A CASUAL VINTAGE INSPIRED LOOK

In my closet I do not have much ” comfortable” clothes. You know the kind of clothes in the sweat - and t-shirt category. For that, there is only one reason; I don´t think it is very flattering and it is often made in some very boring fabric.

This is one reason to sew it yourself. Some weeks ago, I made this Annika dress from MariaDenmark, into a blouse I really like it; I feel comfortable and well-dressed at the same time.

 

In this post, I will show you how to make the dress into a blouse/ sweat-shirt.

Jeg er en af de der piger der har meget lidt af det tøj i garderoben som rigtig mage ville kategorisere som behageligt. Jeg har ikke rigtig jogging bukser, ej heller mange T-shirts og næsten ingen sweat-shirts. Den primære årsag til det er at jeg synes at der findes mere kedeligt end pænt i denne kategori.

Men så er det jo godt at man kan sy selv og selv finde det stof man synes om. For ikke så lang tid siden syede jeg MariaDenmarks Annika kjole som bluse. Den er jeg virkelig glad for, jeg føler mig både godt tilpas og meget afslappet i den.

Her vil jeg vise hvordan man laver Marias Annika kjole om til en sweatshirt.

1.       work with front and back pieces

a. Shorten the dress. I have chosen the length to be 4 cm over the hip line. Therefor I cut 2 cm above the hip notches. Then the hem of 2 cm is included.

b. Make a smaller hip. To give a more sweatshirt look I have decreased the hip width. Remove 1,5 cm from the hip on both front and back. And end in 0 in the waistline.

Now you are ready to sew your sweatshirt in your favorite fabric. Just follow the sewing instructions that follows with the pattern.

1.       Du skal arbejde med for - og bagstykket

a. Forkort kjolen. Jeg har valgt at længden skal være 4 cm kortere end hoften, derfor klipper jeg mønsterdelen 2 cm  over hofte hakket, for så er oplægningen på 2 cm indregnet.

b. Gør blusen smallere over hoften. For at give den et mere sweatshirt look gør jeg den smallere over hoften. Jeg tager 1,5 cm af i begge sider men ender i ingenting i taljen.

Så er du klar til at sy, du kan bruge syvejledningen der følger med til mønsteret

The fabric I have used is from MeterMeter.dk one of my favorite fabric stores here in Denmark

 

 

Stoffet jeg har brugt er fra Metermeter.dk en af mine absolutte ynglings stofbutikker i Danmark. Og her et lille fif, hvis du er medlem af sysiden så får du en klækkelig rabat hos blandt andet metermeter men også mange andre danske stof og symaskine- butikker. Tjek det lige ud det kan være det ikke kan betale sig, ikke at være medlem.

htdf1234Comment