FEETS, WHY IS THERE SO MANY?

Tit og ofte når jeg sider og kigger ned i den der lille skuffe der sidder på symaskinen, i ved den hvor der ligger skruetrækker, olie og trykfødder i. Så undre jeg mig! Jeg under mig over mængden af trykfødder, jeg ved at de alle har en funktion, men jeg har bare aldrig forstået hvorfor man skal gøre det mere besværligt med en trykfod. Jeg har virkelig prøvet mig frem med både rynke trykfod, rullesøms fod, usynlig lynlås fod, og må sige, at jeg bestemt ikke synes at det er nemmere ej heller pænere. Så jeg har giver op på alle disse trykfødder, der er dog også nogle jeg overhovedet ikke ved hvad skal bruges til.

Jeg har 3 forskellige trykfødder jeg bruger til alt. Og det er dem du ser her.

Den øverste er til at lægge usynligt op med og den fungere faktisk forbavsende godt, så længe det ikke er meget tynde metervare. Dette er dog en trykfod du sagtens kan leve uden.

Så har vi den almindelige trykfod, selvom jeg ikke tror at dette er den helt standart, da den har revne i siden i stedet for i midten, og er lidt bredere. I hvert fald er det den jeg bruger mest, faktisk til stort set alt. En uundværlig trykfod

Sidst men ikke mindst den nederste, en lynlås trykfod, eller halv trykfod om man vil. Den bruger jeg selvfølgelig når jeg syr almindelige lynlåse i, eller andet hvor der kræver at jeg kommer tæt på en kant, og hvor en almindelig lynlås ikke kan komme tæt nok på. Også en uundværlig trykfod

Jeg er nysgerrig på at høre om i bruger flittigt af alle jeres trykfødder, eller måske i også kun har 2 eller 3 i bruger?

 English version: When I look in the little draw under my sewing machine, I wonder why there is so many presser feet. And what are they used for? I only use 3 different.

The first I use to make invisible hem, I think it works quit good as long the fabric is not too thin. However, you can live without this one

The one in the middle in a regular presser foot, and I use this one for almost everything. This presser foot is essential.

The last one is the one you use when sewing in an zipper, add this one is also essential.

Do you have any favorite?

htdf12342 Comments