CROSS STITCH, PEAR AND ROCK & ROLL

ONormalt blogger jeg på www.rocknrollhausfrau, men i dag er jeg så heldig, at jeg får lov til at passe Nannas skønne sider. Det er ingen hemmelighed, at jeg er tosset med korsstingbroderi. Det er jeg af flere årsager: Jeg kan godt lide det helt simple i, at jeg kan tælle mig frem til et smukt mønster; du behøver ikke at være ret meget andet end tålmodig for at kunne lave korssting. Alle kan lære det og det er også helt sikkert det første sting, jeg lærte som barn. Måske netop derfor er der også noget skønt og naivt over det udtryk, som stingene kan efterlade og derfor virker det for eksempel også bare ekstra sjovt, når man skriver uforskammede ting med smukke snørklede korsstingsbogstaver og hænger det op på væggen.

For nylig så jeg korssting på babytøj på Instagram (du kan se mere på @julieklenoe) og stingene var bare så fine og sirlige på den strikkede jersey. Det viste sige, at hemmeligheden lå i noget, der hedder soluble canvas, som sikrer, at dine sting bliver regelmæssige og fine og som bagefter bare kan opløses i vand. Smart ikke? Jeg fik bare vildt meget lyst til at prøve det og heldigvis havde Julie lidt rester tilovers, som hun ville dele med mig. Her kan du se resultatet:

Jeg har opfrisket en cardigan med en lille pære i nakken. Jeg kan godt lide den lidt usædvanlige placering og jeg tror ikke, at det bliver det sidste stykke tøj, jeg skal have udsmykket med et lille broderi! Hvor kunne du finde på at placere den lille pære? På en skjortekrave eller en manchet? Over skulderbladet på din bluse eller på hoften af din nederdel? Alt er muligt. Her er i hvert fald mønsteret, så du kan prøve det af.

Du kan se, hvordan du bruger soluble canvas HER du kan hente en PDF version af mønsteret lige HER.

 

htdf12343 Comments