver printet i Vanløse af mig. De bliver først printet når der er en bestilling, på den måde bliver der ikke produceret mere end der bliver solgt. På denne måde støtter jeg andre virksomheder i Danmark og jeg har et minimum af lager og derfor et minimum af spild, og det kan jeg li.

For mig er det helt naturligt at det skal være på den måde.

English summary:

Many different things is happening for me these days. i am beginning to define my business on paper. Until now everything has happened in my head. That is because the business is me, and it is build on my values.

i believe in local production, a fair trade and a minimum of waste. Because of that the most of my product is made in Denmark. The pattern is printed when there is an order, I print it yourself.

For me this is the most naturally, and i like is this way.


htdf1234Comment