SEWING GOALS 2017. IS IT EVEN POSSIBLE?

Godmorgen der ude bag skærmene. Efter jeg lavede indlægget omkring mine sewing goals 2017 har jeg fået mange tilbagemeldinger på at det var meget ambitiøst I mit mål er der 23 stykker tøj det vil sige 2 om måneden.

Er det overhovedet er muligt at lave så meget på et år ved siden af et almindeligt arbejde? Til det kan jeg bare sige ja, men det kræver lidt planlægning og en godt kartotek af mønstre der fungere til din krop.

Selv har jeg efterhånden opbygget et stort kartotek. Dette kan jeg kombinere på forskellige måder så jeg ikke ender med at sy de samme to kjoler. Nu sidder du måske og tænker ”det er nemt nok at sige for dig der arbejder med det til hverdag” og ja, bevares, det kan der være noget om. Men mit kartotek af mønstre har også været flere år undervejs – det er ikke noget der gøres på en weekend heller ikke for mig.

Mit mønster kartotek består disse modeller, og det er stort set dem jeg laver alt ud fra.

  1. Kjolegrundform. Denne bruger jeg også til jakker og overdele
  2. Nederdelsgrundform. Et must for en pige der elsker at gå i velsiddende nederdele.
  3. No.1 dragørNo.5 ÅrhusNo.6 KøbenhavnNo. 9 Svaneke disse 4 modeller kombinere jeg på kryds og tværs og mixer i et væk og laver små ændringer. Så jeg kan med disse 4 modeller lave 10-15 forskellige kombinationer.
  4. No.7 Vanløse er efterhånden blevet min buksegrundform men det er en meget vig model og jeg mangler en smal buks og her kan den ikke bruges. I år skal jeg have lavet en mere smal model.

Mit kartotek udvider sig langsomt hele tiden og jo større det bliver jo sjover er det at sy.

Hver gang jeg får lavet en model som jeg synes fungere så passer jeg rigtig godt på mit mønster. Har du nogle mønstre som sidder godt på dig kan du nemlig genbruge det igen og igen og få langt større succes med det du syr til dig selv. På den måde har du færre af de der, mislykkede projekter, som aldrig bliver færdige og som får dig til at miste modet.

Har du lyst til at komme godt i gang med at sy dit eget tøj så tag et kik på mine workshops eller aftenhold. Det kan være det der skal til for at du for meget større succes med dine sy projekter.

Jeg håber du har lyst og mod på at få lavet dit eget mønster kartotek og lave din egen drømmegarderobe. Du fortjener det!

English version:

Good morning out there. After I made the blog post about my sewing goals for 2017, I have received many comments and questions on the possibility to make all that clothes in one year. Is it too ambitious? No, I do not think so. In my goal there is 23 pieces of clothing that is 2 per month. However, it requires a little planning and a good portfolio of patterns that work for your body.

Over the last couple of years, I have built up a great portfolio of patterns that works for me. With these patterns, I can make many different dresses and styles by combining them in different ways. You can do so. However, you will not make your own portfolio over a weekend. It will take some time.

In my pattern portfolio, I have the following patterns.

  1. A dress base. I use this for both dresses, jackets, tops and shirts
  2. Skirt base is a must for a girl that loves to make pretty and well fitted skirts.
  3. No.1 dragør, No.5 Århus, No.6 København, No. 9 Svaneke. I combine the patterns in many different ways and make small tweaks. I think I can make around 10-15 different dresses and tops out of the four patterns.
  4. No. 7 Vanløse I use as my pants base, this pattern is a very wide legged model and I need a narrower one. So this year the plan is to make a more narrow pair of pants. My portfolio is slowly getting bigger and the bigger it gets the more fun it is to sew your own wardrobe.

I am still building up my pattern portfolio, and the bigger it gets the more fun it is to sew my own wardrobe. I hope you will built up your own pattern portfolio, and create the wardrobe of your dreams. You deserve it

htdf12345 Comments