WHAT, WHY AND WHOM FORMS FASHION

Jeg har arbejdet I modebranchen I mange år. Jeg har arbejdet med tøj det meste af mit liv. Mode er mere end bare tøj. Det er historie, individuelle udtryk og til tider på kanten til at være kunst.

Jeg er ikke til high street mode, jeg synes at den bevæger sig for hurtigt. I den fart mister man historien, kvaliteten og den passion jeg synes der skal lægges i et stykke tøj er ikke til stede.

Moden ændre sig fra sæson til sæson, og for mange gør deres stil og garderobe også. En sæson er det culotte buksen der er et must have den næste Capri buksen. Det er på en eller anden måde blevet en vane som mange lever efter. Af den grund er det nok også derfor at High street butikkerne har så stor succes. Og der er snart ikke den store designer de har lavet et samarbejde med. sympatisk, ja men personligt synes jeg det er snydt.

Jeg har mange mode idoler og når jeg ser dem i en high street kæde gør det mig lidt trist. Det er ikke fordi jeg ikke synes at alle kvinder skal kunne gå i fantastisk tøj, for det synes jeg. Men jeg synes at magien forsvinder, og for mig er det bare en lovlig kopi.

Jeg bruger de store designere som inspiration. Måden de bruge farver, former, draperinger og materialer overrasker og forundre mig altid. Jeg vil aldrig få mulighed for at købe en Lanvin eller Balmain kjole. Men jeg kan lade mig blive inspireret af dem. Og det er det jeg synes alle os som ikke kan købe en kjole til 15.000 skal. Lad os blive forundret og fascineret af deres universer og bruge det på vores egen måde.

Jeg vil over de næste måneder se lidt nærmere på nogle af mine absolutte ynglings designere.

I have worked in fashion for many years. I have worked with clothes for more than half of my life, and I love it. Fashion is more than just clothes. It is history, individual expression and sometime it is on the edge of being art.

I am not into the high street kind of fashion, I think it moves to fast, I do not think that there is time to tell a true story and I think the quality and passion that is put behind a garment is poor.

Fashion changes by season and for many girls there style do too. One season a must have is culottes pants and the next is has to be Capri. It is a habit we as modern consumers, somehow just has adapted to and live by.

That is properly why the high street shops is more popular than ever, they make collaborations with all the big designers and make the clothes that normal people cant afford, affordable. Sympathetic, yes- however I think it is a shame.

I have many fashion idols and to see some of them in a high street shop makes me sad – not that I don´t think all woman have a right to ware fabulous clothes, I just think that some of the magic disappear, in my opinion it is just a legal copy.

For me the iconic designers I a great inspiration, they use colors, shapes, drapings and fabrics in a way that always amaze my – I will never be able to afford a dress by Lavin or Balmain. But I can be inspired by them – and that is what I think we should do. Let us be inspired by all the great and non-affordable designers, let’s be amazed by their universe and use it in our own way.

Over the next months, I will take a better look into some of my all-time favorite designers and be inspired by them.

htdf1234Comment