THE LACEMAKER

Det er mandag morgen, mandage er altid lidt tunge. Men i dag er den virkelig tung. Det er ikke fordi jeg har haft en dårlig weekend, bestemt ikke. Jeg har haft en meget fordybende og lærerig weekend. Faktisk kan jeg ikke huske hvornår jeg sidst har lært så meget.

Jeg har været på kniplekursus på Fyn siden i fredags, Hos Birthe som har kniplet siden hun var 6 år gammel. Hun kan sit kram, det kan jeg vist roligt sige. Birthe ville prøve om det var muligt og lære 5 nybegyndere at lave et knipling, efter Tønderske principper, på én weekend, et ambitiøst projekt.

Selv har jeg altid drømt om at kunne kniple, men jeg ved at det er meget tidskrævende og svært, så at gå til knipling hver tirsdag aften i en sæson, på et hold med 20 elever, hvor jeg skal vente det meste af tiden, det kunne jeg simpelthen ikke magte.

I forsommeren fik jeg kontakt med Birthe, her så jeg en unik mulighed får at lære noget om dette utrolige håndværk på en weekend. Fredag eftermiddag drog jeg af sted mod Fyn, allerede fredag aften sad jeg og kniplede og havde lært grund slagende. Programmet for weekenden var tæt pakket og lørdag kniplede vi fra 9 morgen til 9 aften, dog afbrudt af en gåtur i det skønne vejr og lidt mad. Søndag skulle vi i gang med den ”rigtige” blonde, så der på vores kniplebræt var en blonde, der kunne arbejdes med hjemme. Jeg kunne mærke på Birte, at hun ville give os de tekniske værktøjer, der skulle til, for at vi kunne forsætte hjemme. Jeg er sikker på, at vi alle 5 føler os rimelig trykke i at kunne forsætte på vores blonde uden Birthe ved vores side.

Jeg er fuldstendig solgt, og jeg er blevet bidt af en gal kniplepind. Ja, det er svært, ja, det tager lang tid og ja det er så utroligt sjovt, udfordrende og helt fantastisk at man kan lave sin egen blonde.

Jeg ved at det ikke er sidste gang jeg har været på kursus hos Birthe, og jeg håber at jeg kan lokke hende til København en weekend næste år for at holde en workshop.

English summary:

Friday afternoon I drove to Fyn, an island in the middle of Denmark. I went to visit Birte who should learn me, and four other, how to make a bobbin lace. It was an amazing weekend, and I can´t remember when I last learned so much. To master making a bobbin lace is difficult and hard work. Yesterday I went back to Copenhagen and I had a lace on my bobbin lace board. I am ready and have enough of confidence to continue my bobbin lace at home.

 De første øvelser, vi lære de forskellige slag.  I practice

 Det nederste af blonden, den med en tykkere tråd er den blonde jeg arbejder med, og som sodder på mit kniplebræt.  The end of the lace on picture two is the lace I am working with now


htdf12346 Comments