LIDT OM MATERIALER

Jeg har fået en forsørgelse fra nogle af mine søde læsere, om at lave lidt indlæg om materialer. Jeg har tidligere lavet et enkelt indlæg om tyl, og det synes jeg faktisk var ret så sjovt.

Jeg er en rigtig materiale nørd og under mine uddannelser er det altid noget jeg har fokuseret rigtig meget på. Under mit speciale fokusrede jeg meget på kunststoffer og det gode og meget bæredygtige der er ved at ”producerer” en kunstig fibre. Men jeg har altid elsket silkens dybde og fantastiske fald, uldens mange funktioner og bomuldens sprøde og uhøjtidelige udseende. Jeg elsker blandingsmaterialer og den måde de forskellige materialer komplimentere hinanden og sammen skaber et nyt og unikt materiale.

Siden midt 30érne er der sket en enorm udvikling inde for tekstile fibre og metervare. Der er kommet rigtig mange nye fibre til, samt nye måder at forarbejde og behandle både gamle og ny på.

Jeg føler mig heldig at leve i en tid hvor mulighederne er så mange og udbuddet så stort. Men det kan være en jungle at finde rundt i. jeg vil lave en lille serie om materialer og så håber jeg vi alle bliver meget klogere.

htdf12344 Comments