MY SEWING KIT

Jeg er flere gange blevet spurgt hvad mit sy og konstruktions kit består af, faktisk er det ikke så stort, for man behøver ikke alt muligt gear for at kunne sy og konstruere, bare man vælger noget af ordentlig kvalitet. Jeg ved godt der findes dingenoter til stort set alt inde for syning, men jeg bruger dem ikke, for jeg synes det er mere besværligt end at lave det med de redskaber jeg har i forvejen. Her får i mit sykit så kommer konstruktions kittet på inden længe.

 1. Symaskine, står du og skal købe din første maskine så vil jeg købe denne Pfaff
 2. Over locker jeg har en Bernina
 3. Et sæt gode sakse, jeg køber altid dem fra mærket KAI, de er ikke tunge, super skarpe og så er de ikke så dyre. Jeg ødelægger mine sakse for jeg kan ikke undgå at komme til at klippe i nåle af og til, så jeg har ingen superdyre sakse.
 4. Gode knappenåle, og her er det kun Prym nåle der dur for mig. Jeg køber aldrig billige nåle i tiger eller søstrene grene for de har en ru overflade eller er alt for tykke. Så kan man selvfølgelig også få de der fine nåle med farvede hoveder dem er jeg heller ikke til, synes de er lidt klodsede at arbejde med.
 5. Nålepude. De findes jo i et utal af varianter. Selv er jeg glad for dem i magnet.
 6. Maskine nåle og håndnåle, Igen køb kvalitet. De holder længere og så bliver de ikke ru i overfalden med tiden
 7. Målebånd
 8. Strygejern med damp, det behøver ikke at være en med tryk damp som her, men det er virkelig en fordel.
 9. Stryge bukke. Jeg har både et ærmebræt og en til at presse kurver på, det gør virkelig en forskel med gode stryge redskaber
 10. Rulle skære bruger jeg til rigtig meget specielt hvis noget kræver at blive klippet ud med stor præcision fx kantebånd eller noget med rå kanter.

 

Du har da glemt noget!!

Nu er der nogle der nok tænker, hun har da glemt både kridt og opsprætter. Men nej det bruger jeg ikke. Det er ikke fordi jeg aldrig syr forkert eller kan lave alt på øjemål. Men hvis jeg sprætter op bruger jeg min lille saks, og hvis jeg skal lave markeringer på mit stof, så klipper jeg små hakker når det er i kanten og jeg markere med nåle hvis det er midt på stoffet. Jeg kunne aldrig finde på at tegne på mit stof hverken med kridt eller noget andet.

In english:

A frequently asked question is “what do you have in you sewing kit and pattern making kit”. Actually, it is not that big. For me the most important thing is good quality of my tools. I will show my pattern making kit in another post.

 1. Sewing machine, if you are going to buy your first machine or just a new one, I will recommend this one
 2. Over locker, I have a Bernina
 3. A set of scissors, I use KAI. They are in a good quality, not to heavy and super Sharpe.
 4. Pins, I use Prym I think they ar the best, I never buy cheap ones, they are to thick and have a rough surface. You can also buy the ones with a colored head but I don’t like working with them
 5. Pincushion, I always use the ones in magnet.Machine and hand sewing needles. Again buy good quality, because they do not get a rough surface over time like the cheaper ones
 6. Machine needles and hand sewing needles, again buy good quality
 7. Measurement tape
 8. Iron. The one with steam. It does not have to be the semi pro but it is a great advantage.
 9. Pressing tools for sleeves and curves
 10. Roller cutter, I use for cutting bias band and much more.

I think you have forgot something!

Now, you probably think where is your ripper and sewing chalk. No, I do not use that, not because I never make a wrong stitch, or don’t need to make marks on my sewing project. When I need to rip, I use my small scissor. If I need to make a mark, I make a small notch, if it’s on the edge, and I use pins if I need to mark in the middle of fabric.

htdf12341 Comment