NO RAW EDGE

Det at kante og afslutte sine rå kanter inde i sit tøj er jo en nødvendighed, for ellers trævler det helt op. Jeg har mange kursister som aldrig har prøvet en overlocker og som zig-zagger alt. Det kan man sagtens. En overlocker er jo en rimelig ny opfindelse så hvis vi skal blive i vintage tanke gangen så er det faktisk rigtig fint at zig-zagge sine rå kanter. Et andet alternativ er at kante sine rå kanter med kantebånd. personligt elsker jeg det, det er tidskrøvende men så vanvittig fint. Når jeg har gjort det ved noget tøj jeg har syet, så bliver jeg SÅ meget mere glad for det,  jeg bliver glad af at tage det på. Jeg har lavet tre indlæg med kantning og her får i det første. Vi starter med zig-zag

Det at kante sit tøj med en zig-zag kan faktisk være rigtig fint. Men som med alt andet inde for syning så skal man lige kende fiffet. For jeg må sige at hvis man bare syr alle kanter med en bred zig-zag så ser det, for det første ikke særlig fint ud, men værre er, det holder ikke særlig godt.

Tricket et at få indstillet sin maskine til en smal og ikke alt for bred zig-zag. Når man så syr så skal nålen lige ud og remme uden for stoffet. Dette gør at kanten trækker sig lidt ind, og så får man en kant uden alt for mange løse tråde. Hvis indstillingen er for bred så bliver kanten alt for tyk. Så tricket er en lille smal zig-zag. Jeg har testet det af på nogle små stykker taget et billed af mine indstillinger med min telefon, så jeg kan huske det teil næste gang.

English summery: I have made tre post about ending your raw edges. the first is how to make a nice zig-zag edge. My trick to get it nice is to use a small not to wide zig-zag. It is important to let the needle go down outside the fabric. That will get the fabric to pull it self ind and then you won't get so many loose threads

 Her har jeg lavet en smal zig-zag som jeg har lagt helt til kant så den blover fin, smal og uden for mange løse tråde   This it the way I like it to look

 Her ligger min zig-zag for langt inde på stoffet, hvilke gør at det travler og alle de her løse tråde skal klippes af   this is how it will look if you sew to far from the edge


htdf1234Comment