EN HELT SÆRLIG KJOLE

Tøj med detaljer er noget af det bedste jeg ved. Det gælder sådan set alle slags detaljer fra blonder, læg, rynk, knapper og fjer, jeg kunne blive ved. Men jeg har en detalje jeg elsker over alt andet og det er broderi.

Jeg synes broderi kan noget, og jeg elsker selv at brodere og give mit tøj det meget personlige præg som broderi kan.

Sidste år broderede jeg en bort af Veapaer på et stykke lysegul hør og nu har jeg langt om længe fået syet kjolen, som broderiet var tænkt til.

Jeg er blevet temmelig forelsket i denne kjole, for jeg synes at den er blevet SÅ fin!

Hvis du vil lave dit eget Vespa broderi så har jeg lavet en lille guide med skabelon og videoer i bunden af dette indlæg

IMG_9687-2.jpg
IMG_9718.JPG
IMG_9708.JPG
IMG_9731.JPG
IMG_9704.JPG
IMG_9700.JPG
IMG_9745.JPG
IMG_9727.JPG

Jeg har lavet en skabelon du kan downloade her jeg har også lavet tre videoer hvor du kan se de forskellige sting jeg har brugt til at lave mine Vespaer

Ha en dejlig dag

Nanna

LIDT NYT I GARDEROBEN

Jeg har syet mi gen ny kjole. Ikke fordi det var arbejde, ej heller fordi det var noget jeg skulle bruge til at leve en sy-video. Det var simpelthen bare for sjov, intet andet og det var en skøn følelse bare at sy uden at det skulle bruges til noget specielt.

Men jeg blev så glad for resultatet at jeg alligevel fik taget lidt billeder, så lidt arbejde blev det til alligevel. Men det er ok for det var sjovt:)

IMG_9848-2.jpg
IMG_9858-2.jpg
IMG_9877-2.jpg
IMG_9873-2.jpg
IMG_9869-2.jpg
IMG_9870-2.jpg
IMG_9865-2.jpg

OPRYDNINGSMARKED

Af og til må man ryde ud!

Det er simpelthen en nødvendighed ellers så er der ikke plads til at vokse og have store tanker. Lyder dethøjtflyvende? Måske med det er det nu ikke. Jeg har bare for mange ting hvilke betyder at jeg ikke har plads til at udvikle nye mønstre for jeg har simpelthen ikke flere hulrum jeg kan putte nye mønstre ind i!

Så på Søndag pg mandag holder jeg og Maria et oprydningsudsalg med en masse stof, sytilbehør, prøvemodeller, bøger og meget mere. kom forbi. vi har gode priser:)

oprydnings-marked.png
 

NYT MØNSTER

Lidt nyt skal i have på en skøn sommerdag. Jeg har lavet et nyt mønster og det er nu klar til at blive syet af en masse af jer fantastiske kvinder. Jeg håber at i vil tage godt imod No. 13 Paris.

SHOP NEW PATTERN

_DSC6547©kpc.jpg

SY KANTEBÅND - DEN HURTIGE OG NEMME MÅDE

Jeg er vild med at sætte kantebånd på mit tøj. Jeg synes at det er en maget lækker måde at lave en afslutning på. Men af og til synes jeg at kantebåndet bliver lidt tykt og derfor har jeg lavet denne teknik som jeg bruger af og til i stedet for den klassiske kantebånds teknik.

 • Placer skråbåndet på halsåbningen/ærmegabet ret mod ret
 • Fold 1 cm af skråbåndet ind og sæt det fast med en nål
IMG_9496.jpg
 • Placer skråbåndet hele vejen rundt i åbningen, du skal holde det lidt til.
 • Sy skråbåndet fast med 1 cm. Det skal overlappe ved foldet med ca. 2 cm
IMG_9498.jpg
 • Stryg skråbåndet rundt om kanten men lad den overlocket kant ligge fladt på vrangsiden.
 • Fra retsiden stikker på selve skråbåndet 0,2 cm inden.
IMG_9503.jpg
IMG_9505.jpg
IMG_9506.jpg

No. 12 AALBORG NU SOM PRINTET MØNSTER

Så skete det No. 12 Aalborg kommer nu som Printet mønster. Det er nu muligt at forudbestille det så bliver det sendt så snart det kommer ind ad døren. Jeg forventer at de er klar til at sende på mandag.

Mønsteret koster 150 kr. men hvis du bestiller inden mandag d. 9. april giver jeg 20%

Hvis du købt mønsteret som PDF og ønsker det som printet, skal du skrive til mig på denne mail så kan vi lave en modregning.

_DSC6506©kpc.jpg

NYE WEEKEND WORKSHOP I SYNING OF TILRETNING

Vil du lære at lave tøj der passer til din krop, og forstå hvorfor du kan have svært ved at finde tøj i butikkerne der passer.

På en weekend workshop hos mig tager vi hånd om din krop som den er. Du syr tøj som er smukt til dig, og du lære om hvad du skal gå efter og hvordan du tilretter til din figur.

Måske du vil sy en flaterende kjole eller de der bukser som kan være så umulige at finde i butikkerne

Hvis du skal med så har jeg også denne sæson workshops i tilretning og syning.

Marts: 17-18 1 plads tilbage
Maj: 5-6
Juni: 2-3
August: 4-5

Ha en dejlig aften

Nanna

læber copy.jpg

 

 

 

IMG_9888.JPG
IMG_9934.JPG
2.jpg

VIND TO BIOGRAFBILLETTER TIL EN KLASSISK HOLLYWOOD FILM

Elsker du, som jeg gamle film, med smukke kostumer, Skuespillere der spontant springer ud i sang og dans og en altid happy ending, så skal du se med her.

funnyface_fb.jpg

Vintage social er Danmarks nye samlingssted for os der elsker vintage, glamour og gode oplevelser som emmer af dette.

Kvinden bag, er den altid skønne Pia Storm. Et af de tiltag hun har taget er at få sat en af de mange fantastiske gamle klassiske Hollywood film op i biografen vester vov vov.

Filmen jeg skal ind og se den 14. marts er Funny face, en film med nogle smukke kostumer, skøn sang og dans fra Audrey Hepburn og Fred Astairs. En rigtig feel Good film. Skal du med?

Deltag i konkurencen og vind 2 billetter

Du har nu mulighed for at vinde 2 billetter til forestillingen den 14. marts kl. 21 alt du skal gøre er at skrive en kommentar i opslaget på min facebookside og tagge den du vil invitere med ind og se denne skønne film.

Jeg finder vinderen tirsdag den 27. februar og vinderen får besked via Facebook.

 

JANUAR UPDATE

Så rammer vi den sidste dag i januar og derfor vil jeg give jer en lille update på min lille garderobe udfordring og hvad der er kommet til i denne måned.  Først vil jeg sige at jeg er faldet i, jeg har købt noget tøj. Egentlig tænkte jeg slet ikke over det. Først da jeg kom hjem og havde klippet mærkerne af gik det op for mig. Ups! De vaner kan være svære at bryde. Men ud over det har jeg fået syet to nye ting og det er jeg ganske tilfreds med. For januar har været en travl måned.

Her kan du se mine kreationer for januar.

jeg vil også lige slå et slag for min nye app som du kan hente i App store. nu også på dansk

ELSKER DU DIN KROP?

Jeg har altid haft følelsen af ikke helt at passe ind i moden. Hvorfor så det? jo jeg har altid været rund, haft korte ben, stor numse og lår i forhold til min overkrop. Sådan en krop bliver der ikke lavet tøj til. Jeg er en klassisk str. 44/42 altså 44 for neden og 42 op om. Med den sammen sætning i kropsmål og længder har det altid været svært at finde kjoler og ikke mindst bukser.

Det at gå ud og shoppe har altid været et Quick fix for mig, noget der fik mig til at føle mig lækker i nuet, men aldrig rigtig når jeg stod foran mit klædeskab og spejl. Ofte begyndte jeg at råbe af det, fordi jeg ikke havde noget at tage på, eller noget jeg følte mig godt tilpas i, kender du det?

Min tanke var, at hvis jeg tabte mig 5 eller 10 kg. så ville det hele ændre sig. Men nej, for jeg har en krop der bare ikke passer ind i det billede som moden er lavet til. Jeg var træt af at gå og slå mig selv i hovedet med, at jeg bare lige skal, og når jeg bare lige har. Det gider jeg ikke! jeg har ret til at have tøj der passer og klæder min krop og hylde den som den nu ser ud. Lækkert og velsiddende tøj er ikke kun for de høje, de tynde eller dem med de rette proportioner. Det er for alle.

fc94b400-3c00-4ae2-ac4b-2a3539a8ab5a.jpg

Jeg har i dag fået opbygget mig en garderobe med hjemmesyet tøj som passer mig, som gør at jeg altid føler mig lækker. Det der med at råbe af mit klædeskab har jeg lagt bag mig. I stedet lægger jeg en masse tid og kærlighed i det tøj jeg syr. Det bliver ikke til voldsomme mængder på et år, men det der bliver lavet fungere og holder. Hvert år har jeg et mål om hvad jeg vil sy, meget sjældent når jeg det hele men det er sjovt at planlægge. Her kan du se målet for 2017


Skal du være med på en sådan udfordring for 2018? Jeg har i år lavet nogle regler for hvordan jeg må tilføre tøj til min garderobe. Jeg har også lavet en side som jeg lægger alt op på. Jeg har ærfaret at hvis jeg skal skrive blogpost om alt så får jeg ikke lagt billeder op så derfor vil jeg hver måned samle alt jeg laver og lægge det ind på denne side, så kan du følge med der hvis du vil.

Hvis du vil kick starte din syning med et workshop i tilretning og syning, kan du se min kursus kalender her.

TURBAN STYLE

I denne uge har jeg på min instagram profil vist en video af hvordan jeg binder min turban. Det skulle vise sig at det var der rigtig mange der gerne vil se. Men videoen på instagram var bare en lille kort en. Jeg har lavet en rigtig video af hvordan du binder to forskellige turbans. Du kan se filmen her. Håber at se en masse skønne damer med turbans fremover;)

Ha en skøn dag 

kærligst Nanna

JEG HAR SPÆNDENDE NYT

Meget længe har min mand gået og arbejdet på en APP og nu er første version klar. Lige nu er den kun på engelsk men inden længe kan du vælge sprog og så kommer den også på dansk.

Drømmen med denne app er at få samlet alt omkring mine syvejledninger, blog og instagram i et. På den måde har du altid både syvejledninger, syvideoer og inspiration samlet.

Vi er der dog ikke helt endnu, Men første version er nu klar til at blive hentet i app store. Jeg vil blive så glad for alle de input jeg kan få. Ved ikke om alt er teknisk muligt men jeg vil samle de bedste og bringe dem videre til udvikleren a.k.a. Min mand

Den ligger klar i app store under navnet howtodofashion

IMG_0134.jpg
IMG_0136.jpg
IMG_0135.jpg

MIN EKSTRAORDINÆRE FRAKKE

For snart længe siden lavede jeg en helt særlig vinterfrakke. Den er særlig fordi jeg har brugt hundredvis af timer på den, og når jeg siger hundredvis, så tro mig. Sidste år besluttede jeg mig for at give noget af mit hjemmesyet tøj nogle detaljer, som var helt særlige. Det kunne være broderi, hjemmelavede knapper eller hjemmeformede silkeblomster. Det vigtigste var at det var noget extraordinært, noget som jeg virkelig lagde mig i selen for at lave.

Denne frakke er blevet noget helt særligt. Jeg tror ikke jeg overdriver hvis jeg siger at jeg har brugt 150 timer alt i alt. Jeg ved godt at det er mange timer for et enkelt stykke tøj. Men for mig er det den ypperste forkælelse, at kunne iføre mig et så gennemført stykke tøj. Jeg elsker at udfordre mig selv inden for mit fag, og hele tiden rykke grænsen for hvad et gennemarbejdet stykke tøj kan være. Jeg må indrømme at denne frakke er det stykke tøj jeg har brugt længst til på nogen sinde. Grunden til at det har taget så mange timer er selve broderiet på kraven og knapperne. På kraven har jeg lavet en kant fyldt med franske knuder i rød knaphuls silke og knapperne er lavet fra bunden. Det er en stofbetrukket gardinring også fyldt med franske knuder. Selve frakken er i en isblå cashmere blanding underslået men Thinsulate og foret med en rød GUCCI foer. Jeg har virkelig givet den gas.

Kunne du tænke dig at lære at brodere franske knuder og blive introduseret til broderiets forunderlige verden på en aften? hvis så skriv din mail i boxen under.

IMG_2080.JPG
IMG_2088.JPG
IMG_2094.JPG
IMG_2098.JPG
IMG_2120.JPG
IMG_2133.JPG
IMG_2126.JPG

2018 BLIVER ET GODT SYÅR!

Jeg håber at du er kommet godt ind i det nye år. Det er jeg!

Når året starter på en frisk, laver jeg altid et mål for kommende år. Et mål der som ofte har med min garderobe at gøre. Sidste år lavede jeg en liste med ting jeg gerne ville nå at sy. Året før det havde jeg en regel om at jeg ikke måtte købe noget nyt, men kun måtte sy. Og hvad så med i år?

Faktisk har jeg flere mål jeg vil prøve at samle i et.

 • Jeg vil gerne prøve at skrue lidt ned for forbruget i 2018.
 • Jeg vil kun have god kvalitet.  
 • Jeg vil sy 4 ting fra nye og for mig helt ukendte mønsterdesignere
 • Jeg vil være beder til at dokumentere det jeg laver.

Min udfordring kommer til at lyde som følgende:

 • Jeg må ikke købe noget ny produceret tøj, jeg må gerne købe undertøj og strømper
 • Jeg må max købe 4 par sko i hele 2018 (det gik lidt amok i 2017)
 • Jeg må først købe nyt stof når jeg har brugt 15 stykker af det jeg allerede har liggende
 • Alt skal dokumenteres på denne side med billede og ca. pris så jeg kan se hvor meget jeg har brugt når året er omme.

Det er ikke sikkert at jeg kan overholde det 100 % men jeg vil prøve.

Du må også meget gerne dele alt det du syr med mig, på instagram kan du give dit billede #howtodofashion så kan jeg følge med og du har muligheden for at vinde et mønster.

lidt af sidste års kreationer

static1.squarespace.jpg
2.jpg
static1.squarespace.jpg
3.jpg

JULEHJÆLP TIL BØRN DER LEVER I FORHOLD MED VOLD

Så er julen kommet, sikke en tid. For mig er julen magisk , det synes jeg den skal være for alle. Men for nogle familier er det ikke helt så lige til, og dem der betaler den største pris er børnene.

”Børnene bor på Danners krisecenter sammen med deres mor. Alle kommer de fra hjem med vold. Hos Danner er de i sikkerhed, og de får masser af hjælp og omsorg. Nu er det juletid og vi vil gøre alt for, at børnene får en tryg og hyggelig jul sammen med deres mor.”

Danner

Jeg vil rigtig gerne hjælpe med at samle nogle penge ind til disse børn.

Jeg udbyder derfor et lille minikursus i broderi. Her lærer du, at lave en fin scooter. Det er et broderi, der kræver tre teknikker. Franske knuder, bagsting og paillet-syning. Alle teknikker lærer du på denne workshop, og de kan bruges til mange andre fine broderier.

Det koster 300 kr. at deltage, og beløbet går ubeskåret til https://danner.dk/

På den måde kan vi sammen være med til, at give en lidt sjovere Jul til kvinder og børn i en ulykkelig situation.

Datoen er den 31. januar kl. 18-21

Jeg søger for alle materialer.

Vil du være med så skriv til mig her.

Navn *
Navn
Checkbox *
1.jpg

NYE WORKSHOPS OG AFTENHOLD I SYNING OG TILRETNING

Så fik jeg langt om længe lavet nye workshops og aftenhold. Jeg har i alt 4 weekend workshops, hvor du kan lave grundforme til dig selv, eller sy tøj der passer smukt til din krop.

Der er nu få ledige pladser tilbage på aftenholdene, og på weekend workshoppen den 13-14 januar. Hvis du har lyst til, at deltage kan du købe din plads her.

SE ALLE DE NYE HOLD OG WEEKEND WORKSHOPS HER

PARIS JEG KOMMER

Jeg elsker Paris, hvem gør ikke det?

Lige nu bugner Europa af udstillinger jeg gerne vil se, men udstillingen som står højest på min list er DIOR udstillingen i Paris. Tiden går og lige om lidt slutter den, så nu er fly billetten bestilt og hotellet booket og jeg planlægger hvad jeg skal bruge min 1½ dag i Paris til. Heldigvis skal jeg ikke tage hensyn til andre end mig selv, for jeg skal rejse alene, noget jeg ikke har gjort i mange år, men som jeg elsker.

Her er det jeg skal se og opleve:

 • Dior, det er derfor jeg tager af sted og jeg kan ikke vente.
 • Et andet besøg jeg skal på er Musée Jacquemart-André. Det er et hus som var privat bolig indtil 1912 og det er indbegrebet i den klassiske fransk stil som bugner af overdådighed på den lækre måde, huset skulle have den smukkeste te salon med fine kager og guldstole.
 • Så skal jeg spise macaroons og tærter.
 • Se på fantastisk fransk mode.
 • Så skal jeg indsnuse og mærke alt det som er så fantastisk ved paris.

Hvis du har nogle gode råd til hvad jeg skal opleve, noget som ikke har noget med de klassiske turist oplevelser at gøre. Måske en fantastisk shoppe oplevelse hos små parisiske designere, en magisk cafe eller et hemmeligt sted du vil dele med mig så tager jeg mod med kyshånd.

Dior-Exhibit.jpg