ANALYZE THE SHAPE

Så skal vi til de igen, september måneds tema grundforme  Dette indlæg kommer mere til at handle om kroppen og hvordan jeg ser på den, mere end selve grundformen. Men det hele er munder jo ud i pasform, og hvad det handler om når man skal have velsiddende tøj.

 Jeg vil her lave en lille analyse af min egen krop så forstår i måske bedre hvad det er jeg taler om

Jeg er en kvinde med mange former, jeg har en rimelig stor barm, en temmelig stor numse, der oven i købet stritter, muskuløse lår (læs store) som ligesom stikker ud for til. I forhold til min størrelse har jeg en rimelig flad mave og så er jeg meget svaj ryggen. Jeg er i store træk rimelig tilfreds med min krop. Jeg har lært at få det bedste ud af hvad jeg har og spille på det gode. For mig er problemet at når jeg tager tøj på som er masseproduceret, så ser det altid ud som om jeg er ved at falde forover, simpelhed på grund af min form, og at mine tyngdepunkter ligger som de gør. Så når jeg skal tilrette skal mit fokus ligge på at få rette op på disse tyngdepunkter og få min krop til at se mere lige ud. Nogle ville måske sige at jeg bare skulle rette ryggen, men tro mig, det har jeg prøvet det meste af mit voksne liv og det er bare ikke helt nok. Popoen og brysterne stritter i hver sin retning og det gør altså, at jeg altid ser ud som om jeg er ved at tilte.

Disse to billeder ser jo temmelig ens ud billedet til venstre er en standart grundform og billedet til højre er 1. tilretning. Læg mærke til holdningen.

Formen er kommet ind til kroppen. Mit bryst er mere markeret og kjolen er blevet justeret til svaj i ryggen, disse to ting gør at mit center i kroppen kommer i fokus og så ser man bare lidt mere lige ud. Sidesømmen er rykket en smule længere bag ud så mit bagstykke ikke bliver så stort at se på. Jeg er ikke helt i hus den er stadig lidt stram over brystet og sidesømmen skal rettes lidt mere op, men nu er mine justeringer så små at jeg godt tør at kaste mig ud i de sidste rettelser og så i gang med det sjove, at snitudvikle. Jeg syr dog lige en sidste stout, mest for at have en reference som jeg så lægger sammen men mit fint optegnede grundmønster som jeg aldrig klipper i men altid tegner af. Husk at jeres grundform er en i ALDRIG snitudvikler direkte på. Den er en skarpelon i altid tegner af.

English summery: The way I work when I make a base is starting to analyze the body that is going to fit into the base. Then you can get the body posture just right.

htdf1234GRUNDFORMComment